Klub Korošcev Ljubljana
    Klub Korošcev Ljubljana  
Klub
Klub Korošcev Ljubljana
Večna pot 11, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 25729306

Kontakt:
Tel: 01/256-17-23
Fax: 01/256-17-24
arah.consulting@eunet.si

IBAN: AT78 3910 2000 0250 3696;
BIC: VSGKAT2K102
Banka Posojilnica-Bank Borovlje-Celovec,
Hauptplatz/glavni trg 16,
A-9170 Ferlach/Borovlje, Avstrija

Vodstvo kluba | Zapisniki | Avtorji

Novice

12.02.2020
Koroški večer s plesom 2020

08.01.2020
Letošnje prvo redno mesečno srečanje bo v četrtek, 9.1.2020 ob 19.00

01.12.2019
Novoletno srečanje društvenih članov

28.10.2019
VABILO NA 27. KOROŠKO POLJSKO KUHARIJO

28.10.2019
Vabilo na KAP, 23.11.2019

Zapisi
 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik

Slike
24. Koroška kuharija [Januar 2019]
slik: 23
Ivana Kobilca [Oktober 2018]
slik: 8
Diplomatska regata 2018 [September 2018]
slik: 7
Kulinarični piknik [Junij 2018]
slik: 45
Predavanje o mesu [April 2018]
slik: 16

Video
Bilten

Bilten 2019 Bilten 2018 Bilten 2017 
Zapisi
Drago Vobovnik01.01.2004
Povezanost s Korošci in Koroško

Ko sem bil že prepričan, da me bo neugnani predsednik Korošcev mag. Janko Arah izpustil iz seznama pišočih za že tradicionalni bilten kluba, me je dosegel značilen glas z najboljšimi željami za prihodnje in: "... za bilten boš napisal...". čeprav sem malce okleval, saj sem bil v tem trenutku z mislimi povsem drugje, sem vendarle obljubil nekaj vrstic o moji povezanosti s Klubom Korošcev Ljubljana.

Kot dijak takrat še guštanjske gimnazije s koreninami v "kraljici pohorskih vasi" Ribnici in vejami v obdravski Vuzenici, sem najprej spoznal mariborski klub koroških Slovencev, zatem pa še ljubljanskega, enakega imena (ustanovljenega 1928. leta), ki sta bila predhodnika kasnejših povezav Korošcev na slovenskih tleh, tudi tiste, ki se je 1952. leta porodila prvim trem generacijam ravenskih maturantov, študirajočih v Ljubljani. Le-ti so me takoj po vpisu na Univerzo vključili v tajniške posle, potem pa me omrežili še s predsedovanjem tedaj vsestransko delujočega pokrajinskega združenja študentov z mešanim pevskim zborom, oktetom, filmsko sekcijo, številnimi odbori, komisijami in trdno povezanostjo s Koroško ob znamenitih Tednih študentov, s sodelovanjem z zamejskimi klubi v Celovcu, Gradcu in na Dunaju. Tudi kasnejša svetovno znana skakalnica v Zahomcu ob Zilji je bila sad naših žuljev, kar je bil nekakšen odsev naših mladinskih delovnih brigad pri gradnji gimnazijskega poslopja na Ravnah, za kar se me je oprijel naziv "kurirček" in ostal moj prepoznavni znak tudi še na lanskoletni 60 - letnici gimnazije in sočasni obletnici mladinskih akcij. Temu študentskemu klubu s pestro dolgoletno dejavnostjo je po štiridesetih letih sledila Virtičeva varianta druženja Korošcev. Tedaj nas je peščica službujočih in bivajočih Koroščev v Ljubljani ter njeni ožji in širši okolici in nekaj študentov po večletnih shodih pri Slamiču, Urški in Pod lipco začutila in uresničila potrebo po formalni povezanosti ter širši vpetosti v problematiko koroških občin in njihova prizadevanja za ustanovitev posebne regije, Prežihove fondacije itd. In tako se je porodilo že četrto združenje Korošcev na Slovenskem (2. decembra 1993 vpisano v register).

