Klub Korošcev Ljubljana
    Klub Korošcev Ljubljana  
Klub
Klub Korošcev Ljubljana
Večna pot 11, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 25729306

Kontakt:
Tel: 01/256-17-23
Fax: 01/256-17-24
arah.consulting@eunet.si

IBAN: AT78 3910 2000 0250 3696;
BIC: VSGKAT2K102
Banka Posojilnica-Bank Borovlje-Celovec,
Hauptplatz/glavni trg 16,
A-9170 Ferlach/Borovlje, Avstrija

Vodstvo kluba | Zapisniki | Avtorji

Novice

12.02.2020
Koroški večer s plesom 2020

08.01.2020
Letošnje prvo redno mesečno srečanje bo v četrtek, 9.1.2020 ob 19.00

01.12.2019
Novoletno srečanje društvenih članov

28.10.2019
VABILO NA 27. KOROŠKO POLJSKO KUHARIJO

28.10.2019
Vabilo na KAP, 23.11.2019

Zapisi
 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik

Slike
24. Koroška kuharija [Januar 2019]
slik: 23
Ivana Kobilca [Oktober 2018]
slik: 8
Diplomatska regata 2018 [September 2018]
slik: 7
Kulinarični piknik [Junij 2018]
slik: 45
Predavanje o mesu [April 2018]
slik: 16

Video
Bilten

Bilten 2019 Bilten 2018 Bilten 2017 
Zapisi
 
01.01.2004
Pregled dela v letu 2005

JANUAR
počitnice

3. FEBRUAR
"Gripa in prehlad - samozdraviti ali k zdravniku?"

Berta Mešnjak

Kako nastopiti v času ofenzive prehlada in gripe nam je ob pomoči Mirijam černe, pripovedovala Korošica, Berta Mešnjak, magistra farmacije. Doma iz Raven na Koroškem, je v Ljubljani uresničila svojo veliko željo po pridobitvi znanj iz področja naravoslovja. Po diplomi na farmaciji se je zaposlila v Krki, kjer dela še danes, ko vodi indikacijsko področje za prehlade in zeliščne izdelke za samozdravljenje. Tako smo, med drugim izvedeli tudi to, da povzroča prehlad preko 200 različnih vrst virusov, proti katerim telo samo nikakor ne more vzpostaviti lastne obrambe. Za boljšo obrambo svojega znanja pa je Berta Mešnjak svojemu farmacevtskemu znanju dodala še znanja iz naslova MBA študija na Ekonomski fakulteti.

12. MAREC
"Koroški večer s plesom"

Renata Picej

Spet smo se Korošci zavrteli in znova so v ljubljanski hotel Slon Best Western zgrnili številni Korošci tostran in onkraj slovensko- avstrijske državne meje, Korošci iz matične Koroške dežele, tisti iz Ljubljane, ter seveda naši prijatelji, kolegi in poslovni partnerji. Niso pa manjkati niti predstavniki tuje diplomacije. Za zabavo in ples je igrala skupina Juhubanda, kulturno zabavni program pa so sestavljale pesmi pevk iz mežiške pevske skupine GORNA, ki so s seboj prinesle tudi tipično koroško malico in jo podelile z gosti včera, Milena Golob pa nam je kot posebno presenečenje, predala pesem z naslovom: "Od Gorne za Korošce v Ljubljani"; v kateri je med drugim zapisano: "Oglej si Korošec, svoje planine, potopi oko v tišino mirne doline; se ti zdi, da tu zate ničesar več ni? In da pesem tu več ne zveni??"

7. APRIL
"Avstrija v aktualnem trenutku časa"

dr. Valentin Inzko

Za okroglo mizo je tokrat sedel odlični predavatelj in poznavalec aktualnega političnega, pa ne zgolj tega, trenutka tostran in onkraj državne meje med Slovenijo in Avstrijo, leta 1949 v Celovcu rojeni dr. Valentin Inzko. Razgledan, izobražen, z izkušnjami politika in človeka prežet diplomat je blestel predvsem s svojo slovensko besedo, tako toplo obarvano s koroščino, poznano iz krajev onstran karavank. Avstrijski veleposlanik v Sloveniji je obiskoval dvojezično osnovno šolo v Svečah v Rožu in nadaljeval z naborom slovenskih besed na Zvezni gimnaziji za Slovence v Celovcu, dokler ni postal doktor prava in svojo kariero podkrepil tudi z Diplomatsko akademijo. 20. januarja 2005 je postal avstrijski veleposlanik v Republiki Sloveniji, predtem pa v najrazličnejših poslanstvih deloval v Ulan Batorju, v Colombu, šri Lanki, Beogradu, New
Yorku, Pragi, Sarajevu...

