Klub Korošcev Ljubljana
    Klub Korošcev Ljubljana  
Klub
Klub Korošcev Ljubljana
Večna pot 11, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 25729306

Kontakt:
Tel: 01/256-17-23
Fax: 01/256-17-24
arah.consulting@eunet.si

IBAN: AT78 3910 2000 0250 3696;
BIC: VSGKAT2K102
Banka Posojilnica-Bank Borovlje-Celovec,
Hauptplatz/glavni trg 16,
A-9170 Ferlach/Borovlje, Avstrija

Vodstvo kluba | Zapisniki | Avtorji

Novice

12.02.2020
Koroški večer s plesom 2020

08.01.2020
Letošnje prvo redno mesečno srečanje bo v četrtek, 9.1.2020 ob 19.00

01.12.2019
Novoletno srečanje društvenih članov

28.10.2019
VABILO NA 27. KOROŠKO POLJSKO KUHARIJO

28.10.2019
Vabilo na KAP, 23.11.2019

Zapisi
 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik

Slike
24. Koroška kuharija [Januar 2019]
slik: 23
Ivana Kobilca [Oktober 2018]
slik: 8
Diplomatska regata 2018 [September 2018]
slik: 7
Kulinarični piknik [Junij 2018]
slik: 45
Predavanje o mesu [April 2018]
slik: 16

Video
Bilten

Bilten 2019 Bilten 2018 Bilten 2017 
Zapisi
Renata Picej12.11.2008
Podpohorsko martinovanje

Podpohorsko martinovanje
Renata Picej

Tokrat smo se podali proti Pohorju in v zavetju njegovih zelenih barv iskali zlate užitke, imenovane »zlati prah martinovih stopinj, zlate kaplice mladega vina in zlati toni glasbe«! Začelo se je ob desetih dopoldne, ko smo se na Kongresnem trgu zložili na avtobus in odpeljali po stari cesti proti vzhodu. Vmes smo pobrali še nekaj udeležencev in med njimi tudi našo avanturistično podsekcijo iz Celja. Odkar smo se pred mesecem dni vrnili iz križarjenja z ladjo Cicero, imamo v Celju zelo zagreto podsekcijo, Sekcije avanturistov pri Klubu Korošcev Ljubljana.

In potem se je zgodilo, da nas je na prvi postojanki – na Šmartnem na Pohorju, vzela v svojo oblast megla. Ne vem, če je bila krivda za to v številnih grešnikih na avtobusu, ki se v znameniti cerkvi niso prijavili k spovedi ali so naravne sile po svojem ustaljenem urniku preverjale stanje pripravljenosti – megla nas je držala v šahu in nam ni privoščila nobenega prešernega razgleda iz slemensko položene vasi, niti kasneje, iz prečudovitih pohorskih ramen…

Martinova stopinja
Pred cerkvijo sv. Martina na Šmartnem na Pohorju nas je sprejel župnik in dekan Jože Brezovnik ter nas popeljal po stopinjah skrivnosti, povezanih s patronom njegove cerkve. V njej so leta 2008, pri obnovi, odkrili neprecenljiv zaklad – freske, primerljive z največjimi kulturnimi spomeniki Slovenije (npr. Hrastovlje, kjer smo bili ob lanskem martinovanju). Cerkev iz 13. st. je tako postala najpomembnejši spomenik romanike na Slovenskem. Ženske smo si posebej natančno ogledale tisti del cerkve, kjer je naslikanih 32 svetnic na rebrih cerkvenega oboka, ki skupaj s sklepnikom sestavljajo magično številko - 33 Kristusovih let! Lani so tukaj odkrili tretjo Martinovo stopinjo v Sloveniji, kar pomeni, tretjo slovensko cerkev, imenovano po svetniku Martinu (znanem po tem, da je presekal svoj plašč na pol in z eno polovico ogrnil berača, z drugo pa sebe), ki pa so vse na verižici turistično-romarske poti med Szombathelyjem v Panoniji (današnja Madžarska), kjer se je Martin rodil in Italijo, kamor se je njegova družina preselila. Stopinjo, vzidano v steno cerkve, smo si seveda ogledali in poprosili, da bi bilo tudi naših stopinj, pod tiaro Kluba Korošcev Ljubljane, še veliko, veliko!

