Klub Korošcev Ljubljana
    Klub Korošcev Ljubljana  
Klub
Klub Korošcev Ljubljana
Večna pot 11, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 25729306

Kontakt:
Tel: 01/256-17-23
Fax: 01/256-17-24
arah.consulting@eunet.si

IBAN: AT78 3910 2000 0250 3696;
BIC: VSGKAT2K102
Banka Posojilnica-Bank Borovlje-Celovec,
Hauptplatz/glavni trg 16,
A-9170 Ferlach/Borovlje, Avstrija

Vodstvo kluba | Zapisniki | Avtorji

Novice

12.02.2020
Koroški večer s plesom 2020

08.01.2020
Letošnje prvo redno mesečno srečanje bo v četrtek, 9.1.2020 ob 19.00

01.12.2019
Novoletno srečanje društvenih članov

28.10.2019
VABILO NA 27. KOROŠKO POLJSKO KUHARIJO

28.10.2019
Vabilo na KAP, 23.11.2019

Zapisi
 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik

Slike
24. Koroška kuharija [Januar 2019]
slik: 23
Ivana Kobilca [Oktober 2018]
slik: 8
Diplomatska regata 2018 [September 2018]
slik: 7
Kulinarični piknik [Junij 2018]
slik: 45
Predavanje o mesu [April 2018]
slik: 16

Video
Bilten

Bilten 2019 Bilten 2018 Bilten 2017 
Zapisi
Evita Leskovšek08.09.2014
Potovanje po jugu Maroka


V okviru Kluba Korošcev Ljubljana smo se zbrali skupina, ki smo želeli videti, okustiti in doživeti čarobni Maroko, o katerem smo že toliko slišali. Ponudila se nam je priložnost, da nam Maroko v vsej svojem bogastvu narave, kulture, zgodovine, kulinarike, v vseh barvah in v vonjavah predstavi naš član, Kamal Jouhari, ki je po materi Slovenec po očetu pa Maročan in je večino svojega življenja preživel v Maroku.
In napočil je četrtek, 29. maja, dan odhoda, ko smo se v zgodnem večernem času zbrali na Dolgem mostu in z organiziranim prevozom pričeli pot; najprej do letališča Marko Polo v Benetkah. Avionski let je bil prestavljen in kljub napornemu čakanju smo na direktnem letu Benetke-Casablanca, ki traja tri ure, v zgodnjih jutranjih urah prispeli na letališče kralja Mohameda petega v bližini Casablance.
Po pristanku in opravljenih carinskih obveznostih nas je pričakal naš šofer v tradicionalni svečani opravi, ki nas je čakal pri izhodu iz letališča. Fant srednih let, postaven, prijazen, govori samo francosko in arabsko. Ampak na srečo imamo s seboj Kamala, ki bo za nas skrbel skozi vso potovanje.
Prvi vtis naredijo seveda velike palme. Sledi prevoz po skoraj prazni avtocesti, mimo tipične severnomaroške pokrajine, mimo nasadov oljk in pomaranč do našega Riada v Marrakechu.
Kljub utrujenosti smo navdušeni nad ambientom našega Riada in se odločimo, da bomo manjkajoči spanec zamenjali z zajtrkom na terasi s pogledom na bazen, bugenvilije in oljke.
Pravilna odločitev! Kmalu zadiši po maroških palačinkah in kavi, sladkali smo se z doma pridelanimi marmeladami, med katerimi je takoj zmanjkalo tiste iz grenkih pomaranč. Seveda pa se nismo branili maroškega kruha (ki je podoben lepinji, le da je manjši, temnejši in posut z zmleto koruzo), olivam, siru in sveži zelenjavi, vključno s čebulo. Podobni zajtrki so nas spremljali skozi vso potovanje.
Po zajtrku smo se odpravili v Markkech, polni pračakovanj. Peljali smo se mimo mošeje Koutoubia z znamenitim minaretom iz 12. stoletja, palače Al Badi in kraljeve palače. Ogledali smo si Sadijske grobnice in palačo Al Bahia. Sprehodili smo se skozi čudovite vrtove Majorelle z bujnim tropskim cvetjem, drevesi in grmičevjem iz vseh petih kontinentov. Zasnoval jih je francoski modni guru Yves Saint Laurent. V čudovitem ambientu na vrtu smo nato imeli traditionalni petkov kus kus.
Popoldne smo imeli zanimivo doživetje - vožno s tipičnimi zelenimi kočijami in si ogledali mesto in njen čarobni znameniti trg Jamma El’Fna in njegove živahne in barvite souke.


