top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Redno mesečno srečanje, ki bo v četrtek, dne 10. maja 2012 ob 20.00 uri

Spoštovani člani KKL-a,


Vabim vas na redno mesečno srečanje, ki bo


v četrtek, dne 10. maja 2012 ob 20.00 uri (OB OSMIH) v

v kavarni "KAVA-ČAJ" - SLAMIČ, Kersnikova ulica 1, Ljubljana,


na katerem nam bo RENATA PICEJ predstavila svojo najnovejšo knjigo.


Koroška se ji je neizbrisno zapisala v dušo, pa čeprav je po končani gimnaziji na Ravnah na Koroškem odšla na študij v Ljubljano in tam ostala. Po izobrazbi univ. dipl. psihologinja, po poklicu novinarka in organizatorica turističnih potovanj je svojo poklicno pot začrtala z različnimi projekti na različnih področjih:

turizem: zastopništvo za dansko potovalno agencijo TJAEREBORG v Sloveniji, na Hrvaškem in na Maledivih, vodja turistične poslovalnice ALPETOUR na Bledu in v Radovljici; vodja turistične poslovalnice SLOVENIJATURIST Ljubljana in vodja projekta "Muzejski vlak" iz avstrijskih Bač (Faak am See) v Novo gorico; produktni menedžer pri Rail Tours Mochel Reisen iz Lahra v Schwarzwaldu/Nemčija; vodenje projekta potovanja s posebnimi vlaki po svetu; zadolžena za organizacijo projekta: "Posebni vlak Moskva - Hongkong" kakor tudi "Sanjski vlaki Avstralije".

novinarstvo: urednikovanje (TURIZEM, LIPOV LIST); snemanje, montaža in vodenje TV oddaj (TV PIKA - "Pet zvezdic" in InfoTV - "AVENIJA TURIZMA"); Urednica turizma v reviji SLOVENIJA DANES (za Slovence po svetu in v zamejstvu)

PR: projektno sodelovanje za PRISTOP in STUDIO MARKETING (besedila, oglasi, PR); BRITISH AIRWAYS - tiskovna predstavnica za Slovenijo; MESTNA OBČINA LJUBLJANA - tiskovna predstavnica župana Dimitrija Rupla; MEDIATEL, sistemska hiša za interaktivne multimedijske aplikacije; z nalogo interaktivnega mediatorja projekta Grand Media - portal, z aplikacijo v DOMINA GRAND MEDIA HOTELU. Sodelovanje z avstrijskim partnerjem - Alpha Baumanagement, Avstrija, (Jakob Kuess) in BTV St. Veit/Glan (TV-video PRODUCTION, Johannes Merl); EURASIA TOURS, Lahr/Schwarzwald, Helmut Mochel, Nemčija (priprava besedil za novinarje in organizacija novinarskih konferenc za nemške novinarje ter novinarje iz Evrope in sveta; na posebnih vlakih kot so Orient Express, Russ, Transsib); CComPRess-PR d.o.o. - Agencija za stike z mestom Dunaj, Ljubljana - PR in prevajanje besedil v slovenščino ter koordinacija z medijskimi hišami v Sloveniji.

Od leta 2008 je samostojna podjetnica, aktivna na področju novinarstva in turizma.


ČLANSTVA: članica Društva novinarjev Slovenije (od leta 1994); članica mednarodnega društva novinarjev; International Federation of Journalists (od 1994); članica Kluba Korošcev Ljubljana; članica Kluba ljubiteljev penin.