Gostilna Dovnik
Ker nas je ovijala megla in ker se je grešnim dušam mraz plazil pod plašče in načenjal kosti, smo se za trenutek ustavili v gostinskem zavetišču – gostilni Dovnik, 9 kilometrov nad Slovensko Bistrico ter se s toplimi in hladnimi napitki opremili za nadaljno raziskovanje današnjega dne. Mimogrede smo pogledali še prizidek z ležišči in ugotovili, da smo odkrili idelano mesto za praznovanje obletnic ali česarkoli drugega. Potem smo šli naprej, navzdol, proti čebelam.

Čebelarstvo Strehar, Zgornje Prebukovje
Ali veste, kako diši sveži, še topel pohorski kruh? Ne, saj ne morete! In kakšen okus ima podpohorska zaseka? In kakšna je simfonija obeh? Božanska! To nas je čakalo ob prihodu na dom enega najboljših, med ljubiteljskimi čebelarji v Sloveniji. Topli kruh in zaseka, česen in čebula, sol in poper, pa tepkovec, so bili uvod v izjemno zanimivo predavanje. Izvedeli smo vse od kontrolirane pridelave medu do dopustne količine uživanja medu pri sladkornih bolnikih. Degustirali smo med in pijače iz medu, nakupili medenih zdravil za dušo in telo ter se skupaj z meglo spustili še nižje po Pohorju, kjer so nas kljub megli in rosenju, že na cesti pričakali prijazni ljudje, naši naslednji gostitelji. Modest in njegova mama, pa še mlada harmonikašica…

Zeliščni vrt, Spodnje Prebukovje
Modest Mataln je z dušo in srcem predan svojemu opravilu – pokazati ljudem, kako se lahko nekje daleč od velikih cest in z malo denarja, naredi ena velika reč, zanimiva za obiskovalce, turiste in domačine. Turistično društvo Jelka je bilo lep okvir, da je pod njegovim okriljem nastal zanimiv zeliščni vrt v obliki sonca, viden že iz ceste proti Šmartnu in naprej po Pohorju, komaj štiri kilometre iz doline. Dvanajst gred simbolizira mesece v letu, lipa v sredini pa simbol slovenstva. Imajo okoli sto različnih vrst in sort, s poudarkom na avtohtonih vrstah Pohorja in nekatere manj znane zdravilne rastline. In imajo celo rožni koren, na kar so še posebej ponosni. Pričakali so nas z zvoki harmonike, pogostili z odličnim čajem in doma spečenimi dobrotami ter nas ogrnjene s toplo besedo in opremljene z novimi znanji, spustili naprej – v grajski objem.

Grad Slovenska Bistrica
Seveda smo ob vsem kar smo doživljali, počasi nabirali zamudo v času in zato se je vodič v gradu Slovenska Bistrica precej načakal, preden nas je popeljal po sobanah, pokazal film o kraju in predvsem mimo zbirke molitvenikov, pripeljal v najbolj prestižno grajsko dvorano – viteško dvorano z znamenitimi freskami, delo Attemsovega dvornega freskanta Flurerja, nastale v letih 1717 – 1721. Grad se sicer ponaša s številnimi zbirkami kot so: lutke v značilnih nošah sveta, mineralov in fosilov, kamnin Pohorja, petrolejk, molitvenikov, vin bistriških pridelovalcev in drugimi.

Klet Bistrica in Gostilna Emaus
In tukaj se je imelo zgoditi to, zaradi česar smo sploh odrinili na pot – martinovanje. Naša gostiteljica je bila Darja Bovha, direktorica in enologinja Kleti Slovenska Bistrica, ki nas je skozi svojo klet popeljala v velikem slogu in v njej lastnem stilu pripovedovala o vinu, kot največji dragocenosti. Bistriška klet, ki je v polni funkciji kljub svojim trem stoletjem, je ena najlepših obokanih vinskih kleti v Sloveniji. Gre za pravo klasično vinsko klet z zelo lepo ohranjeno leseno posodo. V kleti je 39 velikih hrastovih sodov različnih velikosti in največji ima kar 11.690 litrov, medtem, ko ima najstarejši sod, ki ga še vedno uporabljajo, 150 let. Spoznali smo njihova odlična vina in se srečali z mašnim, Slomškovim in celo kardinalskim vinom. Slednje je izjemno, edinstveno in plemenito vino. Grozdje zanj je bilo odbrano na prestižnih legah vinogradov Nadškofije Maribor, katere korenine segajo še v čas blaženega škofa Antona Martina Slomška. Vinum Cardinalium je lahko poleg njihove izjemne, polsuhe Angelske penine (shranjeno v modro steklenico), lepo darilo, zato so mnogi med nami izkoristili priložnost in se opremili za Miklavža, božič, silvestrovo ali kar tako.