Iz tedanjih - nekaj časa celo tedenskih srečanj v A banki, na Gospodarskem razstavišču in Arah Consultingu sem si najbolj zapomnil neverjeten entuziazem in poslovnost ter preudarnost prvega predsednika Saneta Virtiča ter njegovega naslednika Janka Araha, podjetnega Rudija Geršaka, zagnanega štefana Fajmuta z njegovo skupino somišlenikov na Dolenjskem, kronistko klubovega žitja in bitja in "avanturistko" Renato Picej, finančnika in prve opore predsedniku štefana Lasnika, blagajničarko Nevo Janko, organizatorja Iveka Krpača, tajnico Anito Nečimer, športnega stratega Toma Levovnika, novinarja in urednika Milana Vogla, genetika in selekcionista Drago Kompana, statistika in planerja Vlada Mostnarja, atomika Marjana špeglja, direktorja A banke Miroslava Kerta in vodje naše pisarne v njej Marjana Krofliča, elektronika Janeza Kožuha, strokovnjaka za varnostne sisteme Renata Goloba, poslovnega menežerja Jara Medla, žal že pokojnih projektanta Janeza Borca in vodje planinske sekcije Petra štiglica. K cvetu naših deklet pa moramo poleg že omenjenih pridati še Lojzko Virtič, Nado Mager Petrovič, Margareto Geršak, Uršulo Potočnik štruc, Bojano Dobovišek van itd.

Ta spominski zapis seveda ni povsem avtententična slika mnogoterih aktivnosti kluba in njegovih privržencev, pač pa le rezultat moje vednosti in pozabljivosti, zato naj mi tisti, katerih imen in dejanj zaradi naglice in v zadnjem času slabše odzivnosti klubskim dejavnostim nisem omenjal. Zlasti veliko krivico bi storil Mariji Potočnik, zaslužni in dolgoletni zapisovalki klubovega žitja in bitja ter tajnici in podpredsednici Bernardi Lasan, če ju na tem mestu ne bi posebej izpostavil. Vsekakor pa je treba tudi podčrtati pomen in odmevnost naše osrednje vsakoletne prireditve - koroškega večera s plesom (letos že 13. po vrsti), ki v hotel Slon privabi po dvesto in več članov, njihovih svojcev in prijateljev, župane koroških občin in predstavnike zamejskih organizacij, gospodarstvenike, diplomate, sponzorje, kulturnike... Pomembni pa so tudi številni stiki in povezave vodstva kluba in njegovih članov z ustanovami v naših treh dolinah ter na avstrijskem Koroškem.

Ker klub ni le ozko stanovsko združenje, pač pa je odprta in pripravna oblika za spremljanje dogodkov in pojavov, lahko še kako vpliva na najustreznejše oblike odločanja pri načrtovanjih in izpeljavah pomembnih zadev. Zato je odbor kluba že v začetku leta 1994 imenoval ekspertno skupino za pomoč projektomKoroške, dve leti pozneje pa pripravil tematiko in postavil skupino za razgovore z župani koroških občin, 2003 pa v slovenskem parlamentu pripravil odmeven razgovor s poslancem Janezom Komljancem o načrtovanju prihodnjega razvoja Koroške (zlasti o trasah nove cestne in železniške povezave s prestolnico).

Nepozabni ostajajo večeri z dramsko umetnico Jerico Mrzel, trobentačem Stankom Arnoldom in Slovenskim kvintetom trobil, pisateljem Matjažem Pi kalom, vsestranskim Mitjem šipkom in šentanelskimi pavri ter oktetom Lesna, kantavtorji Adijem Smolarjem, Milanom Pečovnikom - Pidžijem in Milanom Kamnikom, s citrarko Mari Dretnik, pevskima skupinama Gorna DU Mežica in Radlje ob Dravi, učenci Glasbene šole Slovenj Gradec in duetom Ex animo iz istega mesta, Pihalnim orkestrom ravenskih železarjev, pripovedi Himalajcev Dava Karničarja (smučanje z Everesta), Franca Oderlapa in Jureta Gorjanca, predavanj Toma Levovnika o olimpijskih igrah in planiških poletih, štefana Fajmuta o kulturi pitja čaja, Bojane Dobovišek van o zgodnjem odkrivanju bolezni krvih žil, Janeza Borca o gradnjah, Matjaža Hanžka o povezanosti političnega in eksistenčnega strahu, Miroslava Kerta o sodobnem bančništvu in vrednostih papirjih ter o Kosovu včeraj, danes in jutri, Janka Araha o golfu z vadbo na golfišču v Arboretumu Volčji Potok, Draga Kompana o Avstraliji in ovčjereji, Alojza Porija o moštu, Anite Nečimer o aspirinu, Igorja Glasenčnika o znamenjih na Koroškem in knjigi "Strah me je gratalo", Alenke Kobolt o samopodobi, Milka Dolinška o našem približevanju Natu, Marte Kos o komuniciranju in njenega brata Draga o korupciji, Franca in Julke Pisanec o njuni potovalni agenciji, špele šipek o skrivnostih televizije, Mojce Lenče Kastelic o virozah, prehladih in gripi, odvetnika Milana Senice o prevzemih družb, Renata Goloba o sistemu zaščite in varovanja oseb in premoženjal, Edvarda Kopušarja o čilu, štefke Kučan o protokolu državnikov, Milana Cvikla o vključevanju Slovenije v EU, Zorana Vaupota o prilagajanju slovenskih podjetij evrtopskemu trgu...

