top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Vabilo na redno mesečno srečanje, ki bov četrtek, dne 5. aprila 2012 ob 19.00 uri (OB SEDMIH)

Vabilo na redno mesečno srečanje, ki bov četrtek, dne 5. aprila 2012 ob 19.00 uri (OB SEDMIH) v Ljubljani


Spoštovani člani KKL-a,


Vabim vas na redno mesečno srečanje, ki bo


v četrtek, dne 5. aprila 2012 ob 19.00 uri (OB SEDMIH) v Ljubljani v


družbi Kolektor ETRA, Energetski transformatorji, d.o.o., Šlandrova ulica 10 (Črnuče, tel. 01 530 28 00)


Članica našega kluba Mira Vidmar nam bo s sodelavci, ki v podjetju uspešno delujejo na področju prodaje energetskih transformatorjev, omogočila, da bomo lahko pridobili izčrpne in zanimive informacije, kaj se v tovarni v spodnjih Črnučah, katere zametki segajo v leto 1933, danes dogaja. Za uvod našemu srečanju je o podjetju napisala:


Znanje o tem, kaj transformator sploh je, je po mojih izkušnjah omejeno na relativno ozek krog ljudi, saj so kupci naših proizvodov pretežno elektrodistribucijska podjetja v Sloveniji, Skandinaviji in drugih evropskih državah, zato predvidevam, da bo za večino udeležencev ogled tovarne prva in enkratna priložnost, da se seznanite, kakšne velike in zahtevne proizvode danes naš 252 članski kolektiv podjetja v spodnjih Črnučah skoraj neopaženo v slovenski javnosti ustvarja na osnovi dolgoletne tradicije in lastnega znanja zaposlenih na vseh nivojih.


Jedro našega proizvodnega programa predstavljajo energetski transformatorji moči od 2-200 MVA in napetostnega nivoja do 245 kV, z velikim zadovoljstvom in ponosom pa v mesecu juniju pričakujemo tudi uradno otvoritev nove tovarne, ki bo namenjena zahtevni proizvodnji transformatorjev 420 kV napetostnega nivoja in moči do 500 MVA.


Prvi 420 kV transformator bomo izdelali in preizkusili v novi tovarni v letošnjem letu. Razširitev proizvodnega programa iz 245 kV na 420 kV predstavlja veliko prelomnico v razvoju našega podjetja, ki s proizvodi že vrsto let uspešno konkurira velikim proizvajalcem transformatorjev, kot so firma Siemens, ABB, Smit, Hyndai in ostali.


Že desetletja več kot 50 % letnega prometa ustvarjamo s prodajo proizvodov v Skandinavijo. Na osnovi naše strategije po širitvi trgov smo v zadnjih letih uspeli prodreti tudi na tržišče Nizozemske, Nemčije, Litve, Latvije, Estonije in Belorusije, zadnji uspeh pa je napoved sklenitve pogodbe za prodajo transformatorjev na zahtevno tržišče Velike Britanije.


Za boljšo predstavo še nekaj osnovnih podatkov o našem podjetju :

Letni prihodek od prodaje proizvodov: cca 50 milj. EUR. V letu 2004 je letni prihodek podjetja znašal 15,5 milj. EUR, v letu 2010 pa 52 milj. EUR. Število izdelanih transformatorjev na leto: ca 100 kosov različnih moči in napetosti. Število zaposlenih: 252. Od leta 1990, ko nas je po stečaju v podjetju od 360 ostalo samo 45 zaposlenih, se je glede na rast prometa postopoma povečevalo tudi število zaposlenih. Za potrebe nove tovarne načrtujemo povečanje števila zaposlenih za 50 ljudi. Končne mase naših proizvodov: Od 1 do 300 ton. V procesu proizvodnje transformatorjev je dnevno prisotno tudi premikanje in nakladanje zelo težkih bremen, kar smo do sedaj izvajali z ustreznimi dvigali, v novi tovarni pa bo v večini primerov dvigalo nadomestil sistem za premikanje transformatorjev z uporabo daljinsko vodene zračne blazine. Več podrobnosti o podjetju lahko najdete na www.kolektor-etra.si.