NAGRADE: TURISTIČNI SPOMINEK LETA 2000 -Nagrada Turistične zveze Slovenija za knjižni sprehod po Sloveniji "Sledi do zaklada" ZLATNO PENKALO maj 2006 nagrada Hrvatske Turističke Zajednice za najboljšo TV reportažo objavljeno v Sloveniji "Turistični obelisk na Jadranu"; POMENA za kratek turistični film " 5 MINUT ZA KOROŠKO" avgust 2007 na 14. internacionalni smotri turizma INTERSTAS, 10.-14.oktobra 2007 v Splitu


Leta 2009 ji je Klub Korošcev Ljubljana podelil nagrado KRALJA MATJAŽA z naslednjo utemeljitvijo: "Renata, ki se ji je Koroška zapisala v dušo, s temnozeleno svežino smrekovih gozdov pod materinsko razprtim gozdnim plaščem Uršlje gore in ljudmi, ki se še znajo smejati z očmi, je svet med Pohorjem in Peco vzela za svojo domačijo, kjer jo pričakuje večni azil njenega, po vandrovsko zasnovanega življenja, sestavljenega iz kontinentov, zemeljskih poldnevnikov in vzporednikov in množico ljudi. Daljne poti in mnoge zgodbe življenja so zasnova iz katere vre njena neusahljiva želja in moč po kreiranju dogodkov in zgodb za ime Sekcije avanturistov znotraj našega kluba. Sama pravi, da je eno njenih poslanstev v vzbujanju lepote do življenja pri ljudeh. V tiskani besedi, s svojimi filmi, od katerih so mnogi prejeli nagrade iz naslova turizma, in z besedami, s katerimi spremlja naše številne izlete in potovanja. Brez Renate, naša Miklavževanja, Božičevanja, Martinovanja, Pustovanja in še druge avanturistične zgodbe ne bi zapuščala doživetij, prelitih v lepe in nepozabne spomine.

Priznanje KRALJA MATJAŽA dobi za: Neumorno kreiranje in izvedbo turističnih zgodb pod okriljem Sekcije za avanturizem ter za posredovanje življenjskega optimizma in lepote življenja članom in prijateljem kluba."


RENATA PICEJ se bo predstavila s svojim romanom ČAS LADIJ.


Čas ladij je ljubezenski roman avtorice, ki v prologu zapiše, da gre za pripoved o ladji in avtu, ki sta povezala žensko in moškega, da sta, sicer brez velikih pričakovanj, vstopila v skupni trenutek, a ga zaradi globokih čustev podaljšala v pravi čas ladij. Avto je kot kočija radosti vozil po cestah vštric ladje in glavni junakinji Rénne risal zemljevid majhnih sreč za mozaik veličastnih doživetij pod perutjo ljubezni. Ko so ta zemljevid razbirali njeni prijatelji, so spoznavali skrivnosti modrega Jadranskega morja in prepoznavali lepoto zelene Slovenije.


Radožive besede romana, podčrtane s strastjo in erotiko, pod plaščem hrepenenja po lepoti polnokrvnega življenja, z lahkoto lovijo bralca v jadro zgodbe, ga odnesejo skozi čas ladij, ter ga, obogatenega z nenavadnimi doživetji in subtilnimi mislimi, spustijo nazaj na zemljo.


Čas ladij je poklon naravi, navdih za pozitivni pristop k življenju in vzpodbuda k samoaktualizaciji; tako ženske kot moškega. Roman je oda radosti ljubezni in življenja ter odlično poletno branje.JADRALSKA SEKCIJA Vas vabi na jadranje

v soboto, dne 19. maja 2012.


Dobimo se med 9. in 10. uro v Marini Izola, pomol B, števila 14.

Po tekoči dobrodošlici se bomo seznanili z zunanjostjo in notranjostjo jadrnice, si razdelili funkcije (kapitan, prvi oficir, mornarji, gosti), se okrepčali in nato bomo odpluli v Tržaški zaliv, od koder si bomo med jadranjem in motoriranjem z morske strani ogledali lepo slovensko obalo. Po vrnitvi v marino bomo analizirali uspešnost jadranja in se dogovorili o udeležbi na regati za pokal Marine v Izoli, ki bo v soboto, dne 26.5.2012.

Prispevek udeleženca 30,00 €.

Prijave do zasedbe mest na sedež kluba po e-pošti, faksu ali telefonu.


Ljubljana, dne 25.4.2012

Predsednik:

Janko Arah

0 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page