Zelo rad pa se spominjam skoraj vsakoletnih temeljito pripravljenih poučnih ekskurzij kluba k našim zamejcem v Rož, Podjuno ali Ziljo, pa tudi tistih po Slovenskih Goricah, štajerski in slovenski Koroški, okrogle mize v najsodobnejšem hotelu DOMINA GRAND MEDIA v Ljubljani, ogleda Beraške opere Bertholda Brechta v Drami SNG, prikaza Pastirske igre bukovnika Andreja šusterja Drabosnjaka v cerkvi v Stožicahj, predstave slovenjegraških gimnazijcev Neznana Ljuba Prenner (Puba) v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma.

e kar tradicionalna so postala vsakoletna križarjenja z ladjo Dalmacijal po Jadranu vse do Grčije, zelo odmevni pa so bili tudi izleti v čile in Argentino ter na Dansko, na Hvar, potepanja po Dolenjski in Beli krajini, Pomurju, Primorski in Gorenjski ter po naši Koroški, ogled muzeja v Tacnu, obisk Gotenice, povzpetje k Potočki zijalki, na češko kočo, ogled avtomobilskih centrov Summit motors Ljubljana ter Avtocommerce, Modnega bazarja Lasanovih v Gallusovi dvorani, izvedbe piknikov na Gorenjskem, splavu na Dravi in na Primorskem, kulinaričnih poslastic pri Ančki v šenčurju pri Kranju, na Zemonu in v hotelu Union v Ljubljani ter tradicionalnih miklavževanj pri Plodru v šentanelu.

Naj pridam še spoznanje, da KKL ni le povezal številnih generacij revenskih maturantov, pač pa je v marsikom prebudil tudi misel na Koroško. Ponosen sem, da mu pripadam vse od njegovih povojev do danes, saj mi je pomagal ohranjati tudi dokaj pogoste stike z domačimi kraji in ljudmi, da se še raje pogostokrat s svojci podam v kraje ob Dravi, Meži in Mislinji, a tudi v Rož, Podjuno in Ziljo.


 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik
Marjan Veber : Diplomatska regata z brazilskim veleposlanikom
Drago Kompan : 2. KOROŠKI KULINARIČNI PIKNIK
Marijan Štriker : 4. KOROŠKA KOTLJADA
Milan Vogel : Okrogla miza - raba slovenščine
Marjan Veber : Poročilo s prvega letošnjega jadranja
 
2018 Doroteja Omahen : Poročilo o 23. KOROŠKI KUHARIJI v Vuzenici na Koroškem
Nada Petrovič Mager : Vtisi z razstave Ivane Kobilice
Turistična kmetija Viher
Jasna Rozman Marčič : Poročilo z Diplomatske regate 2018
Doroteja Omahen : KULINARIČNI PIKNIK Kluba Korošcev Ljubljana
Nada Petrovič Mager : Vsa ustvarjalnost izvira iz erotike!«
Milan Vogel : Kulinarični piknik v Skaručni
Drago Kompan : Poročilo o okrogli mizi z dne 5.4.2018 v kavarni »KAVA-ČAJ« - SLAMIČ
Doroteja Omahen : OBISK  PRENOVLJENEGA KNEŽJEGA MESTA – CELJA, v soboto, 7. aprila 2018
Janez Stregar : Pobuda
Milan Vogel : Večer z Nužejem, ki “je bil zmeraj zraven, a nikoli glaven”.
 
