top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

BENETKE – CASABLANCA-MARAKEŠ-AIT BENHADDOU-QUARZAZATE-ZAGORA-SIPINA CHIGAGA-TAZENAKHT-TALIOUINE-TARO

Še dve mesti sta prosti za 8-dnevni izlet v MAROKO – pomladne dišave Afrike, 29. maja 2014

BENETKE – CASABLANCA-MARAKEŠ-AIT BENHADDOU-QUARZAZATE-ZAGORA-SIPINA CHIGAGA-TAZENAKHT-TALIOUINE-TAROUDANNT-AGADIR-ESSAOOUIRA-CASABLANCA-BENETKE


Podali se bomo na jug! Na črno celino! V Maroko, ki ujet v morje Sredozemlja in Atlantika ter ogrnjen z veličastnim gorovjem Atlasa čuva prestižni pladenj avanturističnih užitkov za dušo in telo. Vstopili bomo v »Zahodno kraljestvo«, imenovano tudi Al Maghrib (v prevodu Zahod) - po prestižni užitek barv, vonjav, okusov in glasov. Čakajo nas kraljevska mesta, riadi (vrtovi), kazbe (utrdbe), medine (mesta), souki (bazarji)... Potopili se bomo v puščavski pesek in po njem zajadrali na hrbtih velblodov, zaorali z jeepi po sipinah, okušali hrano z nomadi in iz berberskih šotorov preiskovali bleščeče nočno nebo. Spoznali bomo čudež žafrana - začimbe z rumeno-oranžnimi nitkami (prašniki v cvetu žafrana; vsak ima le 3 nitke za kilogram potrebujejo 200.000 cvetov), pa arganovega drevesa, ki obstaja še zgolj na jugu Maroka in za puščavske Berbere predstavlja "drevo življenja". Čaka nas bogastvo palač, veličastni vrtovi, nasadi palm, pomaranč, banan..., pa dediščina UNESCA, filmsko prizorišče spektakularnih filmov Äit Benhaddou (Jezus iz Nazareta, Gladiator...), staroveško portugalsko mesto Essaouire iz 16. st. ... Potovali bomo s Kamalom Jouhari, Maročanom, ki živi v Sloveniji (partner članice našega kluba), ki nam bo Maroko položil na dlan in poskrbel za nepozaben spomin!


Program:


Četrtek, 29.5. 1. dan: Ljubljana – Benetke (organiziran prevoz) – Casablanca (Air Arabia); Marakeš (prenočišče)

Petek, 30.5. 2. dan: Marakeš, (Z, V in P). Ogled z lokalnim vodičem. Posebnost: vrt Majorelle (zasnova Yves Saint Laurent) in vožnja s tipičnimi zelenimi kočijami.

Sobota, 31.5. 3. dan: Marakeš - Tizi-n-Tichka (prelaz 2.260 m) - Ait Benhaddou – Ouarzazate – Zagora (Z,V in P) Po zajtrku med oljkami sledi vožnja preko gorskega prelaza Tizi-n-Tichka (2260 m) do berberske vasice Ait Benhaddou ter nadaljevanje poti do Ouarzazata in Zagore (vrata puščave).

Nedelja, 1.6. 4. dan: Zagora (Z, V in P) Po zajtrku obisk nedeljskega souka (bazarja)...

Posebnost: obisk znamenitega berberskega zelenega lončarstva, najstarejše knjižnice na svetu (za pogoreno knjižnico v Aleksandriji) in podzemne kazbe.

Ponedeljek, 2.6. 5. dan: Zagora - Židovska sipina - velika sipina Chigaga (Z, K, večerja z glasbo in P) Po zajtrku se s terenskimi vozili odpravimo v puščavo do Židovske sipine pod berberskim šotorom, kjer nas pričakajo nomadi s kosilom. Pot nadaljujemo po puščavi do velike sipine Chigaga, kjer se nastanimo v tipičnih berberskih šotorih.

Torek, 3.6. 6. dan: Velika sipina Chigaga - Tazenakht - Taliouine - Taroudannt (Z, V in P) Po zajtrku z nomadi, nadaljujemo pot s terenskimi vozili po puščavi in divji hriboviti pokrajini do mesteca preprog -Tazenakht, kjer znova presedemo na avtobus. Ustavimo se v mestu žafrana Taliouine in prenočimo v mestu Taroudannt.

Sreda, 4.6. 7 dan: Taroudannt - Agadir - Essaouira (Z, ribja večerja in P) Po zajtrku nadaljujemo pot ob nasadih arganovega drevja in mimo Agadirja do Essaouire, mesta umetnikov, slikarjev in glasbenikov. Nastavitev v enem najlepših Riadov v medini; tik ob morju. Četrtek, 5.6. 8. dan: Essaouira - Casablanca - Benetke - Ljubljana (Z)


Štev. pot. največ 14 oseb. Cena na osebo v dvoposteljni sobi : 1.000 eur Doplačilo za enoposteljno sobo 200 eur ob prijavi. Viza ni potrebna!


Ob prijavi 50% akontacija in fotokopija potnega lista, z veljavnostjo še najmanj 6 mesecev. Končno plačilo 30 dni pred odhodom. Napitnine za šoferje, vodiča v Marakešu, nosači prtljage..., plačljivo spremljevalcu na poti in znaša 50 eur na osebo.


Cena vključuje vse prevoze (letalo, avtobus, jeep, kočija), vodiča v Marakešu, ježo z velblodi, program po Maroku, spremstvo Kamala Jouhari, usluge prenočevanja in hrane po navedbi.

PRIJAVE do zasedbe oziroma najpozneje do 24. februarja na sedež kluba; tel. 01/256-17-23, vplačila na transakcijski račun KKL: SI56 0510 0801 0444 952.


Vse informacije o programu in posebnostih, na telefon: Kamal 040/932 477.


IMEJMO SE FAJN!


Renata Picej

2 views

Recent Posts

See All
bottom of page