Martinovanje
Ja, martinovanje samo pa je bila zgodba, napletena iz prihoda župnika, mladega Mošteka in starega Mošteka ter policaja, ki ga je pripeljal in odpeljal… Zabavali smo se in smejali, tam v kleti med lesenimi sodi. Občudovali njihova pročelja z biblijskimi in posvetnimi zgodbami ter doživeli enkratno božjo in vinarjevo milost – okušanje vina naravnost iz teh velikanskih krasotcev. Odpirali smo pipice na sodih, poslušali kako šumi vino, ko se igraje steka v naše kupice, zapeli En hribček bom kupil, pa še katero drugo pesem in se potem prestavili v sosednjo zgradbo – na kulinarični del, pripravljen v Emausu. Čakali so nas Martinova pojedina z vinom in zabava z Ansamblom bratov Jamnik, ki so igrali in peli tako, kot da igrajo naravnost za Dioniza in Bakhusa skupaj. Odlično! Ne, da veljajo za najboljše naslednike Avsenikov, oni so Jamniki! Veliki Jamniki!

Blo je tak fajn, da bi blo škoda plesat, ko so t'k fajn špilali, pa peli! To so besede enega izmed nas, ampak, da v tem sklepu ni bil osamljen dokazuje tudi dejstvo, da je naš predsednik Janko, sicer plesal in vrtel svojo Metko, vendar je potem sedel in skoncentrirano in odprtih ušes in oči – poslušal in užival. Evita pa je rekla: »Jaz bi jih šla poslušat na koncert! Treba bi jih bilo povabiti v Ljubljano!«

Jamniki, sami mladi fantje in dve izjemni pevki, obe glasbeno izobraženi, so fajn! In fajn je bilo tudi nam, na martinovanju 2008!


 
2019 Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 2. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA, 3. del
Drago Kompan : 27. KOROŠKA KUHARIJA OBARVANA POLJSKO - 1. del
Milan Vogel : Slovo od leta v Šestici
Renata Picej : Barkovljanka, Barcolana, Jesenski pokal - tržaški praznik
Marjan Veber : Diplomatska regata z brazilskim veleposlanikom
Drago Kompan : 2. KOROŠKI KULINARIČNI PIKNIK
Marijan Štriker : 4. KOROŠKA KOTLJADA
Milan Vogel : Okrogla miza - raba slovenščine
Marjan Veber : Poročilo s prvega letošnjega jadranja
 
2018 Doroteja Omahen : Poročilo o 23. KOROŠKI KUHARIJI v Vuzenici na Koroškem
Nada Petrovič Mager : Vtisi z razstave Ivane Kobilice
Turistična kmetija Viher
Jasna Rozman Marčič : Poročilo z Diplomatske regate 2018
Doroteja Omahen : KULINARIČNI PIKNIK Kluba Korošcev Ljubljana
Nada Petrovič Mager : Vsa ustvarjalnost izvira iz erotike!«
Milan Vogel : Kulinarični piknik v Skaručni
Drago Kompan : Poročilo o okrogli mizi z dne 5.4.2018 v kavarni »KAVA-ČAJ« - SLAMIČ
Doroteja Omahen : OBISK  PRENOVLJENEGA KNEŽJEGA MESTA – CELJA, v soboto, 7. aprila 2018
Janez Stregar : Pobuda
Milan Vogel : Večer z Nužejem, ki “je bil zmeraj zraven, a nikoli glaven”.
 
