ki bo v četrtek, 22. oktobra 2015 s pričetkom ob 17. uri v modernem Kuharskem ateljeju v Miele centru na Brnčičevi 41 v Ljubljani (industrijska cona Črnuče).
Prisrčno vabljeni na veselo druženje ob kuhanju starih KOROŠKIH JEDI.
Vabljeni TUDI MOŠKI - seveda lahko tudi brez kuharskega znanja.
Tokratni jedilnik: za dobrodošlico bodo že tradicionalno srčki iz koroškega kruha tokrat z namazom iz bučnic. Pripravo namaza nam bo demonstriral naš Korošec – g. Peter Lenče iz gostilne »Pri Škrubiju« iz Črne.
»Ajdove štruklje z orehi« nam bo v okviru »Rihta po bicino« skuhala naša članica Erika.
Sicer pa bomo tokrat kuhali po receptih iz Libelič, znamenite koroške vasi.
Legendarna »rpičeva župa« bo kraljevala na krožnikih, pa »mažerli« s tipičnim »korejevim zosom« in »cufanci« in seveda tudi na solato »tifo z bučnim olijem« nismo pozabili. Na koncu se bomo sladkali z drobnimi »bobi preliti z žganjem in medom«.
Da odlične raznolike pijače (tudi brezalkoholne) niti ne omenjamo! Obudili bomo tudi spomin na otroštvo in pokusili TOTROVO OLJE (navadni riček - Camelina sativa)
Plačilo prispevka na kraju dogajanja.
Prosimo, prijavite se najpozneje do nedelje, 18.10.2015
Eriki Komše Lesjak na sms ali tel. O41 764 707 ali erika.komse.lesjak@amis.net
ali Miri Vidmar na sms ali tel. 041 391 259 ali mira.vidmar@gmail.com.
Zapisala Doroteja Omahen
Comments