5. MAJ
S prehrano do zdravja

Rafaela Krapež

Naša članica Rafaela Krapež nam je pripovedovala o zdravju in njegovem negovanju na način uživanja GNLD proizvodov, ki jih zastopa. Za zdravje, nam je povedala takoj na začetku, se lahko in moramo, odločiti sami ter pomagati celicam, ki jih imamo v telesu kar 73 trilijard, da ne omagajo pri svojem delovanju in množenju. GNLD-jevi znanstveniki so razvili celo vrsto proizvodov, ki lahko odigrajo odločilno vlogo pri pomanjkanju raznih pomembnih snovi v naši vsakdanji prehrani. Gre za koncentrate, pridobljene iz raznih vrst sadja in zelenjave, ki jih dodamo k dnevni prehrani ter tako pridobimo več energije, pomagamo pri presnovi in večji imunosti telesa, skrbimo za zdravo srce, izgubimo težo ali ne dopustimo starosti, da bi prezgodaj segla po nas.

12. JUNIJ
Zapeli so nam trije koroški pevski zbori iz šmartnega pri Slovenj Gradcu. KOPE, MPZ šMARTNO in ePZ TENUTO šMARTNO


Moški pevski zbor Kope, ki se ponaša tudi s samostojno kaseto in zgoščenko, je bil ustanovljen leta 1981, ko se je nekaj pevcev zbralo in začelo s petjem za zabavo. Sestavlja ga 16 pevcev, ki delujejo pod okriljem kulturnega društva šmartno pri Slovenj Gradcu, njihov zborovodja pa Matjaž Vehovec. Sestavlja. MPZ šmartno je v letu 1980 ustanovil zborovodja Janez Kolerič. Zbor je v času svojega delovanja koncertiral doma in na mnogih prireditvah v Sloveniji, seveda pa je slovensko narodno in umetno pesem predstavil poslušalcem tudi v tujini na koncertih v Avstriji, češki in na Moravskem. Posebej je treba omeniti, da je na pobudo zborovodje leta 1983 zbor organiziral prvo srečanje gasilskih pevskih zborov Slovenije, ki je preraslo v tradicionalna vsakoletna pevska srečanja v različnih krajih Slovenije. Mladostna zagnanost, velika želja po prepevanju, predvsem pa ljubezen do glasbe, so botrovali dejstvu, da se je okviru Kulturnega društva šmartno ustanovilo ženski pevski zbor Tenuto, njegovo vodenje pa zaupalo Poloni Krpač, ki je zbor uspešno vodila šest let, zadnje leto pa ga je prevzel Janez Kolerič. V svoj program uvrščajo slovensko narodno in umetno pesem s poudarkom na žlahtnosti koroške narodne pesmi, posegajo pa tudi v pevsko zakladnico drugih narodov ter na področje sakralnih pesmi iz obdobja renesanse. Zbor se ponaša s prvim CD-jem z naslovom DA BI JAZ ZNALA.

JULIJ, AVGUST,SEPTEMBER
počitnice

OKTOBER

Namesto oktobrske okrogle mize so se nekateri člani v petek, 7. oktobra podali na Koroško in se ob 11. uri udeležili proslave ob 60 - letnici Gimnazije Ravne, v soboto, dan kasneje, pa smo odšli na Hrvaško in spoznavali, da sosednja država nima zgolj morja, kot turističnega motiva temveč še veliko več...

Izlet na Hrvaško

Odpeljali smo se na obisk k sosedom in si ogledali Samobor, kjer velja, da je potrebno poskusiti njihove enkratne kulinarične spominke: poleg hrane in vina iz vinskih goric umberaško-Samoborskega gorja predvsem bermet in muštardo, postali v Zagrebu, da smo vsrkali nekoliko tipičnega mestnega šarma in pristali na njihovem izjemno smelo zastavljenem kmečkem turizmu Kezele. Ob povratku je poleg radosti nad doživetim v zraku obstalo dvoje vprašanj: "Kdaj gremo spet na avanturistično pot?" in "Renata, ali bomo šli tudi v Srbijo in v Beograd?"