Maroška večerja na terasi in prenočevanje.
Tretji dan je po zajtrku med oljkami sledila vožnja do gorskega prelaza Tizi-n-Tichka (2260 m) ter postanek in kosilo, berberska pica. Vožnja do berberske vasice Ait Benhaddou, kjer se nahaja eden najlepše ohranjenih Ksarov – utrjenih mest, ki je pod zaščito Unesca. S svojo rdečkasto barvo kraljuje visoko na vzpetini nad dolino, se popolnoma spaja z okolico, kot filmska kulisa pa je sluzila številnim režiserjem. Utrdba je bila prizorišče mnogim filmom, med drugimi Jezus iz Nazareta in Lawrance Arabski. Nadaljevanje poti do Ouarzazata, kjer cveti filmska industrija. Po kratkem postanku in nahranitvi našega vozila vožnja do Zagore, ki je manjše mestece pred vrati v puščavo. Po dolgem dnevu smo končno prispeli. Utrujeni smo dan zaključili z osvežitvijo v bazenu sredi bugenvilij v našem novem riadu v Zagori in se prepustili kulinaričnim užitkom lokalne kuhinje.Četrti dan smo preživeli v Zagori. Po zajtrku smo obiskali bližnji in bazar, kjer se domačini in trgovci pogajajo in izmenjujejo. Impresionirali so nas tepihi in starine. Po ogledih in nakupih z barantanjem smo se vrnili v našo kasbo in imeli kosilo v vrtnem paviljonu z kavči, prav po arabsko. Imeli smoj prosti čas za razvajanje ob bazenu.
Nato smo se odpravili v center mesta Zagora, se sprehodili po glavni ulici in težko se je bilo upreti skušnjavi za kupovanje. Mesto je urejeno, čisto in povedali so nam, da kralj večkrat nenapovedano pride in se pomeša med ljudi.
Večerjali smo v pravljičnem ambientu ob svečah in kar je bilo prav tako navdihujoče, da smo bili v maroški opravi. Nekateri so jo prinesli s seboj, nekateri pa kupili v mestu. Dolgo v noč smo se pogovarjali, izmenjavali vice in se smejali.

