top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

23. KOROŠKA KUHARIJA na Koroškem v Vuzenici na turistični kmetiji HIŠA VIHER

VABILO


23. KOROŠKA KUHARIJA na Koroškem


v Vuzenici na turistični kmetiji HIŠA VIHER v petek 19. in soboto 20.oktobra 2018.


Odhod iz Ljubljane ob 9. uri, povratek naslednji dan v večernih urah. Način prevoza in mesto odhoda po dogovoru udeležencev. Dokončne stroške bomo, kot običajno, izračunali na cilju.


Udeleženci kulinarične sekcije »Koroška kuharija« KKL

vabljeni na druženje in kuhanje koroških jedi po starih receptih naših mam in babic! Prijazno vabljeni tudi ostali zainteresirani člani kluba KKL.


Od Korošice, gospe Anuške Viher, smo ljubeznivo vabljeni, da pri njih izpeljemo našo 23. Koroško kuharijo, na kateri bomo uporabljali sveže sestavine iz okoliških kmetij in jo združimo s spoznavanjem kraja in okolice z njeno pomočjo še v naslednjem dnevu. Prijazno nam je tudi ponujena brezplačna prenočitev v njihovih apartmajih. Pripenjam širši opis Hiše Viher.


Program:


1. dan: po dobrodošlici in namestitvi sledi naše kuhanje v veliki, dobro opremljeni kuhinji s prelepim razgledom in druženje ob hrani. Nato sledi voden sprehod po starem trgu Vuzenice (ogled muzeja v župnišču in Slomškove sobe z znamenitim poslikanim stropom iz 17. stoletja). Dan bomo zaključili s predstavitvijo Hiše Viher in druženjem ob večernem prigrizku in domači koroški pijači.


2. dan: po druženju ob tradicionalnem zajtrku sledi obisk kmečke tržnice v Vuzenici, pa krajši sprehod ob reki Dravi do Hute in ogled ostankov Pistrovega gradu nad Vuzenico, katerega stolpič je bil še pred nekaj desetletji obljuden. Ogledali si bomo še konjeniško kmetijo na Sv. Vidu z možnostjo pokušine krajšega jahanja. Po kosilu sledi še zaključno druženje ob kavi in vrnitev v Ljubljano.


Prijave: do zapolnitve mest, a najpozneje do sobote 13. okt. 2018 Miri Vidmar na tel. ali sms št. 041 391 259 ali e-mail mira.vidmar@gmail.com


V nuji tudi Doroteji Omahen na tel. ali sms št. 041 557 467 ali e-mail naslov doroteja.omahen@gmail.com.


V primeru velikega interesa članov KKL imajo prednost udeleženci dosedanjih Koroških kuharij.Pripravila: Doroteja Omahen, vodja kulinarične sekcije »Koroška kuharija« KKL

ob dragocenem sodelovanju gostiteljice Anuške Viher, kakor tudi Mire Vidmar in Draga Kompana.


22 views

Comments


bottom of page