Vsi člani KKL vabljeni na druženje in kuhanje koroških jedi po receptih naših mam in babic,
kot že napovedano
v sredo, dne 3.5.2017 z začetkom ob 17.30 uri in z zaključkom ob približno 22 uri.
Lokacija druženja je odvisna od števila prijavljenih (v centru Ljubljane na Prešernovi ulici ali v BTC na Šmartinski cesti 152).
Kuhali bomo po koroško, kot je kuhala gospodinja Prevalnik Matilda – Tilka na veliki kmetiji Čuješ iz Stražišča pri Prevaljah. Zvezek zapiskov te odlične kuharice, rojene 1900 leta na premožni kmetiji Broman, mi je predal njen sorodnik Simon Rožej. Jedilnik ne bo obširen, saj nam je pomembno tudi naše druženje, ki je vedno nadvse veselo.
Pogovarjali se bomo tudi o Festivalu solzic na Koroškem in o KOTLJADI (kuhanje tipične enolončnice v kotlu v Kotljah), ki bo letos v soboto, dne 20.5.2017. Zaradi odsotnosti vodje Koroške kuharije, pričakujemo prostovoljca, ki bo vodil Koroško kuharijo na KOTLJADI.
Recept za enolončnico imamo predviden, še vedno pa lahko predlagate kakšno staro koroško jed za to priložnost in mi recept pošljite po e-pošti do 2. maja, kar bomo na srečanju 3. maja preizkusili.
Prosim vas, da se za 17. Koroško kuharijo prijavite čim prej, najkasneje pa do 2. maja,
Miri Vidmar na tel. ali sms št. 041 391 259 ali e-mail: mira.vidmar@gmail.com,
lahko pa tudi Doroteji Omahen na tel. ali sms št. 041 557 467 ali doroteja.omahen@gmail.com
Prijazen pozdrav.
Pripravila Doroteja Omahen , vodja Kulinarične sekcije »Koroška kuharija« Kluba Korošcev Ljubljana.
Comments