top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

BOŽIČEVANJE kot romantične scene adventa

Vodja Sekcije avanturistov KKL vabi v soboto, 11. decembra 2010

v pravljično pokrajino Salzkammergut, ob jezero: ST. WOLFGANG na BOŽIČEVANJE kot romantične scene adventa in doživetje pravljičnega občutka prav posebnega časa v letu. Nikjer se decembrsko vzdušje in pričakovanje božiča ne ujameta z avtentičnim ambientom polnem žive tradicije in obredov preteklega časa, v tako zaokrožen in fascinanten občutek veličastnega doživetja adventnega časa kot tukaj – na božičnih tržnicah st. Gilgna in St. Wolfganga!

St. Gilgen – Mozartovo mesto (tu je rojena Mozartova mati) je pravi baročni ambient in živa Open – air razstava. Scene adventa, fascinacija žive tradicije, vmes pa stojnice, glasba, dišave božiča... Prava paša za oči, ušesa in za nas tudi za brbončice... Ogledali si bomo kako se izdelujejo znamenite Mozartove kroglice; ter zase v Doživljajski kavarni Dallmann eno tudi izdelali. Sledi »Sladka malica« - kava in Mozartova popotna torta.



St. Wolfgang s plavajočo laterno miru, posebej pravljično, ko pade tema; v ozadju znameniti hotel Weißer Rössl, kjer je Ralf Benatzky napisal istoimensko opereto »Pri belem konjičku.« Sprehodili se bomo skozi kraj, prisluhnili glasbi, postali ob paradi sveč, odprtih ognjišč in bakel ter pokusili punč, pečena jabolka, kuhano vino...

PROGRAM Odhod iz Ljubljane (Hala Tivoli) ob 5.30! Vožnja skozi predor Karavanke in po avtocesti (s postanki po potrebi) do Salzburga ter naprej proti Salzkammergutu. Najprej sprehod skozi St. Gilgen, sladka malica in ogled izdelave Mozartovih kroglic, potem vožnja s turistično ladijco do St. Wolfganga. Dovolj bo časa za individualno doživljanje pravljično okrašenih ulic in trgov. Povratek v Ljubljano okoli 24. ure.



CENA: 60 EUR (ob minimalni udeležbi 35 oseb)

Cena zajema: prevoz z avtobusom, prevoz z ladjico, sladko malico v doživljajski kavarni Dallman in izdelavo mozartove kroglice, vodenje in organizacijo.

Prijave do 6. decembra sprejema Renata Picej na tel. 041/759 490 ali 01/2302 042. ob prijavi plačilo 20 EUR, ostalo na avtobusu! Vplačila na račun: SI56 0214 o126 8166 261

0 views

Recent Posts

See All
bottom of page