NOVEMBER
21. 11. - Modni bazar


Bili smo v Cankarjevem domu kamor nas je povabila naša članica Bernarda Lasan, direktorica podjetja DMD. Studio DMD je agencija, ki se pod budnim očesom Roka Lasana ukvarja z organizacijo modnih dogodkov, njihov najbolj prestižni dogodek pa je vsakoletni in tradicionalni "Modni bazar". To je največja tradicionalna predstava mode v Sloveniji, ki modnim ustvarjalcem, proizvajalcem, lastnikom blagovnih znamk, trgovcem in vsem ostalim, tako ali drugače vezanim na rdečo nit slovenske mode, omogoča nastop na najbolj elitnem odru Slovenije - v Ljubljani. Je edino celovito srečanje ustvarjalne, podjetne in trženjske ravni modne branže Slovenije. Modni spektakel je v preteklih letih prikaza slovenske mode, stkal svojo lastno prestižno blagovno znamko in v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma pripeljal poleg tisočih obiskovalcev tudi številna zveneča imena svetovne modne scene kot so: Alta moda Italiana, Karl Lagerfeld, Atiene Aigner, Ottavio Missoni... Odšli smo na ogled slovenske modne bvri, ki je s pomočjo Bernarde in Roka, nad slovensko modno ustvarjalnostjo, letos napela srebrni, petindvajset let trajajoči modni lok.

26 11. - Koroški ples

Udeležili smo se koroškega Koroškega plesa, ki sta si ga po vzoru ljubljanskega vsakoletnega reja v hotelu Slon, zamislili in izpeljali Zala Suhodolčan Plešivčnik in Cirila Slemenik - Pušnik. Ideja je vlekla niti iz Ljubljane na Koroško ter predvidevala, da bi se tudi na Koroškem srečali Korošci od "tam in tu", prisluhnili kulturno- umetniškemu vložku, klepetali s starimi in novimi prijatelji, nekaj dobrega pojedli, predvsem pa doživeli nepozaben dan in se zabavali do jutranjih ur, po šegi in tradiciji nepozabnih dobrih "gaud" iz Kavarne, kasnejših akademskih plesov in sedanjega Koroškega plesa v Ljubljani..

1. DECEMBER

December je seveda mesec kot nalašč, da človek malo več časa posveti radostim duše. Zato smo z veseljem medse sprejeli Milana Kamnika, našega Korošca, ki s kitaro v rokah in pesmimi, polnimi nam tako dragih in žlahtno zvenečih besed svetu razglaša Koroško - tisto pozabljeno, zeleno čipko na severnem robu Slovenije. Koroški kantavtor je že od leta 1970 član Kulturnega društva Prežihov
Voranc in član nepozabnega ansambla "KORA". Njegova ustvarjalnost, ki je zdaj uspešna in samostojna umetniška pot, pa seže vseskozi še dodatno napaja iz globokih studencev Prežihove literature, zato ne presenečajo glasbeni motivi iz Levega devžeja, Potolčenega Kramoha, Jirsa in Bavha, Svetnečega Gašparja... In več kot samoumevni so potemtakem tudi naslovi njegovih pesmi. Ibržnik, Pacl g?r na ojgn, Koroška fara, Aubetn ded, Fršolnga... Milan Kamnik je preprost človek, ki zna prisluhniti in zna slišati. Zato ga navdušujejo preproste stvari, takšne, ki sem ji pravi - življenje. Zato so njegove pesmi tako zelo posebne, tako nezamenljivo
koroške in blizu tistim ljudem, ki še vedo za svoje korenine! In čisto posebno mesto gre tisti pesm pesmi Milana Kamnika, ki se ji pravi: "Korošci smo zmerom za muštr bili"!


 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik
Marjan Veber : Diplomatska regata z brazilskim veleposlanikom
Drago Kompan : 2. KOROŠKI KULINARIČNI PIKNIK
Marijan Štriker : 4. KOROŠKA KOTLJADA
Milan Vogel : Okrogla miza - raba slovenščine
Marjan Veber : Poročilo s prvega letošnjega jadranja
 
2018 Doroteja Omahen : Poročilo o 23. KOROŠKI KUHARIJI v Vuzenici na Koroškem
Nada Petrovič Mager : Vtisi z razstave Ivane Kobilice
Turistična kmetija Viher
Jasna Rozman Marčič : Poročilo z Diplomatske regate 2018
Doroteja Omahen : KULINARIČNI PIKNIK Kluba Korošcev Ljubljana
Nada Petrovič Mager : Vsa ustvarjalnost izvira iz erotike!«
Milan Vogel : Kulinarični piknik v Skaručni
Drago Kompan : Poročilo o okrogli mizi z dne 5.4.2018 v kavarni »KAVA-ČAJ« - SLAMIČ
Doroteja Omahen : OBISK  PRENOVLJENEGA KNEŽJEGA MESTA – CELJA, v soboto, 7. aprila 2018
Janez Stregar : Pobuda
Milan Vogel : Večer z Nužejem, ki “je bil zmeraj zraven, a nikoli glaven”.
 
