top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Septembrsko srečanje za okroglo mizo

Klub Korošcev Ljubljana 1111 Ljubljana, Večna pot 11 Tel.: 01 256 17 23 Fax: 01 256 17 24 Račun pri A banki, d.d., Ljubljana št.: 05100-8010444952


Spoštovana Korošica, spoštovani Korošec,


Septembrsko srečanje za okroglo mizo bo v četrtek, dne 4. 9. 2008 ob 19.uri (ob sedmih) v hotelu CITY HOTEL (bivši hotel TURIST), Dalmatinova ulica 15 v Ljubljani.


Zapel nam bo ženski pevski zbor KARANTANIJA iz Prevalj na Koroškem. V predstavitvi zbora je zapisano:


Karantanke pojemo že 16 let. Na prvem, krstnem koncertu smo zapele poslušalcem 22.11.1992 v Družbenem domu na Prevaljah. Takrat še v manjši sestavi in pod imenom Dekliški nonet, pod okriljem takratnega Kulturnega društva Prevalje. Na Prevaljah je vsa ta leta naš pevski dom. Sedež sedaj Kulturnega društva Karantanija. Na šoli, kjer vadimo, se zberemo enkrat ali dvakrat v tednu ter pridno pojemo. Sedaj nas v zboru poje že 15 pevk iz treh dolin koroške pokrajine.


Pojemo ljudske pesmi, priredbe le teh, umetne pesmi domačih in tujih skladateljev ter nekaj zborovskih priredb zabavne glasbe. Rade zapojemo ob spremljavi kitare, klavirja, harmonike,… Za vsaka ušesa se najde nekaj dobrega. Zborovodkinja je od vsega začetka Suzana Makič, ki je skupaj s še štirimi pevkami Karantanije letos prejela srebrno Gallusovo značko za dolgoletno delo (15 let) na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. Na letnem koncertu ženskega pevskega zbora Karantanija na Lešah, junija letos, je gospa Jožica Pušnik (JSKD) srebrno Gallusovo značko podelila še naslednjim pevkam: Aniti Kordež Grogl, Jožici Kastelec, Damjani Poberžnik in Valeriji Janežič.


V 16 letih delovanja zbora se je nabralo premnogo nastopov. Rade se pohvalimo, da smo vsa ta leta pridno sodelovale na koroški pevski reviji Od Pliberka do Traberka. Hvale vredni pa so še nekateri nastopi. Nastop v Državnem svetu republike Slovenije v Ljubljani, ob 10. obletnici samostojne Slovenije, nastop na Bledu, kjer so gostovali vsi evropski senatorji držav EU, na državnem srečanju vojnih veteranov na letališču v Slovenj Gradcu in najpomembnejši letos maja, v pozdrav predsedniku Slovenije Danilu Turku ob njegovem obisku na Prevaljah. Dvakrat smo se po nasvetu pevskih ocenjevalcev na občinski reviji odločile, da se prijavimo tudi na tekmovanje. Ob prvem poskusu smo prejele bronasto priznanje, drugič pa že srebrno. Ponosne smo na to. Predvsem pa smo ponosne, da v sebi nosimo ljubezen do glasbe in petja. To nas združuje. Ljubljana, 27.08.2008

Predsednik: Janko Arah

1 view

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page