2017 Milan Vogel : Prednovoletno srečanje v KULT316
Doroteja Omahen : POROČILO o »PIKNIKU PO KOROŠKO«
Milan Vogel : Z živo pesmijo in besedo
Milan Vogel : Uživali smo ob klarinetu in klavirju, pa tudi ob besedi
Milan Vogel : Premišljevali smo o Kataloniji
Jasna Rozman Marčič : Poročilo s sobotne diplomatske regate
Planinski izlet: Notranjska – Kras, petek 9.6. 2017 in sobota 10.6. 2017
Doroteja Omahen : POROČILO 15. KOROŠKA KUHARIJA
Milan Vogel : Koroška je spet pela
Doroteja Omahen : POROČILO 16. KOROŠKA KUHARIJA s poudarkom na kulinarični vsebini in srčnosti 24. Koroškega večera s plesom
Milan Vogel : Na televiziji se vse ne blešči v soju luči
Uroš Šoštarič : Večer z Vito Mavrič
Doroteja Omahen : POROČILO o 14. Koroški kuhariji
 
2016 Milan Vogel : Vinku Moederndorferju smo se vsaj delno oddolžili
Doroteja Omahen : 13. Koroška kuharija, doživetje na temo AJDA
Milan Vogel : Obisk prenovljene Narodne galerije
Renata Picej : Telo kot kelih energije
Doroteja Omahen : POROČILO O PRETEKLIH EKSKURZIJAH UDELEŽENCEV »KOROŠKE KUHARIJE »
Renata Picej : RADOVAN ARNOLD - MOJSTER, KI JE GIMNAZIJSKE MATEMATIČNE RAČUNE PODKREPIL Z OBLIKO IN BARVO
Milan Vogel : Telo kot kelih energije
 
2015 Doroteja Omahen : POROČILO O 6. KOROŠKI KUHARIJI, 3. DECEMBRA 2015
Milan Vogel : Prešerno v Drugi violini
Nada Petrovič Mager : Novembrsko okrogla miza v Grosuplju
Doroteja Omahen : POROČILO S 4. "KOROŠKE KUHARIJE," KI SE JE "KUHALA", DNE 22. OKTOBRA 2015
Milan Vogel : Pitna voda je bogastvo
Milan Vogel : Pogledali smo si v zobe
Doroteja Omahen : POROČILO - 3. »Koroška kuharija«
Doroteja Omahen : POROČILO in OBVESTILO KULINARIČNE SEKCIJE Kluba Korošcev Ljubljana
Marijan Štriker : Izlet KKL na Festival solzic
Milan Vogel : Dober opazovalec družbe in poznavalec nogometa
Doroteja Omahen : 1. druženje "KOROŠKA KUHARIJA" KULINARIČNA SEKCIJA Kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Vrata nam je odprl Slovenski etnografski muzej na razstavo vrat
Renata Picej : EN FAJN VEČER – EN SUPER PLES; KOROŠKI VEČER S PLESOM
Koroški večer z dr. Berto Jereb, 5. februarja, 2015 pri Slamiču
Milan Vogel : Ve?er z Vinkom o Vinku
 
2014 Renata Picej : MARTINOVANJE na Dolenjskem in v Beli krajini
Milan Vogel : Spoznavali smo slovenski glasbeni svet
Evita Leskovšek : Potovanje po jugu Maroka
Renata Picej : FESTIVAL SOLZIC, NOVA PRIREDITEV ZA UŽITEK IN PODPORO KOROŠKI
Milan Vogel : S knjigami v Prešernovih dneh
Milan Vogel : Po rimski Emoni
Darja Kuhar Kotnik : PRIMOŽ TRUBAR in DRAGO PETROVIČ
Renata Picej : Zdrava duša, živo telo in uporaba pameti – nasvet studia Eviane za leto 2014
 
2013 Renata Picej : Decemberski piano fortissimo za clarinet
Renata Picej : Grenko - sladko oktobersko srečanje; Dare Stojan in Oto Vrhovnik
Renata Picej : Martinovanje v cvetličnem vrtu
Renata Picej : Kraljevska muzika in navdušeni Korošci
Milan Vogel : Lepote Antarktike
Renata Picej : SMO FUČKALI IN UŽIVALI; BILI SMO V PORABJU
Nada Petrovič Mager : IRENA KUŠIČKA: PONOVNA POVEZAVA - THE RECONNECTION
Nada Petrovič Mager : OKROGLA MIZA KKL V APRILU 2013-BERTA JEREB
Darja Kuhar Kotnik : Zadeli ste v Črno
Nada Petrovič Mager : Povabilo v FITMAN
Milan Vogel : Črna vdova nas je prijazno sprejela
 