2017 Milan Vogel : Prednovoletno srečanje v KULT316
Doroteja Omahen : POROČILO o »PIKNIKU PO KOROŠKO«
Milan Vogel : Z živo pesmijo in besedo
Milan Vogel : Uživali smo ob klarinetu in klavirju, pa tudi ob besedi
Milan Vogel : Premišljevali smo o Kataloniji
Jasna Rozman Marčič : Poročilo s sobotne diplomatske regate
Planinski izlet: Notranjska – Kras, petek 9.6. 2017 in sobota 10.6. 2017
Doroteja Omahen : POROČILO 15. KOROŠKA KUHARIJA
Milan Vogel : Koroška je spet pela
Doroteja Omahen : POROČILO 16. KOROŠKA KUHARIJA s poudarkom na kulinarični vsebini in srčnosti 24. Koroškega večera s plesom
Milan Vogel : Na televiziji se vse ne blešči v soju luči
Uroš Šoštarič : Večer z Vito Mavrič
Doroteja Omahen : POROČILO o 14. Koroški kuhariji
 
2016 Milan Vogel : Vinku Moederndorferju smo se vsaj delno oddolžili
Doroteja Omahen : 13. Koroška kuharija, doživetje na temo AJDA
Milan Vogel : Obisk prenovljene Narodne galerije
Renata Picej : Telo kot kelih energije
Doroteja Omahen : POROČILO O PRETEKLIH EKSKURZIJAH UDELEŽENCEV »KOROŠKE KUHARIJE »
Renata Picej : RADOVAN ARNOLD - MOJSTER, KI JE GIMNAZIJSKE MATEMATIČNE RAČUNE PODKREPIL Z OBLIKO IN BARVO
Milan Vogel : Telo kot kelih energije
 
2015 Doroteja Omahen : POROČILO O 6. KOROŠKI KUHARIJI, 3. DECEMBRA 2015
Milan Vogel : Prešerno v Drugi violini
Nada Petrovič Mager : Novembrsko okrogla miza v Grosuplju
Doroteja Omahen : POROČILO S 4. "KOROŠKE KUHARIJE," KI SE JE "KUHALA", DNE 22. OKTOBRA 2015
Milan Vogel : Pitna voda je bogastvo
Milan Vogel : Pogledali smo si v zobe
Doroteja Omahen : POROČILO - 3. »Koroška kuharija«
Doroteja Omahen : POROČILO in OBVESTILO KULINARIČNE SEKCIJE Kluba Korošcev Ljubljana
Marijan Štriker : Izlet KKL na Festival solzic
Milan Vogel : Dober opazovalec družbe in poznavalec nogometa
Doroteja Omahen : 1. druženje "KOROŠKA KUHARIJA" KULINARIČNA SEKCIJA Kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Vrata nam je odprl Slovenski etnografski muzej na razstavo vrat
Renata Picej : EN FAJN VEČER – EN SUPER PLES; KOROŠKI VEČER S PLESOM
Koroški večer z dr. Berto Jereb, 5. februarja, 2015 pri Slamiču
Milan Vogel : Ve?er z Vinkom o Vinku
 
2014 Renata Picej : MARTINOVANJE na Dolenjskem in v Beli krajini
Milan Vogel : Spoznavali smo slovenski glasbeni svet
Evita Leskovšek : Potovanje po jugu Maroka
Renata Picej : FESTIVAL SOLZIC, NOVA PRIREDITEV ZA UŽITEK IN PODPORO KOROŠKI
Milan Vogel : S knjigami v Prešernovih dneh
Milan Vogel : Po rimski Emoni
Darja Kuhar Kotnik : PRIMOŽ TRUBAR in DRAGO PETROVIČ
Renata Picej : Zdrava duša, živo telo in uporaba pameti – nasvet studia Eviane za leto 2014
 
