Pozdravljeni udeleženci srečanj Koroška kuharija.
Splošno poročilo o 15. Koroški kuhariji ste že prejeli po E mailu. Za udeležence naših kulinaričnih srečanj pa sledi razčlenjen program sprejet na 15. Koroški kuhariji:
• dogovorili in potrdili smo jedilnik in recepte za Koroški večer s plesom , ki je bil 11.3. 2017 v Hotelu Lev v dvorani Karantanija.
• sklenili smo, da bomo imeli klasično Koroško kuharijo poleg februarja še aprila, junija (ali začetkom julija) in oktobra.
• v četrtek 15. in petek 16. junija nas je Evita Leskovšek povabila na Lovrenc na Pohorju in kasneje morda tudi obisk grškega otoka Krf.
• to poletje bi uresničili lani planiran, a nerealiziran piknik ob Kolpi v organizaciji oziroma povabilu Edvarda Kopušarja.
• tako kot lani, planiramo organizirati v začetku decembra (predvidoma četrtek, 7. 12.) Koroško kuharijo , ki bo hkrati okrogla miza, za vse člane KKL, to je »Koroška kuharija na okrogli mizi«.
• Festival solzic na Koroškem in s tem KOTLJADA (kuhanje tipične enolončnice v kotlu v Kotljah ) bo letos v soboto 20. 5. 2017. Zaradi odsotnosti vodje Koroške kuharije, Doroteje Omahen, bo treba dogovoriti, kdo jo bo nadomestil in vas že sedaj prosim za predloge, oziroma prostovoljce.
• letos bomo razpisali natečaj za recept koroške enolončnice, ki jo bodo člani Koroške kuharije kuhali na KOKTLJADI.
• določili smo pravila izbire lokacije za izvedbo klasične Koroške kuharije: do 10 prijavljenih - najamemo plačljiv prostor v BTC. Manj prijavljenih pomeni poizkus kuhanja na gratis privatni lokaciji.
• organizacijo pranja in likanja Kk predpasnikov prevzema Evita.
Zapisala Doroteja Omahen, vodja kulinarične sekcije »Koroška kuharija » Kluba Korošcev Ljubljana.
Comments