top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Vabilo na redno mesečno srečanje, ki bo v četrtek, dne 7. novembra 2013

Vabilo na redno mesečno srečanje, ki bo v četrtek, dne 7. novembra 2013 ob 19.00 uri (OB SEDMIH) v kavarni "KAVA-ČAJ" - SLAMIČ


Spoštovani člani KKL-a,


Vabim vas na redno mesečno srečanje, ki bo


v četrtek, dne 7. novembra 2013 ob 19.00 uri (OB SEDMIH) v

v kavarni "KAVA-ČAJ" - SLAMIČ, Kersnikova ulica 1, Ljubljana,

(najbližje parkirišče: parkirna hiša Kozolec, vhod z Dvorakove ulice)


na katerem nam bo JASNA ŠEGAN predstavila


Upravno sodišče Republike Slovenije in upravni spor

organizacija, prisojnost in delo


V svojem prispevku nam bo Jasna Šegan predstavila Upravno sodišče Republike Slovenije, katerega predsednica je zadnja tri leta. Kratko nas bo popeljala skozi zgodovino, nam predstavila organizacijo sodišča, postopek upravnega spora ter njegovo delo. S pomočjo statističnih podatkov bomo izvedeli, s katerimi spori (iz katerih upravnih področij) je sodišče najbolj obremenjeno, kateri spori so posebno zahtevni in kakšen je povprečen čas reševanja upravnega spora.


Jasna Šegan je bila rojena v Mariboru, šolala se je v Ljubljani, kjer je v letu 1984 diplomirala na Pravni fakulteti. Po opravljeni diplomi je v letu 1986 naredila pravniški državni izpit. S poklicno kariero je začela v carinski službi in jo nadaljevala kot vodja pravne službe na tedanjem Ministrstvu za promet in zveze. V juniju 1998 je zaprisegla kot sodnica Upravnega sodišča Republike Slovenije. Na upravnem sodišču se je razen s splošnimi upravnimi spori ukvarjala predvsem s carinskimi in davčnimi zadevami. V juniju 2001 je bila imenovana za podpredsednico Upravnega sodišča Republike Slovenije, od februarja 2010 pa je predsednica tega sodišča.


Aktivna je bila tudi v mednarodnih zvezah, saj je štiri leta podpredsednica Evropskega združenja upravnih sodnikov (Association of the European Administrative Judges) in istočasno vodja delovne skupine za davčno pravo pri tem združenju. S prispevki in referati je sodelovala na različnih dogodkih; v zadnjih treh letih na Dnevih javne uprave, sodelovala pa je tudi na seminarjih oziroma konferencah v tujini, običajno na povabilo EU oz. stanovskih sodniških združenj.Ljubljana, dne 8.10.2013


Predsednik

Janko Arah


Prosim člane, ki letošnje članarine še niste plačali, da nakažete 20,00 € na transakcijski račun kluba: SI56 0510 0801 0444 952.

0 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page