top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Zadnje letošnje mesečno srečanje v četrtek, dne 2. decembra 2010 ob 20. uri

Spoštovani člani KKL-a,


Vabim vas na zadnje letošnje mesečno srečanje, ki bo


v četrtek, dne 2. decembra 2010 ob 20. uri (OB OSMIH) v v kavarni »KAVA-ČAJ« - SLAMIČ, Kersnikova ulica 1, Ljubljana


ko bo nastopil pevski zbor VRES s Prevalj.


MOŠKI PEVSKI ZBOR VRES s Prevalj pričenja svojo 40. sezono rednega prepevanja. Njegovo ime ima simboličen pomen, saj je vresje cvet domačih koroških gozdov. Ime mu je nadel dr. Franc Sušnik: »Ljub cvet je vres, nikoli en sam, so v bratstvu drobni dragulji….« Zbor s svojim poštenim in trdim delom in s svojo kvaliteto privlači v svoje vrste pevce z vse Koroške in navdušuje občinstvo doma in v tujini. V preteklih sezonah je zbor gostoval pri Slovencih v Kanadi, v New Yorku, na Hrvaškem, v Avstriji, Črni gori, Bolgariji ter drugod po Evropi. Sodeloval je na občinskih in medobčinskih revijah ter izvedel številne celovečerne koncerte. Zbor je na Naši pesmi v Mariboru že devetkrat potrdil svojo kvaliteto in prejel sedem srebrnih in dve bronasti plaketi. Zbor se je udeležil prvega regijskega tekmovanja v Žalcu, nastopil je tudi kot izbran zbor »Sozvočenj« - na prestavitvi v Slovenski filharmoniji.


Moški zbor Vres sodeluje s sodobnimi slovenskimi skladatelji, kot so profesorji Lojze Lebič, Jakob Jež, Damijan Močnik, Ambrož Čopi, Pavle Merku, Aldo Kumar, Jani Golob, Andrej Misson …. Sadovi takega sodelovanja so številne skladbe, ki so jih skladatelji napisali prav za Vres. Tako so imeli pevci zbora večkrat čast izvajati prve izvedbe sodobnih skladb.


Vres je ob jubileju 35. obletnice delovanja izdal svojo novo zgoščenko z naslovom: »Kjer sem jes rojen biv« - že tretjo po vrsti. Najpomembnejše poslanstvo zbora je ohranjanje, predstavljanje in negovanje koroških ljudskih pesmi, katerih čuvarji smo.


Zbor že dvajseto leto vodi zborovodkinja, prof. glasbe Almira Rogina.

Ljubljana, dne 23.11.2010 Predsednik: Janko Arah P.S. Članarino, ki znaša € 20,00, lahko poravnate z nakazilom na transakcijski račun kluba.

1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page