Peti dan smo se po zajtrku s terenskimi vozili odpravili v puščavo do velike sipine Chigaga pod berberskim šotorom, kjer so nas pričakali nomadi. Sama vožnja po puščavi in pesku je bila pravo doživetje! Nastanili smo se v tipične berberske šotore in po želji smo jahali kamele. Vzpeli in sprehajali smo se po puščavskih sipinah, doživljali tišino puščave, doživeli sončni zahod. Sledil je nepozabni kraljevski večer, ki so ga nam pričarali domačini z glasbo in kulinaričnimi razvajanji. Strinjali smo se, da še nikoli nismo jedli tako slastnega jagenjčka, kot tega, ki je bil pečen v puščavskem pesku.
Opazovali smo zveznato nebo, poslušali bobne in nekateri zaspali na prostem ob gorečem ognju sredi taborišča.Naslednji dan smo se po zajtrku z nomadi vračali s terenskimi vozili po puščavi in divji pokrajini. Občutili smo puščavsko vročino in prihajajoči puščavski vihar. Na poti smo se ustavili v mestecu Tamegroute, kjer smo si ogledali najstarejšo knjižnico na svetu, po Aleskandriji, ki je zgorela, in se nato sprehodili po podzemni kasbi, prazaprav kar mestu, kjer se domačini umaknejo pred neznosno vročino. Ogledali smo si, kako izdelujejo znano berbersko zeleno lončarijo. Pridružil se nam je naš šofer in skupno smo se vrnili v nam že domač riad.
Kako se je prilegel osvežilni bazen! Ponovno večerja ob bazenu in svečah...
Težko je bilo zapustiti to mesto. Že zjutraj smo morali na pot proti Atlantiku. Ustavili smo se v mestu Taliouine, ki je meka žafrana in kjer rastejo edini nasadi žafrana v vsej Afriki. Ogledali smo si, kako pridelujejo žafran in postalo nam je jasno, zakaj je tako drag.
Naslednja postaja je bil Taliouine, poznan po preprodajalcih tepihov.Končna postaja je bil naš nov riad pred Taroudanntom. Fantastično, kot iz pravljice. Zgradil ga je paša v 19. stoletju, v prejšnjem pa kupil bogataš Carlsberg iz Nizozemske. Bazen, v riadu drevesa mandarin, grenivk in fig, polno zrelih sadežev, vmes pa pavi z mladiči, ki so se sprehajali po vrtovih. Večerja je bila seveda čudovita, v prelepem vrtu in pozno v noč smo se zavzeto pogovarjali o aktualnih temah.
Nadaljujemo pot ob nasadih arganovega drevesa (Argania spinosa), ki je eno redkih se živečih dreves iz terciarne dobe, raste samo v jugozahodnem delu Maroka in ga je Unesco leta 1998 proglasil za svetovno dediščino človeštva. Ustavili smo se in slikali fenomen, koze, ki plezajo po arganovih drevesih. Peljali smo se mimo Agadirja in nadaljevali do manjšega mesta surferjev in banan, kjer nam je Kamal postregel s šopom banan iz drevesa. Nadaljevali smo do Essaouire, ki je mesto umetnikov, slikarjev in glasbenikov. Nastanili smo se v enem najlepših riadov v Medini; tik ob morju, kjer je s terase čudovit razgled na morje. Sprehodili smo se po mestu, poskusili na oglju sveže pečene morske sadeže do številnih trgovin s srebrnim nakitom. Med ozkimi ulicami z belimi hišami, modrimi vrati in okni, ki so značilnost tega mesta, je veliko trgovcev z usnjem, začimbami, arganovim oljem… Številne galerije vabijo k ogledu in nakupu. Kraljevska ribja večerja: juha iz škampov, pečene ribe, škampi s prilogami in sladica – čokoladni mus s pomarančami in arganovim oljem.Zajtrkovali smo na terasi s pogledom na strehe mesta, portugalske topove in Atlantski ocean v družbi galebov. Do Casablance smo se vozili ob morju in opazovali najbolj rodovitni del Maroka z nasadi. Prispeli smo v Casablanco. Panoramsko smo si ogledali mesto, nato smo šli do druge največje mošeje na svetu, Mošeja Hassana II.
Houbouz je stari del mesta ob kraljevi palači, in tu smo kupili najboljše in najbolj dišeče sladice v Maroku in izven. Vonji po mandljih, pistacijah in marcipanu...Prehitro je prišel čas povratka v Slovenijo. Do letališča ter polet letala v Benetke, nato atobusni prevoz do Ljubljane.
Poslovili smo s s težkim srcem, saj smo se v času druženja v Maroku dobro razumeli, veliko presmejali in stkali nova prijateljstva. Poslovili smo se pa tudi bogatejši za to neponovljivo izkušnjo, ki nam jo je omogočil Kamal.

Zapisala Evita Leskovšek

 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik
Marjan Veber : Diplomatska regata z brazilskim veleposlanikom
Drago Kompan : 2. KOROŠKI KULINARIČNI PIKNIK
Marijan Štriker : 4. KOROŠKA KOTLJADA
Milan Vogel : Okrogla miza - raba slovenščine
Marjan Veber : Poročilo s prvega letošnjega jadranja
 
2018 Doroteja Omahen : Poročilo o 23. KOROŠKI KUHARIJI v Vuzenici na Koroškem
Nada Petrovič Mager : Vtisi z razstave Ivane Kobilice
Turistična kmetija Viher
Jasna Rozman Marčič : Poročilo z Diplomatske regate 2018
Doroteja Omahen : KULINARIČNI PIKNIK Kluba Korošcev Ljubljana
Nada Petrovič Mager : Vsa ustvarjalnost izvira iz erotike!«
Milan Vogel : Kulinarični piknik v Skaručni
Drago Kompan : Poročilo o okrogli mizi z dne 5.4.2018 v kavarni »KAVA-ČAJ« - SLAMIČ
Doroteja Omahen : OBISK  PRENOVLJENEGA KNEŽJEGA MESTA – CELJA, v soboto, 7. aprila 2018
Janez Stregar : Pobuda
Milan Vogel : Večer z Nužejem, ki “je bil zmeraj zraven, a nikoli glaven”.
 