2017 Milan Vogel : Prednovoletno srečanje v KULT316
Doroteja Omahen : POROČILO o »PIKNIKU PO KOROŠKO«
Milan Vogel : Z živo pesmijo in besedo
Milan Vogel : Uživali smo ob klarinetu in klavirju, pa tudi ob besedi
Milan Vogel : Premišljevali smo o Kataloniji
Jasna Rozman Marčič : Poročilo s sobotne diplomatske regate
Planinski izlet: Notranjska – Kras, petek 9.6. 2017 in sobota 10.6. 2017
Doroteja Omahen : POROČILO 15. KOROŠKA KUHARIJA
Milan Vogel : Koroška je spet pela
Doroteja Omahen : POROČILO 16. KOROŠKA KUHARIJA s poudarkom na kulinarični vsebini in srčnosti 24. Koroškega večera s plesom
Milan Vogel : Na televiziji se vse ne blešči v soju luči
Uroš Šoštarič : Večer z Vito Mavrič
Doroteja Omahen : POROČILO o 14. Koroški kuhariji
 
2016 Milan Vogel : Vinku Moederndorferju smo se vsaj delno oddolžili
Doroteja Omahen : 13. Koroška kuharija, doživetje na temo AJDA
Milan Vogel : Obisk prenovljene Narodne galerije
Renata Picej : Telo kot kelih energije
Doroteja Omahen : POROČILO O PRETEKLIH EKSKURZIJAH UDELEŽENCEV »KOROŠKE KUHARIJE »
Renata Picej : RADOVAN ARNOLD - MOJSTER, KI JE GIMNAZIJSKE MATEMATIČNE RAČUNE PODKREPIL Z OBLIKO IN BARVO
Milan Vogel : Telo kot kelih energije
 
2015 Doroteja Omahen : POROČILO O 6. KOROŠKI KUHARIJI, 3. DECEMBRA 2015
Milan Vogel : Prešerno v Drugi violini
Nada Petrovič Mager : Novembrsko okrogla miza v Grosuplju
Doroteja Omahen : POROČILO S 4. "KOROŠKE KUHARIJE," KI SE JE "KUHALA", DNE 22. OKTOBRA 2015
Milan Vogel : Pitna voda je bogastvo
Milan Vogel : Pogledali smo si v zobe
Doroteja Omahen : POROČILO - 3. »Koroška kuharija«
Doroteja Omahen : POROČILO in OBVESTILO KULINARIČNE SEKCIJE Kluba Korošcev Ljubljana
Marijan Štriker : Izlet KKL na Festival solzic
Milan Vogel : Dober opazovalec družbe in poznavalec nogometa
Doroteja Omahen : 1. druženje "KOROŠKA KUHARIJA" KULINARIČNA SEKCIJA Kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Vrata nam je odprl Slovenski etnografski muzej na razstavo vrat
Renata Picej : EN FAJN VEČER – EN SUPER PLES; KOROŠKI VEČER S PLESOM
Koroški večer z dr. Berto Jereb, 5. februarja, 2015 pri Slamiču
Milan Vogel : Ve?er z Vinkom o Vinku
 
2014 Renata Picej : MARTINOVANJE na Dolenjskem in v Beli krajini
Milan Vogel : Spoznavali smo slovenski glasbeni svet
Evita Leskovšek : Potovanje po jugu Maroka
Renata Picej : FESTIVAL SOLZIC, NOVA PRIREDITEV ZA UŽITEK IN PODPORO KOROŠKI
Milan Vogel : S knjigami v Prešernovih dneh
Milan Vogel : Po rimski Emoni
Darja Kuhar Kotnik : PRIMOŽ TRUBAR in DRAGO PETROVIČ
Renata Picej : Zdrava duša, živo telo in uporaba pameti – nasvet studia Eviane za leto 2014
 