2013 Renata Picej : Decemberski piano fortissimo za clarinet
Renata Picej : Grenko - sladko oktobersko srečanje; Dare Stojan in Oto Vrhovnik
Renata Picej : Martinovanje v cvetličnem vrtu
Renata Picej : Kraljevska muzika in navdušeni Korošci
Milan Vogel : Lepote Antarktike
Renata Picej : SMO FUČKALI IN UŽIVALI; BILI SMO V PORABJU
Nada Petrovič Mager : IRENA KUŠIČKA: PONOVNA POVEZAVA - THE RECONNECTION
Nada Petrovič Mager : OKROGLA MIZA KKL V APRILU 2013-BERTA JEREB
Darja Kuhar Kotnik : Zadeli ste v Črno
Nada Petrovič Mager : Povabilo v FITMAN
Milan Vogel : Črna vdova nas je prijazno sprejela
 
2012 Darja Kuhar Kotnik : Korošci smo zmerom za mušter bili...
Milan Vogel : Drzni začetek s Kristijanom Jezernikom
Darja Kuhar Kotnik : Čas ladij
Darja Kuhar Kotnik : Klub Korošcev Ljubljana v Banki Sparkasse d.d.
Milan Vogel : Ta čudna dežela BiH
 
2011 Lovro Sodja : Dobre izkušnje pri sooblikovanju javnega mnenja
Milan Vogel : Na vino h Korošcu v Prlekiji
Milan Vogel : Zanimala nas je moderna umetnost
Milan Vogel : Bili smo v Red Shopu
Jaro Medl : Junijski spomini na izlet na Finsko
Renata Picej : Med snegom Višarij in češnjami Brd, smo se »meli fajn«!
Milan Vogel : Mediji in internet
 
2010 Milan Vogel : Ko zapoje Vres
Renata Picej : Martinovanje v avri zlate kaplje
Lovro Sodja : Srečanje vseh društev / klubov prijateljstva med Slovenijo in Avstrijo v Ljubljani (poročilo)
Sonja Jerman : Nmav čriez jizaro, nmav čriez hmajnico
Milan Vogel : V zaodrju Cankarjevega doma
Nada Petrovič Mager : Gozd in les - priložnost za Slovenijo
Alenka Kobolt : Srečanje članov Kluba Koroščev Ljubljana – Debitel 1.4.2010
 
2009 Milan Vogel : Slovo od leta s harmoniko, citrami in kitaro
Bojana Jurenec : Spomini iz prečudovitega potepanja Kluba Korošcev – Moravske Toplice in okolica
Milan Vogel : Koroška in Franjo Malgaj
Štefan Lasnik : Nedavni izlet na Kras in Primorsko
Marjeta Šoštarič : Bricmana in Catbriyur gredo v Los Angeles? - majska okrogla miza 7.5.2009
Erna Virnik : Mežiška dolina skozi čas
Nada Petrovič Mager : Ravenski razgledi
Renata Picej : Najpogostejše kršitve pravic državljanov v postopkih z uradniki
Renata Picej : JANUAR - Izgubljene iluzije o Matiji Majarju - Ziljskem!
 
2008 Renata Picej : December v Šestici
Renata Picej : Podpohorsko martinovanje
Okrogla miza oktober 2008
Renata Picej : Jesenska potepanja Sekcije avanturistov 2008
Okrogla miza september 2008
Leon Bevc : Zapis z izleta po gradovih Dolenjske in Posavja
Utemeljitev nagrad Kralja Matjaža
 
2007 Okrogla miza september 2007
Renata Picej : Pustovanje 2008 - ples v maskah
 
2006 Renata Picej : Božičevanje
Renata Picej : Avanturistično MARTINOVANJE Korošcev na način odstiranja tačic lepot Istre
 
2005 mag. Janko Arah : S koroškimi geni v Ljubljani
mag. Janko Arah : Koroška je moja mladost
Štefan Lasnik : Korošci znamo mogoče malo bolje zapeti...
Bernarda Lasan : Intimna navezava na naravo in koroško zemljo
Bojana Jurenec : Po topel objem srčnih ljudi...
Petra Mlakar : Korošci smo kleni, močni, trmasti, neutrudni...
Milan Vogel : Zaznamovali so me tudi vsakdanji Voranci, Dihurji ali Gašperji
Jaro Medl : Če pripadaš Koroški, je v prestolnici lažje živeti
Renata Picej : Koroški DNK
Drago Kompan : Koroška, kjer se imamo radi...
Joža Grošelj : V klubu ni generacijskih barier
Nada Petrovič Mager : Moja življenjska zibelka je Slovenija
Štefan Fajmut : Dolenjski Korošec
Janez Kožuh : Vedno čistokrven Korošec
Drago Vobovnik : Mojo privrženost Korotanu je kalil čas
mag. Marta Kos Marko : Tam čas drugače teče
Drago Kompan : Štiri pesmi
 