2017 Milan Vogel : Prednovoletno srečanje v KULT316
Doroteja Omahen : POROČILO o »PIKNIKU PO KOROŠKO«
Milan Vogel : Z živo pesmijo in besedo
Milan Vogel : Uživali smo ob klarinetu in klavirju, pa tudi ob besedi
Milan Vogel : Premišljevali smo o Kataloniji
Jasna Rozman Marčič : Poročilo s sobotne diplomatske regate
Planinski izlet: Notranjska – Kras, petek 9.6. 2017 in sobota 10.6. 2017
Doroteja Omahen : POROČILO 15. KOROŠKA KUHARIJA
Milan Vogel : Koroška je spet pela
Doroteja Omahen : POROČILO 16. KOROŠKA KUHARIJA s poudarkom na kulinarični vsebini in srčnosti 24. Koroškega večera s plesom
Milan Vogel : Na televiziji se vse ne blešči v soju luči
Uroš Šoštarič : Večer z Vito Mavrič
Doroteja Omahen : POROČILO o 14. Koroški kuhariji
 
2016 Milan Vogel : Vinku Moederndorferju smo se vsaj delno oddolžili
Doroteja Omahen : 13. Koroška kuharija, doživetje na temo AJDA
Milan Vogel : Obisk prenovljene Narodne galerije
Renata Picej : Telo kot kelih energije
Doroteja Omahen : POROČILO O PRETEKLIH EKSKURZIJAH UDELEŽENCEV »KOROŠKE KUHARIJE »
Renata Picej : RADOVAN ARNOLD - MOJSTER, KI JE GIMNAZIJSKE MATEMATIČNE RAČUNE PODKREPIL Z OBLIKO IN BARVO
Milan Vogel : Telo kot kelih energije
 
2015 Doroteja Omahen : POROČILO O 6. KOROŠKI KUHARIJI, 3. DECEMBRA 2015
Milan Vogel : Prešerno v Drugi violini
Nada Petrovič Mager : Novembrsko okrogla miza v Grosuplju
Doroteja Omahen : POROČILO S 4. "KOROŠKE KUHARIJE," KI SE JE "KUHALA", DNE 22. OKTOBRA 2015
Milan Vogel : Pitna voda je bogastvo
Milan Vogel : Pogledali smo si v zobe
Doroteja Omahen : POROČILO - 3. »Koroška kuharija«
Doroteja Omahen : POROČILO in OBVESTILO KULINARIČNE SEKCIJE Kluba Korošcev Ljubljana
Marijan Štriker : Izlet KKL na Festival solzic
Milan Vogel : Dober opazovalec družbe in poznavalec nogometa
Doroteja Omahen : 1. druženje "KOROŠKA KUHARIJA" KULINARIČNA SEKCIJA Kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Vrata nam je odprl Slovenski etnografski muzej na razstavo vrat
Renata Picej : EN FAJN VEČER – EN SUPER PLES; KOROŠKI VEČER S PLESOM
Koroški večer z dr. Berto Jereb, 5. februarja, 2015 pri Slamiču
Milan Vogel : Ve?er z Vinkom o Vinku
 
2014 Renata Picej : MARTINOVANJE na Dolenjskem in v Beli krajini
Milan Vogel : Spoznavali smo slovenski glasbeni svet
Evita Leskovšek : Potovanje po jugu Maroka
Renata Picej : FESTIVAL SOLZIC, NOVA PRIREDITEV ZA UŽITEK IN PODPORO KOROŠKI
Milan Vogel : S knjigami v Prešernovih dneh
Milan Vogel : Po rimski Emoni
Darja Kuhar Kotnik : PRIMOŽ TRUBAR in DRAGO PETROVIČ
Renata Picej : Zdrava duša, živo telo in uporaba pameti – nasvet studia Eviane za leto 2014
 
