top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Klub Korošcev Ljubljana v Banki Sparkasse d.d.

V začetku februarja, natančneje 2. Februarja 2012, smo člani Kuba Korošcev Ljubljana obiskali Banko Sparkasse d.d. Na prvi pogled je obisk banke za člane kluba nekoliko nenavaden in kar nekaj domišljije je potrebno, da povežemo dejavnost našega kluba z dejavnostjo tuje banke. Sedež matične banke Sparkasse d.d. je namreč v Celovcu in to je Die K�rntner Sparkasse. Tako je bila Koroška tista nevidna nit, ki je spodbudila zamisel o obisku tako ugledne tuje banke, ki deluje v naši državi že dvajset let. Prav gotovo bi bilo lepo, ko bi z našim obiskom že kdaj prej spodbudili razvoj prijateljskih stikov tudi na tej ravni, a nikoli ni prepozno. Slišali smo, da je banka že na začetku svojega delovanja poslovno sodelovala, s predsednikom našega kluba gospodom mag. Jankom ARAHOM, ki ji je uspešno pomagal na začetku poslovne poti v Sloveniji.


Zelo ljubezniv in poslovno korekten ter spoštljiv sprejem je vodstvo Banke Sparkasse d.d., pod vodstvom gospoda Josefa LAUSSEGGERJA, predsednika uprave in njegovih sodelavcev, pripravilo za člane Kluba Korošcev Ljubljana. Impresivno je gospod Josef LAUSSEGER, predsednik uprave, predstavil prve napore in izkušnje, s katerimi so pričeli pred dvajsetimi leti z delovanjem v samostojni Republiki Sloveniji. Prvi previdni začetki in poslovna �tipanja� so sčasoma prerasli v resno in močno bančno poslovanje na slovenskem tržišču. Vsi ti poslovni, delovni in osebni napori vseh zaposlenih se izkazujejo tudi v sedanjih poslovnih rezultatih, ki jih podpirajo njihovi izvirni bančni produkti. Številka približno 51.000 (enainpetdeset) tisoč vseh strank, od tega približno 45.000 fizičnih oseb, je število strank, ki jih je banki v dvajsetih letih previdne bančne politike, uspelo pridobiti na našem tržišču. Številka morda na prvi pogled res ni tako velika kot bi si morda nekdo od daleč to lahko predstavljal, vendar kvaliteto in stabilnost poslovanja te banke opredeljujejo rezultati, ki izključujejo večji odstotek rizičnih naložb. Po navedbah gospoda Josefa LAUSSEGERJA, predsednika uprave ima banka le zanemarljiv delež rizičnih naložb. To jo po kvaliteti poslovnih rezultatov dviga v sam vrh bank, ki so na našem tržišču vredne vsega zaupanja vseh subjektov, tako gospodarskih družb kot tudi posameznikov, ki so njihove stranke ali se bodo po resnem premisleku za to še odločili v prihodnosti. Velikost, učinkovitost banke predstavlja tudi osem poslovnih enot, ki so poleg sedeža v Ljubljani, v Dravljah, približale banko njenim strankam v vseh regijah v Sloveniji. Strateški cilj same banke je ustanovitev dodatnega števila poslovnih enot v Sloveniji.


Poslovanje Banke Sparkasse d.d. z gospodarstvom nam je vsebinsko kratko in jedrnato predstavil gospod Boštjan BUTOLEN, vodja segmenta poslovanja z malimi podjetji, sicer na slovenski strani meje rojen Korošec. V svoji predstavitvi je posebej poudaril, katere so njihove ciljne skupine, kakor tudi kratko vsebino bančnih produktov in storitev, ki lajšajo težave pri poslovanju in omogočajo učinkovitejše delo njihovih strank ter boljše skupne poslovne rezultate.


Gospod Tomaž FEFER nam je predstavil poslovanje s prebivalstvom. Enako kot njegov predhodnik je tudi on predstavil ciljne skupine, kakor tudi bančne produkte in storitve.


Verjetno se je po predstavitvi in občutku zaupanja, ki smo ga dobili prisotni, marsikateremu od navzočih vzbudil razmislek, da bi postal stranka tako ugledne in zaupanja vredne banke.


Še eno dejstvo, ki bo lahko prevladujoč argument za poslovno sodelovanje, je vsega spoštovanja vredna poslovna politika banke, ki del dobička od kapitala nameni za socialo, kulturo, šport in druge družbene dejavnosti.


Po predstavitvi in krajši razpravi, se je predsednik Kluba Korošcev Ljubljana, gospod mag. Janko ARAH, s priložnostnim spominskim darilom, za predstavitev in sprejem, zahvalil gospodu Josefu LAUSSEGGERJU, predsedniku uprave in njegovim ožjim sodelavcem, ki so bili prisotni na predstavitvi delovanja Banke Sparkasse d.d.


Razvil se je prijateljski klepet, ki smo ga končali z našim povabilom gostiteljem na letošnji Koroški večer s plesom.


Darja KUHAR KOTNIK


2 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page