2004 mag. Janko Arah : Mozaik dejanj, razmišljanj, ocen in predlogov
Pregled dela v letu 2005
Drago Vobovnik : Povezanost s Korošci in Koroško
Renato Golob : Skrb za Koroško
Tomo Levovnik : Korošec sem
Drago Kompan : Klub je "Mala Koroška" v Ljubljani
Zoran Vaupot : Biti Korošec v Ljubljani je po svoje prav zabavno!
Edvard Kopušar : Mislim resno, se ne hecam!
Simon Smolnikar : Spoštovani gospod Arah!
Štefan Lasnik : Kaj mi pomeni KKL?
Milan Vogel : Bojim se, da nekoliko pozabljamo na Slovence v Avstriji
Renata Picej : In to mi lepša življenje!
Alenka Kobolt : Bom kratka.
Renata Picej : Hrvaška ni samo morje
 
2003 mag. Janko Arah : Naših deset let
Milan Kučan : Koroški značaj je kovala narava
Renata Picej : Kako smo nastajali in kaj smo
Drago Vobovnik : Drugo petletje Kluba Korošcev Ljubljana
Blaž Prapotnik : Zasebna zbirka kulturnih dogodkov na Koroškem
Janez Mrdavšič : Iz nicin v luč slovenske kulture
Ravenska gimnazija in njeni maturanti
Majda Kotnik-Verčko : Udobnejše domovanje:
Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika
v prenovljenih prostorih ravenskega gradu
Florjan Lipuš : Z jezikom bomo ali ne bomo
Vinko Ošlak : Slovenski kulturni prostor ob vstopu Slovenije v EU
Marjan Kolar : Zelene besede
Drago Kompan : Dve pesmi
Drago Vobovnik : še so med nami s pesmijo
Stane Virtič : Pomagajmo današnjim samorastnikom
 
2002 mag. Janko Arah : Na pragu desete obletnice
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
S pilotom Mališnikom pod oblake
Na občnem zboru novo po starem
Avantura, imenovana Prlekija
Odvetnik Miro Senica o prevzemu družb
Renata Picej : Z ladjo Dalmacija do biserov Jadrana
Kitajska skozi koroške oči
Z Bernardo in Rokom Lasanom na Modnem bazarju
Sneg, potica in pesem na miklavževanju
Renata Picej : Vstopili smo v svet avtomobilizma
 
2001 mag. Janko Arah : Mandat se izteka
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
Milan Vogel : Oh, ti davki
Renata Picej : Ozvočena poezija
Milan Vogel : Od pesmi od rojstva do ježka
Renata Picej : Iran in mozaiki stare Perzije
Renata Picej : Literarni glasbeni svet Matjaža Pikala
Milan Vogel : Samopodoba in težave v socialni integraciji
Milan Vogel : Slovenski kvintet trobil
Renata Picej : Korošci in NATO
Milan Vogel : Izbor koroških publikacij v letu 2001
 
1999 mag. Janko Arah : Leto je naokoli
Renata Picej : To smo mi in mi smo Korošci
Novi člani upravnega odbora kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Nekaj Koroških ovsenih pesmi
 
1998 mag. Janko Arah : To smo ljubljanski Korošci
Renata Picej : Člani organov kluba
Drago Vobovnik : Kronologija druženja Korošcev
Štefan Fajmut : "Dolenjski" Korošci
Stane Virtič : že peti Koroški večer
Prispevek k zgodovini kluba Koroških študentov
Drago Vobovnik : Še jih poslušamo
Ljubi moji
Spomin na Koroško
Koroška trma
Drago Kompan : Dve pesmi
Sodobni prevajalski kod/na/eks v desetih zapovedih (za boljše in učinkovitejše literarno prevajanje)
Milan Vogel : Kako se je že pisala
mag. Janko Arah : Pravila kluba Korošcev Ljubljana
Klub Korošcev Ljubljana (c) pravice pridržane | kontakt | izdelava spletne strani www.smarte.si