2013 Renata Picej : Decemberski piano fortissimo za clarinet
Renata Picej : Grenko - sladko oktobersko srečanje; Dare Stojan in Oto Vrhovnik
Renata Picej : Martinovanje v cvetličnem vrtu
Renata Picej : Kraljevska muzika in navdušeni Korošci
Milan Vogel : Lepote Antarktike
Renata Picej : SMO FUČKALI IN UŽIVALI; BILI SMO V PORABJU
Nada Petrovič Mager : IRENA KUŠIČKA: PONOVNA POVEZAVA - THE RECONNECTION
Nada Petrovič Mager : OKROGLA MIZA KKL V APRILU 2013-BERTA JEREB
Darja Kuhar Kotnik : Zadeli ste v Črno
Nada Petrovič Mager : Povabilo v FITMAN
Milan Vogel : Črna vdova nas je prijazno sprejela
 
2012 Darja Kuhar Kotnik : Korošci smo zmerom za mušter bili...
Milan Vogel : Drzni začetek s Kristijanom Jezernikom
Darja Kuhar Kotnik : Čas ladij
Darja Kuhar Kotnik : Klub Korošcev Ljubljana v Banki Sparkasse d.d.
Milan Vogel : Ta čudna dežela BiH
 
2011 Lovro Sodja : Dobre izkušnje pri sooblikovanju javnega mnenja
Milan Vogel : Na vino h Korošcu v Prlekiji
Milan Vogel : Zanimala nas je moderna umetnost
Milan Vogel : Bili smo v Red Shopu
Jaro Medl : Junijski spomini na izlet na Finsko
Renata Picej : Med snegom Višarij in češnjami Brd, smo se »meli fajn«!
Milan Vogel : Mediji in internet
 
2010 Milan Vogel : Ko zapoje Vres
Renata Picej : Martinovanje v avri zlate kaplje
Lovro Sodja : Srečanje vseh društev / klubov prijateljstva med Slovenijo in Avstrijo v Ljubljani (poročilo)
Sonja Jerman : Nmav čriez jizaro, nmav čriez hmajnico
Milan Vogel : V zaodrju Cankarjevega doma
Nada Petrovič Mager : Gozd in les - priložnost za Slovenijo
Alenka Kobolt : Srečanje članov Kluba Koroščev Ljubljana – Debitel 1.4.2010
 
2009 Milan Vogel : Slovo od leta s harmoniko, citrami in kitaro
Bojana Jurenec : Spomini iz prečudovitega potepanja Kluba Korošcev – Moravske Toplice in okolica
Milan Vogel : Koroška in Franjo Malgaj
Štefan Lasnik : Nedavni izlet na Kras in Primorsko
Marjeta Šoštarič : Bricmana in Catbriyur gredo v Los Angeles? - majska okrogla miza 7.5.2009
Erna Virnik : Mežiška dolina skozi čas
Nada Petrovič Mager : Ravenski razgledi
Renata Picej : Najpogostejše kršitve pravic državljanov v postopkih z uradniki
Renata Picej : JANUAR - Izgubljene iluzije o Matiji Majarju - Ziljskem!
 
2008 Renata Picej : December v Šestici
Renata Picej : Podpohorsko martinovanje
Okrogla miza oktober 2008
Renata Picej : Jesenska potepanja Sekcije avanturistov 2008
Okrogla miza september 2008
Leon Bevc : Zapis z izleta po gradovih Dolenjske in Posavja
Utemeljitev nagrad Kralja Matjaža
 
2007 Okrogla miza september 2007
Renata Picej : Pustovanje 2008 - ples v maskah
 
2006 Renata Picej : Božičevanje
Renata Picej : Avanturistično MARTINOVANJE Korošcev na način odstiranja tačic lepot Istre
 
2005 mag. Janko Arah : S koroškimi geni v Ljubljani
mag. Janko Arah : Koroška je moja mladost
Štefan Lasnik : Korošci znamo mogoče malo bolje zapeti...
Bernarda Lasan : Intimna navezava na naravo in koroško zemljo
Bojana Jurenec : Po topel objem srčnih ljudi...
Petra Mlakar : Korošci smo kleni, močni, trmasti, neutrudni...
Milan Vogel : Zaznamovali so me tudi vsakdanji Voranci, Dihurji ali Gašperji
Jaro Medl : Če pripadaš Koroški, je v prestolnici lažje živeti
Renata Picej : Koroški DNK
Drago Kompan : Koroška, kjer se imamo radi...
Joža Grošelj : V klubu ni generacijskih barier
Nada Petrovič Mager : Moja življenjska zibelka je Slovenija
Štefan Fajmut : Dolenjski Korošec
Janez Kožuh : Vedno čistokrven Korošec
Drago Vobovnik : Mojo privrženost Korotanu je kalil čas
mag. Marta Kos Marko : Tam čas drugače teče
Drago Kompan : Štiri pesmi
 