2013 Renata Picej : Decemberski piano fortissimo za clarinet
Renata Picej : Grenko - sladko oktobersko srečanje; Dare Stojan in Oto Vrhovnik
Renata Picej : Martinovanje v cvetličnem vrtu
Renata Picej : Kraljevska muzika in navdušeni Korošci
Milan Vogel : Lepote Antarktike
Renata Picej : SMO FUČKALI IN UŽIVALI; BILI SMO V PORABJU
Nada Petrovič Mager : IRENA KUŠIČKA: PONOVNA POVEZAVA - THE RECONNECTION
Nada Petrovič Mager : OKROGLA MIZA KKL V APRILU 2013-BERTA JEREB
Darja Kuhar Kotnik : Zadeli ste v Črno
Nada Petrovič Mager : Povabilo v FITMAN
Milan Vogel : Črna vdova nas je prijazno sprejela
 
2012 Darja Kuhar Kotnik : Korošci smo zmerom za mušter bili...
Milan Vogel : Drzni začetek s Kristijanom Jezernikom
Darja Kuhar Kotnik : Čas ladij
Darja Kuhar Kotnik : Klub Korošcev Ljubljana v Banki Sparkasse d.d.
Milan Vogel : Ta čudna dežela BiH
 
2011 Lovro Sodja : Dobre izkušnje pri sooblikovanju javnega mnenja
Milan Vogel : Na vino h Korošcu v Prlekiji
Milan Vogel : Zanimala nas je moderna umetnost
Milan Vogel : Bili smo v Red Shopu
Jaro Medl : Junijski spomini na izlet na Finsko
Renata Picej : Med snegom Višarij in češnjami Brd, smo se »meli fajn«!
Milan Vogel : Mediji in internet
 
2010 Milan Vogel : Ko zapoje Vres
Renata Picej : Martinovanje v avri zlate kaplje
Lovro Sodja : Srečanje vseh društev / klubov prijateljstva med Slovenijo in Avstrijo v Ljubljani (poročilo)
Sonja Jerman : Nmav čriez jizaro, nmav čriez hmajnico
Milan Vogel : V zaodrju Cankarjevega doma
Nada Petrovič Mager : Gozd in les - priložnost za Slovenijo
Alenka Kobolt : Srečanje članov Kluba Koroščev Ljubljana – Debitel 1.4.2010
 
2009 Milan Vogel : Slovo od leta s harmoniko, citrami in kitaro
Bojana Jurenec : Spomini iz prečudovitega potepanja Kluba Korošcev – Moravske Toplice in okolica
Milan Vogel : Koroška in Franjo Malgaj
Štefan Lasnik : Nedavni izlet na Kras in Primorsko
Marjeta Šoštarič : Bricmana in Catbriyur gredo v Los Angeles? - majska okrogla miza 7.5.2009
Erna Virnik : Mežiška dolina skozi čas
Nada Petrovič Mager : Ravenski razgledi
Renata Picej : Najpogostejše kršitve pravic državljanov v postopkih z uradniki
Renata Picej : JANUAR - Izgubljene iluzije o Matiji Majarju - Ziljskem!
 
2008 Renata Picej : December v Šestici
Renata Picej : Podpohorsko martinovanje
Okrogla miza oktober 2008
Renata Picej : Jesenska potepanja Sekcije avanturistov 2008
Okrogla miza september 2008
Leon Bevc : Zapis z izleta po gradovih Dolenjske in Posavja
Utemeljitev nagrad Kralja Matjaža
 
2007 Okrogla miza september 2007
Renata Picej : Pustovanje 2008 - ples v maskah
 
2006 Renata Picej : Božičevanje
Renata Picej : Avanturistično MARTINOVANJE Korošcev na način odstiranja tačic lepot Istre
 
2005 mag. Janko Arah : S koroškimi geni v Ljubljani
mag. Janko Arah : Koroška je moja mladost
Štefan Lasnik : Korošci znamo mogoče malo bolje zapeti...
Bernarda Lasan : Intimna navezava na naravo in koroško zemljo
Bojana Jurenec : Po topel objem srčnih ljudi...
Petra Mlakar : Korošci smo kleni, močni, trmasti, neutrudni...
Milan Vogel : Zaznamovali so me tudi vsakdanji Voranci, Dihurji ali Gašperji
Jaro Medl : Če pripadaš Koroški, je v prestolnici lažje živeti
Renata Picej : Koroški DNK
Drago Kompan : Koroška, kjer se imamo radi...
Joža Grošelj : V klubu ni generacijskih barier
Nada Petrovič Mager : Moja življenjska zibelka je Slovenija
Štefan Fajmut : Dolenjski Korošec
Janez Kožuh : Vedno čistokrven Korošec
Drago Vobovnik : Mojo privrženost Korotanu je kalil čas
mag. Marta Kos Marko : Tam čas drugače teče
Drago Kompan : Štiri pesmi
 