Prepričana sem, da boste navdušeni nad urejenostjo, izgledom in opremo naše stare in še posebej nove tovarne, v katero bomo zaradi preprečitve vnosa umazanije vstopali z zaščitnimi belimi obuvali in upoštevali varnostna pravila, ki jih boste prejeli pred vstopom v staro tovarno.

Prosim, da do vhoda v podjetje na dan srečanja prispete najpozneje do 19,00 ure, ko bomo začeli z vodenim ogledom tovarne. Iz varnostnih razlogov posameznikom vstop v tovarno ne moremo omogočiti. Veselimo se srečanja z vami!


Mira Vidmar o sebi:

Čeprav življenje v številčni družini v vasi na sredi poti med Slovenj Gradcem in Dravogradom ni bilo pravljično, se v mislih pogosto vračam tja med hribe in gozdove na eni in drugi strani Mislinjske doline in na poglede iz daljave na gorovja Avstrije. Z lepimi občutki se spominjam na dolgo pot, ki jo je bilo treba prehoditi do osnovne šole v Šentjanžu v snegu in mrazu pozimi, dežju spomladi in vročih sončnih dnevih poleti in hladnejših v jeseni. Vožnja z vlakom v gimnazijo na Ravne je bila že udobnejša na moji poti zorenja in pridobivanja znanja za lepše življenje. Želja, da bi nekoč videla čim več od tega, kar so zakrivali hribi na obeh straneh naše doline, se je v meni prebudila že zelo zgodaj. Potopisi so bili moje najljubše branje in učenje angleščine upanje, da bom lahko nekoč svoje želje uresničila. Sreča mi je bila naklonjena, saj sem na poti do cilja že v osnovi šoli in kasneje v gimnaziji na Ravnah srečala izvrstne učitelje, ki so vzpodbujali moje želje po pridobivanju znanja in krepili prepričanje, da je študij angleščine in slovenščine zame prava odločitev. Neizmerna želja po pravih jezikovnih izkušnjah me je vodila v London, od koder sem se po šestih mesecih vrnila s trdno odločitvijo, da bo moje poslanstvo v poučevanju angleškega jezika, po zaključenem študiju na takratni Pedagoški akademiji pa sem se bolj po naključju zaposlila kot prevajalka strokovne literature s področja elektrotehnike v takratnem podjetju Energoinvest, Tovarna transformatorjev Črnuče. Z dodatnim izobraževanjem na področju marketinga in izvozne dejavnosti sem svojo poklicno pot nadaljevala na področju prodaje energetskih transformatorjev v mnoge dežele sveta. Tako sem lahko uresničila vedno prisotno željo po potovanjih in stikih z ljudmi iz različnih kultur. V zadnjih petnajstih letih pa je moja poklicna dejavnost vezana izključno na države Skandinavije, kamor zelo rada zahajam in od koder se vedno znova vračam navdušena nad odnosom, ki ga imajo Skandinavci do svojega okolja in predvsem z željo, da bi v naši lepi deželi nekoč dosegli vsaj približno tako visoke etične in moralne standarde, po katerih se ravna večina Skandinavcev, ki sem jih imela priložnost spoznati. Sredi letošnjega leta se nameravam upokojiti in tako zaključiti svojo poslovno pot v podjetju, v katerem sem bila v 39- tih letih dela priča padcem in vzponom. Spoznanje, da je moje dolgoletno delovanje v podjetju na področju prodaje transformatorjev v Skandinavijo obrodilo bogate sadove, me navdaja z velikim zadovoljstvom, še posebej pa je lep občutek, ker sem z mnogimi poslovnimi partnerji ob poslovnih obveznostih uspela stkati tudi trdne prijateljske vezi, zaradi katerih se bom v bodoče z veseljem vračala v Skandinavijo.


PRIJAVNICA ZA DELOVANJE V SEKCIJAH (v eni ali v več sekcijah)

Podpisani __________________________

telefon: __________________________

e-naslov: __________________________

se prijavljam v:

__ plesno sekcijo;

__ jadralsko sekcijo;

__ golfsko sekcijo;

__ planinsko sekcijo;

__ kuharsko sekcijo.


Prosim, da prijavnico čim prej pošljete po elektronski pošti, faksu ali po pošti na sedež kluba.


Ljubljana, dne 27.3.2012

Predsednik:

Janko Arah

11 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page