top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

MARTINOVANJE NA ŠTAJERSKEM

Od vode do vina!


Avanturistična sekcija vas vabi na 1-DNEVNI IZLET


Rogaška Slatina, Ptujska gora (mimo Ptuja), Jiršovci (občina Destrnik)


V soboto, dne 14. novembra 2015


PROGRAM:


Odhod iz Ljubljane ob 7.45 izpred Hale Tivoli. Vožnja mimo Celja in Šmarja/Jelšah do Rogaške Slatine ter ogled novega kulturno-turističnega središča ANIN DVOR, kjer so predstavljeni glavni atributi razvoja kraja, še posebej pa izstopajo različne zbirke (grafična, domoznanska, steklarska, parkovna, vodna – ta je posvečena ključnemu elementu zgodovinskega razvoja Rogaške Slatine – vodi...).


Nadaljevali bomo z vožnjo proti Ptujski gori (kratek postanek) in mimo Ptuja zapeljali v smeri Lenarta, proti kmetiji Lovrec. Na meji z Destrniško občino nas bo pričakala naša gostiteljica Nada in nas s prijazno besedo popeljala po svoji ožji domovini, vse do obložene mize. Tam nas bodo najprej postregli z bogračem, sledil pa bo bogat zabavni program. MARTINOVANJE pri Lovrecu bo sestavljalo martinovanje »kot se šika«; muzika, pesem, ples, srečanje z moštekom in vinom (ceremonija) in martinova pojedina. Med tem guštiranjem lepot življenja je strogo priporočljiv sprehod na vrh grička in uživanje v izjemnem razgledu...Posebnosti kmetije z nastavitvijo Lovrec, v Slovenskih goricah, 13 km iz Ptuja:

- s slamo krita hiša; pogostitveni del za goste

- pogled z razgledne točke; na Slovenske gorice, Haloze, Pohorje in čez vse tri meje

- soba Marije Terezije (300 let stara postelja iz obdobja baroka) in babičina soba iz začetka 20. stoletja

- apartmajska hišica (3 APP) na griču, z razgledom “do nebes”


CENA: 30 EUR po osebi


Cena zajema vse storitve po programu (vstopnino in ogled Aninega dvora z lokalnim vodnikom, bograč, martinovo pojedino, glasbo, Nadin sprejem in “ceremonmojstra”) ob minimalni udeležbi 20 oseb.


Predviden povratek v Ljubljano okoli 22. ure


PRIJAVE do 30. oktobra na sedež kluba; po e-pošti ali po tel. 01/256-17-23.


Vplačila V CELOTI na račun, ki ga ima KKL pri banki Posojilnica-Bank Borovlje-Celovec, Hauptplatz/glavni trg 16, A-9170 Ferlach/Borovlje, bančna štev. 39.102, račun štev. 2.503.696; IBAN: AT78 3910 2000 0250 3696; BIC: VSGKAT2K102.


Imejmo se fajn!


Predsednica avanturistične sekcije:

Renata Picej

2 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page