2012 Darja Kuhar Kotnik : Korošci smo zmerom za mušter bili...
Milan Vogel : Drzni začetek s Kristijanom Jezernikom
Darja Kuhar Kotnik : Čas ladij
Darja Kuhar Kotnik : Klub Korošcev Ljubljana v Banki Sparkasse d.d.
Milan Vogel : Ta čudna dežela BiH
 
2011 Lovro Sodja : Dobre izkušnje pri sooblikovanju javnega mnenja
Milan Vogel : Na vino h Korošcu v Prlekiji
Milan Vogel : Zanimala nas je moderna umetnost
Milan Vogel : Bili smo v Red Shopu
Jaro Medl : Junijski spomini na izlet na Finsko
Renata Picej : Med snegom Višarij in češnjami Brd, smo se »meli fajn«!
Milan Vogel : Mediji in internet
 
2010 Milan Vogel : Ko zapoje Vres
Renata Picej : Martinovanje v avri zlate kaplje
Lovro Sodja : Srečanje vseh društev / klubov prijateljstva med Slovenijo in Avstrijo v Ljubljani (poročilo)
Sonja Jerman : Nmav čriez jizaro, nmav čriez hmajnico
Milan Vogel : V zaodrju Cankarjevega doma
Nada Petrovič Mager : Gozd in les - priložnost za Slovenijo
Alenka Kobolt : Srečanje članov Kluba Koroščev Ljubljana – Debitel 1.4.2010
 
2009 Milan Vogel : Slovo od leta s harmoniko, citrami in kitaro
Bojana Jurenec : Spomini iz prečudovitega potepanja Kluba Korošcev – Moravske Toplice in okolica
Milan Vogel : Koroška in Franjo Malgaj
Štefan Lasnik : Nedavni izlet na Kras in Primorsko
Marjeta Šoštarič : Bricmana in Catbriyur gredo v Los Angeles? - majska okrogla miza 7.5.2009
Erna Virnik : Mežiška dolina skozi čas
Nada Petrovič Mager : Ravenski razgledi
Renata Picej : Najpogostejše kršitve pravic državljanov v postopkih z uradniki
Renata Picej : JANUAR - Izgubljene iluzije o Matiji Majarju - Ziljskem!
 
2008 Renata Picej : December v Šestici
Renata Picej : Podpohorsko martinovanje
Okrogla miza oktober 2008
Renata Picej : Jesenska potepanja Sekcije avanturistov 2008
Okrogla miza september 2008
Leon Bevc : Zapis z izleta po gradovih Dolenjske in Posavja
Utemeljitev nagrad Kralja Matjaža
 
2007 Okrogla miza september 2007
Renata Picej : Pustovanje 2008 - ples v maskah
 
2006 Renata Picej : Božičevanje
Renata Picej : Avanturistično MARTINOVANJE Korošcev na način odstiranja tačic lepot Istre
 
2005 mag. Janko Arah : S koroškimi geni v Ljubljani
mag. Janko Arah : Koroška je moja mladost
Štefan Lasnik : Korošci znamo mogoče malo bolje zapeti...
Bernarda Lasan : Intimna navezava na naravo in koroško zemljo
Bojana Jurenec : Po topel objem srčnih ljudi...
Petra Mlakar : Korošci smo kleni, močni, trmasti, neutrudni...
Milan Vogel : Zaznamovali so me tudi vsakdanji Voranci, Dihurji ali Gašperji
Jaro Medl : Če pripadaš Koroški, je v prestolnici lažje živeti
Renata Picej : Koroški DNK
Drago Kompan : Koroška, kjer se imamo radi...
Joža Grošelj : V klubu ni generacijskih barier
Nada Petrovič Mager : Moja življenjska zibelka je Slovenija
Štefan Fajmut : Dolenjski Korošec
Janez Kožuh : Vedno čistokrven Korošec
Drago Vobovnik : Mojo privrženost Korotanu je kalil čas
mag. Marta Kos Marko : Tam čas drugače teče
Drago Kompan : Štiri pesmi
 
