top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Diplomatska regata z brazilskim veleposlanikom

Updated: Jul 25, 2021

Jadralci KKL smo se tudi letos udeležili tradicionalne Diplomatske regate, ki je bila 14. septembra 2019 v Izoli. Diplomatska regata je družabno – športna prireditev, kjer se srečajo jadralci, diplomati, politiki in gospodarstveniki. V sproščenem in neformalnem srečanju si izmenjujejo svoja mnenja in izkušnje, se zabavajo in preizkusijo v jadralnih veščinah. Letos se je regate udeležilo 112 diplomatov iz 42 držav, med njimi 30 veleposlanikov, 11 konzulov ter častnih konzulov in dva ministra slovenske vlade. Na jutranji otvoritvi sta udeležence nagovorila veleposlanica Republike Turčije gospa Esen ALTUĞ, v imenu organizacijskega odbora, in dr. Miro CERAR, podpredsednik vlade RS in minister za zunanje zadeve, kot častni pokrovitelj prireditve.


Naši številni ekipi, ki jo je sestavljalo 9 jadralk in jadralcev (2 Irini, Mira, Evita, Eva, Maja, Pavle,

Marjan in Janko), se je po žrebu pridružil gospod Renato MOSCA, veleposlanik Federativne

Republike Brazilije, ki je na jadrnico Metko prinesel tudi zastavo svoje države in se je hitro

vključil v našo ekipo.


Po prihodu na jadrnico in medsebojnemu spoznavanju ob kozarčku penine in dobrotah, ki so jih pripravile naše jadralke, nam je Janko razdelil zadolžitve in razložil pravila regate. Pred začetkom regate smo preverili pripravljenost ekipe z nekaj obrati in se dogovorili o naši taktiki. Tekmovalni del ekipe je dobil točno določene naloge. Za glavno jadro je skrbel Pavle, prednje jadro pa sta uravnavala mladost (Eva) in izkušenost (Marjan) . Že pogled na naše konkurente na regatnem polju je potrdil, da naš cilj ne bo boj za medalje, ampak olimpijsko načelo o pomenu sodelovanja, predvsem pa uživanje v prekrasnem vremenu, ob sproščenem vzdušju in varen povratek v marino. Kljub temu pa nam tekmovalnosti ni manjkalo in ob napakah je Janko moral kar nekajkrat povzdigniti glas in spraviti tekmovalni del ekipe v red. Naša glavna konkurentka za boj v ozadju je bila ekipa jadrnice Eme, s katero smo ves čas tekmovali in se nekajkrat prav od blizu srečali. Izkazalo se je, da so bili na njej čistokrvni Korošči, zato je bil dvoboj še toliko slajši. Zmagovalci pa smo bili vsi, zato smo si po prihodu v cilj zaslužili kozarček penine. Sicer pa je v razredu OPEN na regati prva prečkala ciljno črto jadrnica Adriatic Europa s skiperjem Dušanom PUHOM, sledila ji je jadrnica Generali, tretja pa je bila jadrnica Clean sport One.


Po zaključku regate smo se udeleženci regate zbrali na zaključni prireditvi s pogostitvijo in

podelitvijo nagrad najbolje uvrščenim posadkam, prisotne pa je v imenu Organizacijskega odbora nagovoril naš novi prijatelj gospod Renato MOSCA.


Marjan Veber

2 views

Recent Posts

See All
bottom of page