top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Bili smo v Red Shopu

1. september 2011


Bili smo v Red Shopu


Hm! Kako začeti zapis o odločitvi Kluba Korošcev Ljubljana, ki je na svojih četrtkovih večerih gostil že vrhunske strokovnjake za strukturo možganov, za najboljšo zobno protetiko, pa številne pevske zbore in še marsikakšnega strokovnjaka na svojem področju, da se je prvi četrtek v mesecu po dvomesečnih počitnicah odločil za temo Popestritev v spolnosti? Kot vsakega drugega, saj gre za vsakdanji in pomemben del normalnega življenja.


Tudi odločitev, kje naj bi se to dogajalo, ni bila težka: v Red Shopu na Gornjem trgu v Ljubljani, kjer je drzna Korošica Nada Krivokapi? Črešnik leta 1990 odprla prvo trgovino s pripomočki za pestrejšo spolnost ne le v Sloveniji, marveč v tedanji Jugoslaviji. Kot uspešni komercialistki in organizatorki dela ji na samostojno pot ne bilo težko stopiti, če se ne bi odločila za področje, polno predsodkov in tudi (navideznih) moralizmov. Sama o tem pravi: Ja, res je bilo potrebno zbrati pogum, saj se je to dogajalo leta 1990 še v bivši Jugoslaviji, ko je bilo malo samostojnih podjetnikov. Bili smo prvi z erotično ponudbo, orali smo ledino, danes pa se v erotične trgovine vstopa kot v vse druge. Po dvajsetih letih sem posle prepustila sinu in se upokojila, a delam veliko več kot prej. Toda delam drugače z dušo. Pa tudi marsikdo in z marsikakšnimi željami, o čemer pa Nada v živahni pripovedi ni govorila in je, kot se za poslovneža spodobi, diskretno zamolčala.


Že dolgo ni bilo na kakšnem srečanju toliko smeha, sproščenega zafrkavanja in zbadanja (Recimo to, da nekateri člani niso prišli, ker so sicer redni obiskovalci in bi jim bilo nerodno, ali da je Nada svojemu sinu podtaknila preluknjan kondom, saj je le dva dni pred našim obiskom postala babica). Nekateri, zlasti nekatere, so pokazali kar precejšnjo mero poznavanja, pa tudi kakšna torbica ni bila za lokala odnesena povsem prazna. Da o uporabnih spominkih, ki jih je gostiteljica Nada podarila vsem okrog dvajsetim obiskovalcem, ne govorimo.


Milan Vogel

1 view

Recent Posts

See All
bottom of page