2004 mag. Janko Arah : Mozaik dejanj, razmišljanj, ocen in predlogov
Pregled dela v letu 2005
Drago Vobovnik : Povezanost s Korošci in Koroško
Renato Golob : Skrb za Koroško
Tomo Levovnik : Korošec sem
Drago Kompan : Klub je "Mala Koroška" v Ljubljani
Zoran Vaupot : Biti Korošec v Ljubljani je po svoje prav zabavno!
Edvard Kopušar : Mislim resno, se ne hecam!
Simon Smolnikar : Spoštovani gospod Arah!
Štefan Lasnik : Kaj mi pomeni KKL?
Milan Vogel : Bojim se, da nekoliko pozabljamo na Slovence v Avstriji
Renata Picej : In to mi lepša življenje!
Alenka Kobolt : Bom kratka.
Renata Picej : Hrvaška ni samo morje
 
2003 mag. Janko Arah : Naših deset let
Milan Kučan : Koroški značaj je kovala narava
Renata Picej : Kako smo nastajali in kaj smo
Drago Vobovnik : Drugo petletje Kluba Korošcev Ljubljana
Blaž Prapotnik : Zasebna zbirka kulturnih dogodkov na Koroškem
Janez Mrdavšič : Iz nicin v luč slovenske kulture
Ravenska gimnazija in njeni maturanti
Majda Kotnik-Verčko : Udobnejše domovanje:
Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika
v prenovljenih prostorih ravenskega gradu
Florjan Lipuš : Z jezikom bomo ali ne bomo
Vinko Ošlak : Slovenski kulturni prostor ob vstopu Slovenije v EU
Marjan Kolar : Zelene besede
Drago Kompan : Dve pesmi
Drago Vobovnik : še so med nami s pesmijo
Stane Virtič : Pomagajmo današnjim samorastnikom
 
2002 mag. Janko Arah : Na pragu desete obletnice
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
S pilotom Mališnikom pod oblake
Na občnem zboru novo po starem
Avantura, imenovana Prlekija
Odvetnik Miro Senica o prevzemu družb
Renata Picej : Z ladjo Dalmacija do biserov Jadrana
Kitajska skozi koroške oči
Z Bernardo in Rokom Lasanom na Modnem bazarju
Sneg, potica in pesem na miklavževanju
Renata Picej : Vstopili smo v svet avtomobilizma
 
2001 mag. Janko Arah : Mandat se izteka
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
Milan Vogel : Oh, ti davki
Renata Picej : Ozvočena poezija
Milan Vogel : Od pesmi od rojstva do ježka
Renata Picej : Iran in mozaiki stare Perzije
Renata Picej : Literarni glasbeni svet Matjaža Pikala
Milan Vogel : Samopodoba in težave v socialni integraciji
Milan Vogel : Slovenski kvintet trobil
Renata Picej : Korošci in NATO
Milan Vogel : Izbor koroških publikacij v letu 2001
 
1999 mag. Janko Arah : Leto je naokoli
Renata Picej : To smo mi in mi smo Korošci
Novi člani upravnega odbora kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Nekaj Koroških ovsenih pesmi
 
1998 mag. Janko Arah : To smo ljubljanski Korošci
Renata Picej : Člani organov kluba
Drago Vobovnik : Kronologija druženja Korošcev
Štefan Fajmut : "Dolenjski" Korošci
Stane Virtič : že peti Koroški večer
Prispevek k zgodovini kluba Koroških študentov
Drago Vobovnik : Še jih poslušamo
Ljubi moji
Spomin na Koroško
Koroška trma
Drago Kompan : Dve pesmi
Sodobni prevajalski kod/na/eks v desetih zapovedih (za boljše in učinkovitejše literarno prevajanje)
Milan Vogel : Kako se je že pisala
mag. Janko Arah : Pravila kluba Korošcev Ljubljana
Klub Korošcev Ljubljana (c) pravice pridržane | kontakt | izdelava spletne strani www.smarte.si