Slovo od leta v Šestici

Updated: Jul 25

Četrtek, 12. decembra 2019


Slovo od leta v Šestici


Od letošnjega leta se nismo poslovili tako “razkošno” kot od lanskega, ko smo imeli v Centru kulinarike in turizma (KULT316) v Šentvidu nad Ljubljano nepozaben večer z odlično hrano in veselo zabavo z veliko petja. Zbrali smo se v eni najstarejših in poleg Figovca najbolj znanih ljubljanskih gostiln, v Šestici. Njeni začetki segajo v leto 1776, ko naj bi dobila ime po hišni številki. Pohvale je vredno, da je ime obdržala do danes in ni podlegla nasilni amerikanizaciji. Tudi prostori so ostali skoraj nespremenjeni, o njeni preteklosti pa govorijo nekoliko orumenele fotogtafije, obešene po stenah.


Šestica je bila od nekdaj znana po vampih in golažu ali mešenici obojega. To postrežejo še danes, seveda pa ne manjka drugih domačih jedi. Zbrani smo se po svojem okusu odločali za jedi od fužev do jagenjčka.


Predsednik Janko Arah se je ozrl nazaj in naprej. V minulem letu je bil klub aktiven na tradicionalnih področjih od kulture do kulinarike, kjer seveda izstopa piknik s konjskim mesom in izdelki iz njega v Skaručni. Podobno naj bi bilo tudi v novem letu, ko naj bi se še bolj povezali s partnerskima Klubom Koroških Slovencev v Ljubljani in Društvom slovensko-avstrijskega prijateljstva. Z njima bi lahko npr. skupaj obeležili stoletnice koroškega plebiscita 20. oktobra 2020.


Čaka nas lahko pestro dogajanje, vsaj nekaterim pa tudi volje ne zmanjka.


Vesele praznike in vso srečo v novem letu.


Milan Vogel

8 views

Recent Posts

See All

Novoletno srečanje društvenih članov

Spoštovani člani KKL, Letošnje novoletno srečanje društvenih članov bo v četrtek, dne 12.12.2019 z začetkom ob 18,00 uri v gostilni Šestica. Gostilna je pripravila decembrske menije, pri čemer se mora

KKL, vabilo na okroglo mizo, 7.11.2019 ob 16.00 uri

Spoštovani člani KKL, Vabim vas na novembrsko okroglo mizo, ki bo v četrtek, dne 7.11.2019 z začetkom ob 16.00 uri na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Evita Leskovšek nam bo predstavila inšti