• Pffft Tsss

Vabilo na 13. KOROŠKO KUHARIJO

Drage članice in člani Kluba Košcev Ljubljana!


Vabim vas na druženje, izobraževanje in kuhanje koroških jedi po starih receptih, to je na


13. KOROŠKO KUHARIJO,

v torek, 25. oktobra 2016, v BTC od 17. do ca 22. ure.


To bo kulinarično in izobraževalno doživetje na temo AJDA, s posebnim gostom

akademikom, profesorjem Ivanom Kreftom, doktorjem agronomskih znanosti,

največjim strokovnjakom za AJDO v Sloveniji.

(Lokacija: v hali 7, to je v Varstveno-delovnem centru CUDV Draga. Stavba je blizu

Petrolove bencinske črpalke ob Šmartinski cesti in čisto blizu novejšega Hoferja.)


· Jedilnik: dobrodošlica: srčen koroški pozdrav z grumpi in česnom; japkov šnops, pridelovalec Feliks Omahen / predjed: edavi povitneki / glavna jed: šroki edavi nudlči z župo iz štranklnov / sladica: edava torta s prajzlperjem / pijača: koroški jabolčni mošt in sok pridelovalca Tadeja Mirkaca iz Pameč.

· Ali veste, da ajda sploh ni v sorodu z žiti, med bližnjimi sorodniki sta ji rabarbara in kislica?! Ajdo poznamo v Sloveniji že 600 let in je zakladnica naravnih oksidantov in ščiti pred rakom. Še marsikaj novega in zanimivega o ajdi bomo izvedeli ta večer od našega posebnega gosta.

Prosim vas, da se prijavite čim prej, najkasneje pa do sobote, 22. 10. 2016

Miri Vidmar na tel. 041 391 259 ali e-mail mira.vidmar@gmail.com


Prijazen pozdrav.


Pripravila Doroteja Omahen, vodja Kulinarične sekcije »Koroška kuharija«

Kluba Korošcev Ljubljana

0 views

Recent Posts

See All

VABILO NA 27. KOROŠKO POLJSKO KUHARIJO

Spoštovani člani KKL, Prilagam vabilo na 27. koroško kuharijo in vas vabim, da se KOROŠKO POLJSKE kuharije udeležite v čim večjem številu. Lep pozdrav. Janko Arah