2004 mag. Janko Arah : Mozaik dejanj, razmišljanj, ocen in predlogov
Pregled dela v letu 2005
Drago Vobovnik : Povezanost s Korošci in Koroško
Renato Golob : Skrb za Koroško
Tomo Levovnik : Korošec sem
Drago Kompan : Klub je "Mala Koroška" v Ljubljani
Zoran Vaupot : Biti Korošec v Ljubljani je po svoje prav zabavno!
Edvard Kopušar : Mislim resno, se ne hecam!
Simon Smolnikar : Spoštovani gospod Arah!
Štefan Lasnik : Kaj mi pomeni KKL?
Milan Vogel : Bojim se, da nekoliko pozabljamo na Slovence v Avstriji
Renata Picej : In to mi lepša življenje!
Alenka Kobolt : Bom kratka.
Renata Picej : Hrvaška ni samo morje
 
2003 mag. Janko Arah : Naših deset let
Milan Kučan : Koroški značaj je kovala narava
Renata Picej : Kako smo nastajali in kaj smo
Drago Vobovnik : Drugo petletje Kluba Korošcev Ljubljana
Blaž Prapotnik : Zasebna zbirka kulturnih dogodkov na Koroškem
Janez Mrdavšič : Iz nicin v luč slovenske kulture
Ravenska gimnazija in njeni maturanti
Majda Kotnik-Verčko : Udobnejše domovanje:
Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika
v prenovljenih prostorih ravenskega gradu
Florjan Lipuš : Z jezikom bomo ali ne bomo
Vinko Ošlak : Slovenski kulturni prostor ob vstopu Slovenije v EU
Marjan Kolar : Zelene besede
Drago Kompan : Dve pesmi
Drago Vobovnik : še so med nami s pesmijo
Stane Virtič : Pomagajmo današnjim samorastnikom
 
2002 mag. Janko Arah : Na pragu desete obletnice
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
S pilotom Mališnikom pod oblake
Na občnem zboru novo po starem
Avantura, imenovana Prlekija
Odvetnik Miro Senica o prevzemu družb
Renata Picej : Z ladjo Dalmacija do biserov Jadrana
Kitajska skozi koroške oči
Z Bernardo in Rokom Lasanom na Modnem bazarju
Sneg, potica in pesem na miklavževanju
Renata Picej : Vstopili smo v svet avtomobilizma
 
2001 mag. Janko Arah : Mandat se izteka
Renata Picej : Kaj smo počeli od plesa do plesa
Milan Vogel : Oh, ti davki
Renata Picej : Ozvočena poezija
Milan Vogel : Od pesmi od rojstva do ježka
Renata Picej : Iran in mozaiki stare Perzije
Renata Picej : Literarni glasbeni svet Matjaža Pikala
Milan Vogel : Samopodoba in težave v socialni integraciji
Milan Vogel : Slovenski kvintet trobil
Renata Picej : Korošci in NATO
Milan Vogel : Izbor koroških publikacij v letu 2001
 
1999 mag. Janko Arah : Leto je naokoli
Renata Picej : To smo mi in mi smo Korošci
Novi člani upravnega odbora kluba Korošcev Ljubljana
Milan Vogel : Nekaj Koroških ovsenih pesmi
 
1998 mag. Janko Arah : To smo ljubljanski Korošci
Renata Picej : Člani organov kluba
Drago Vobovnik : Kronologija druženja Korošcev
Štefan Fajmut : "Dolenjski" Korošci
Stane Virtič : že peti Koroški večer
Prispevek k zgodovini kluba Koroških študentov
Drago Vobovnik : Še jih poslušamo
Ljubi moji
Spomin na Koroško
Koroška trma
Drago Kompan : Dve pesmi
Sodobni prevajalski kod/na/eks v desetih zapovedih (za boljše in učinkovitejše literarno prevajanje)
Milan Vogel : Kako se je že pisala
mag. Janko Arah : Pravila kluba Korošcev Ljubljana
Klub Korošcev Ljubljana (c) pravice pridržane | kontakt | izdelava spletne strani www.smarte.si