top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Naše zadnje letošnje srečanje za okroglo mizo bo v četrtek, dne 03. 12. 2009 ob 19. uri

Klub Korošcev Ljubljana 1111 Ljubljana, Večna pot 11 Tel.: 01 256 17 23 Fax: 01 256 17 24 Račun pri A banki, d.d., Ljubljana št.: 05100-8010444952

Spoštovana Korošica, spoštovani Korošec !

Naše zadnje letošnje srečanje za okroglo mizo bo

v četrtek, dne 03. 12. 2009 ob 19. uri (OB SEDMIH)- sprememba ure !!!!

v kavarni »KAVA-ČAJ« - SLAMIČ, Kersnikova ulica 1, Ljubljana

V veseli december nas bodo popeljale pesmi v izvedbi 3 Lešnikovih otrok:

Karmen, Andrej in Martin so doma na ekološki turistični kmetiji Lešnik v Golavabuki. Kmetija je 5 km oddaljena iz Slovenj Gradca v smeri proti smučarskemu središču Kope. Leži na nadmorski višini 700m. Ponuja apartma in sobe ter hrano manjšim najavljenim skupinam. Tudi na našem Koroškem večeru s plesom sodelujejo s svojim dobrotami.

Posebnost domačije je ohranjanje bogate naravne in kulturne dediščine, ljudskih običajev ter ljudske pesmi.

  • KARMEN JAVORNIK je stara 17 let in je dijakinja 3. letnika gimnazije Slovenj Gradec. 7 let je obiskovala glasbeno šolo, instrument citre, ki njej in gostom na kmetiji tudi sedaj še vedno krajšajo čas.

  • ANDREJ JAVORNIK je star 14 let in pol. Obiskuje 9. razred OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu. Frajtonarco igra že od svojega sedmega leta. Poučuje ga Boštjan Konečnik. Andrejeva posebnost je izvajanje starih ljudskih Pohorskih pesmi, ki so hišna kulturna dediščina babice in prababice. S frajtonarco se udeležuje številnih tekmovanj in je dosegel že vrsto pomembnih rezultatov. Postal je NAJ LJUDSKI GODEC 2006 na tednu narodnih noš v Kamniku, osvojil Pohorsko coklo za najbolj pristno izvedeno Pohorsko pesem na Resniku in 3x posebno nagrado za najboljšo vokalno izvedbo. V Italiji je na evropskem prvenstvu v igranju na frajtonarco postal evropski podprvak, v Spilimbergu v Italiji pa dosegel 3 prva mesta: 1. mesto za muzikaličnost, 1. mesto za srčnost in 1. mesto v svoji kategoriji. Tudi v Sloveniji je dosegel Andrej vrsto pomembnih odličij, med katerimi je na primer zlato priznanje Avsenik, 1. mesto za Pokal Koroške itd. Andrej je tudi učenec 6. letnika glasbene šole, instrument trobenta. Trobento igra tudi v orkestru glasbene šole in v Pihalnem orkestru Slovenj Gradec. Igra in s frajtornarco spremlja otroško folklorno skupino OŠ Šmartno, ki je s svojimi dobrimi nastopi gost na številnih prireditvah in tekmovanjih. Letos se bo otroško

folklorna skupina udeležila gostovanja v Grčiji na mednarodnem festivalu Otroški nasmeh.

  • Najmlajši MARTIN JAVORNIK je začel svojo glasbeno pot pred dobrim letom. Star je 8 let in je učenec 3. razreda OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu ter 2. letnika Glasbene šole, smer kitara. Martin je prav tako član otroške folklorne skupine Šmartno.

Pridite in pripeljite tudi prijatelje !

in sredi Ljubljane nas bodo spet družile koroške in druge pesmi !!!

Ljubljana, dne 23. novembra 2009

Predsednik: Janko Arah

P.S. Vse, ki ste dobili to pisno vabilo in imate e-pošto prosim, da mi sporočite svoj elektronski naslov na: arah.consulting@eunet.si, da vas bomo odslej lahko obveščali samo po elektronski pošti. Članarina znaša 20,00 Eur in jo lahko plačate na transakcijski račun našega kluba.

0 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page