2004 mag. Janko Arah : Mozaik dejanj, razmišljanj, ocen in predlogov
Pregled dela v letu 2005
Drago Vobovnik : Povezanost s Korošci in Koroško
Renato Golob : Skrb za Koroško
Tomo Levovnik : Korošec sem
Drago Kompan : Klub je "Mala Koroška" v Ljubljani
Zoran Vaupot : Biti Korošec v Ljubljani je po svoje prav zabavno!
Edvard Kopušar : Mislim resno, se ne hecam!
Simon Smolnikar : Spoštovani gospod Arah!
Štefan Lasnik : Kaj mi pomeni KKL?
Milan Vogel : Bojim se, da nekoliko pozabljamo na Slovence v Avstriji
Renata Picej : In to mi lepša življenje!
Alenka Kobolt : Bom kratka.
Renata Picej : Hrvaška ni samo morje
 
2003 mag. Janko Arah : Naših deset let
Milan Kučan : Koroški značaj je kovala narava
Renata Picej : Kako smo nastajali in kaj smo
Drago Vobovnik : Drugo petletje Kluba Korošcev Ljubljana
Blaž Prapotnik : Zasebna zbirka kulturnih dogodkov na Koroškem
Janez Mrdavšič : Iz nicin v luč slovenske kulture
Ravenska gimnazija in njeni maturanti
Majda Kotnik-Verčko : Udobnejše domovanje:
Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika
v prenovljenih prostorih ravenskega gradu
Florjan Lipuš : Z jezikom bomo ali ne bomo
Vinko Ošlak : Slovenski kulturni prostor ob vstopu Slovenije v EU
Marjan Kolar : Zelene besede
Drago Kompan : Dve pesmi
Drago Vobovnik : še so med nami s pesmijo
Stane Virtič : Pomagajmo današnjim samorastnikom
 
2002 mag. Janko Arah : Na pragu desete obletnice
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
S pilotom Mališnikom pod oblake
Na občnem zboru novo po starem
Avantura, imenovana Prlekija
Odvetnik Miro Senica o prevzemu družb
Renata Picej : Z ladjo Dalmacija do biserov Jadrana
Kitajska skozi koroške oči
Z Bernardo in Rokom Lasanom na Modnem bazarju
Sneg, potica in pesem na miklavževanju
Renata Picej : Vstopili smo v svet avtomobilizma
 
2001 mag. Janko Arah : Mandat se izteka
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
Milan Vogel : Oh, ti davki
Renata Picej : Ozvočena poezija
Milan Vogel : Od pesmi od rojstva do ježka
Renata Picej : Iran in mozaiki stare Perzije
Renata Picej : Literarni glasbeni svet Matjaža Pikala
Milan Vogel : Samopodoba in težave v socialni integraciji
Milan Vogel : Slovenski kvintet trobil
Renata Picej : Korošci in NATO
Milan Vogel : Izbor koroških publikacij v letu 2001
 
1999 mag. Janko Arah : Leto je naokoli
Renata Picej : To smo mi in mi smo Korošci
Novi člani upravnega odbora kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Nekaj Koroških ovsenih pesmi
 
1998 mag. Janko Arah : To smo ljubljanski Korošci
Renata Picej : Člani organov kluba
Drago Vobovnik : Kronologija druženja Korošcev
Štefan Fajmut : "Dolenjski" Korošci
Stane Virtič : že peti Koroški večer
Prispevek k zgodovini kluba Koroških študentov
Drago Vobovnik : Še jih poslušamo
Ljubi moji
Spomin na Koroško
Koroška trma
Drago Kompan : Dve pesmi
Sodobni prevajalski kod/na/eks v desetih zapovedih (za boljše in učinkovitejše literarno prevajanje)
Milan Vogel : Kako se je že pisala
mag. Janko Arah : Pravila kluba Korošcev Ljubljana
Klub Korošcev Ljubljana (c) pravice pridržane | kontakt | izdelava spletne strani www.smarte.si