Drage članice in člani Kluba Košcev Ljubljana!
Vabim vas na druženje, izobraževanje in kuhanje koroških jedi po starih receptih, to je na
13. KOROŠKO KUHARIJO,
v torek, 25. oktobra 2016, v BTC od 17. do ca 22. ure.
To bo kulinarično in izobraževalno doživetje na temo AJDA, s posebnim gostom
akademikom, profesorjem Ivanom Kreftom, doktorjem agronomskih znanosti,
največjim strokovnjakom za AJDO v Sloveniji.
(Lokacija: v hali 7, to je v Varstveno-delovnem centru CUDV Draga. Stavba je blizu
Petrolove bencinske črpalke ob Šmartinski cesti in čisto blizu novejšega Hoferja.)
· Jedilnik: dobrodošlica: srčen koroški pozdrav z grumpi in česnom; japkov šnops, pridelovalec Feliks Omahen / predjed: edavi povitneki / glavna jed: šroki edavi nudlči z župo iz štranklnov / sladica: edava torta s prajzlperjem / pijača: koroški jabolčni mošt in sok pridelovalca Tadeja Mirkaca iz Pameč.
· Ali veste, da ajda sploh ni v sorodu z žiti, med bližnjimi sorodniki sta ji rabarbara in kislica?! Ajdo poznamo v Sloveniji že 600 let in je zakladnica naravnih oksidantov in ščiti pred rakom. Še marsikaj novega in zanimivega o ajdi bomo izvedeli ta večer od našega posebnega gosta.
Prosim vas, da se prijavite čim prej, najkasneje pa do sobote, 22. 10. 2016
Miri Vidmar na tel. 041 391 259 ali e-mail mira.vidmar@gmail.com
Prijazen pozdrav.
Pripravila Doroteja Omahen, vodja Kulinarične sekcije »Koroška kuharija«
Kluba Korošcev Ljubljana
Comments