top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

FESTIVAL SOLZIC (21.do 24. maja 2015)

FESTIVAL SOLZIC (21.do 24. maja 2015)

KKL in Sekcija za avanturizem vabita na 1-dnevni izlet


Datum: sobota 23. maja,

Čas odhoda: ob 8.00 parkirišče pred Halo Tivoli


Prežihovina in spomenik Prežihovega Voranca nad Kotljami



Program:

Po prihodu v Kotlje sprejem z aperitivom in koroškim prigrizkom. Ogled KOROŠKE TRŽNICE. 10.30 VODEN POHOD V PEKEL ali po želji 11.00 Kulturni dom: POKLON URŠLJI GORI - POGLEDI NA URŠLJO; videoprojekcijo izvajata Drago Benko ravnatelj Gimnazije Ravne in Franc Verovnik, dr. med.. OGLED ROŽNE TRŽNICE IN RAZSTAVE SOLZIC/ŠMARNIC OGLED RAZSTAVE IZ NASLOVA RAZPISOV (literarni, likovni, fotografski) 13.00 KOSILO na SMUČKOČI 15.00 KULTURNI PERPETUUM MOBILE – v besedi in pesmi, PREŽIHOVA BAJTA Izmenična podaja besedil in pesmi; obiskovalci prireditve bodo prejeli pesmarico in bodo lahko narodne, ljudske in druge pesmi prepevali ob glasbi DRAGA RUDLA in prijateljev. 16.00 NEBO NAD SOLZICAMI – PREŽIHOV SPOMENIK (v primeru lepega vremena) Izvaja Astronomsko društvo Polaris 16.00 Poglejmo v sonce po 19.00 Pokukajmo v noč 19.00 AJA TUTAJA – NAJLEPŠE USPAVANKE SVETA Glasbeno gledališki spektakel v Kulturnem domu Kotlje ŽePZ ROŽ, iz Šentprimoža v Rožu (Avstrija) Povratek v Ljubljano po predstavi v Kulturnem domu, predviden prihod v Ljubljano ob cca. 23.00.

Prijave do četrtka, 30. aprila, na sedež kluba KKL, tel. 01/ 256-17-23!

CENA: 33 EUR

zajema vse storitve po programu, ob minimalni udeležbi 20 oseb. Vplačila V CELOTI na račun KKL: trajnik KKL 05100-8010444952

Imejmo se fajn! Renata Picej

FESTIVAL SOLZIC (21.do 24. maja 2015) KKL in Sekcija za avanturizem vabita na 2-dnevni izlet

Datum: sobota 23. in nedelja, 24. maja, Čas odhoda: ob 8.00 parkirišče pred Halo Tivoli

Program:

1. dan, sobota: Kotlje in Prežihovina Po prihodu v Kotlje sprejem z aperitivom in koroškim prigrizkom. Ogled KOROŠKE TRŽNICE. 10.30 VODEN POHOD V PEKEL ali po želji 11.00 Kulturni dom: POKLON URŠLJI GORI - POGLEDI NA URŠLJO; videoprojekcijo izvajata Drago Benko ravnatelj Gimnazije Ravne in Franc Verovnik, dr. med.. OGLED ROŽNE TRŽNICE IN RAZSTAVE SOLZIC/ŠMARNIC OGLED RAZSTAVE IZ NASLOVA RAZPISOV (literarni, likovni, fotografski) 13.00 KOSILO v GOSTILNI LEČNIK 15.00 KULTURNI PERPETUUM MOBILE – v besedi in pesmi, PREŽIHOVA BAJTA Izmenična podaja besedil in pesmi; obiskovalci prireditve bodo prejeli pesmarico in bodo lahko narodne, ljudske in druge pesmi prepevali ob glasbi DRAGA RUDLA in prijateljev. 16.00 NEBO NAD SOLZICAMI – PREŽIHOV SPOMENIK (v primeru lepega vremena) Izvaja Astronomsko društvo Polaris 16.00 Poglejmo v sonce po 19.00 Pokukajmo v noč 19.00 AJA TUTAJA – NAJLEPŠE USPAVANKE SVETA Glasbeno gledališki spektakel v Kulturnem domu Kotlje ŽePZ ROŽ, iz Šentprimoža v Rožu (Avstrija) Večerja, nočitev in zajtrk na SMUČKOČI


2. dan, nedelja – Kotlje, Holmec, Šentanel 10.30 KOTL'JADA 10.30 KULTURNO – ZABAVNI PROGRAM 12.0 URA JE 12 – PEVCI URŠKE VEZONIK DOBRODOŠLI PRIJATELJI: Mladinska skupina Sweetharts - Dobrla vas, avstrijska Koroška 13.00 POZDRAV ŽUPANOM KOROŠKIH OBČIN VENEC SOLZIC – podelitev DOBRODOŠLI PRIJATELJI: Iz Velenja: KD Međimurje Zaključek: DRAVOGRAJSKI SEKSTET 14.15 Odhod avtobusa na državni prehod Holmec 15.00 MILENIJSKA FOTOGRAFIJA: solzico velikanko bomo položili čez državno mejo, in njen lik izpolnili z ljudmi; odraz komunikacije, sodelovanja, prijateljstva in miru NAGOVOR ŽUPANOV: RAVEN, SLOVENJ GRADCA IN PLIBERKA ZAKLJUČEK in odhod avtobusa v ŠENTANEL – pozno kosilo


Prijave do četrtka, 30. aprila, na sedež kluba KKL, tel. 01/ 256-17-23!

CENA: 72 EUR zajema vse storitve po programu, ob minimalni udeležbi 20 oseb.

Vplačila V CELOTI na račun KKL: trajnik KKL 05100-8010444952

Imejmo se fajn!

Renata Picej


PREDSTAVITEV POSEBNIH DOGODKOV:


VENEC SOLZIC – Kotlje, nedelja, 24. maja

Počastitev tistih oseb, ki so za promocijo Koroške in Slovenije storili največ.


KOTL'JADA – Kotlje – Kotlje, nedelja, 24. maja

Kuhanje izvirne koroške enolončnice

Pravila in pogoji sodelovanja so enostavni. Ustvariti je treba izvirno enolončnico, ki se jo pripravlja na samem prireditvenem prostoru - v lastnem kotlu ali loncu (vsaj 15 l), in sicer na odprtem ognju ali plinskem gorilniku. Enolončnica mora vsebovati najmanj tri živila, ki so zrasla, bila vzrejena ali pa predelana na Koroškem (ješpenj, ajda ali teletina). Živila oz. sestavine iz Koroške morajo biti jasno navedena na recepturi. Za razliko od podobnih prireditev, enolončnic ne bo ocenjevala strokovna komisija, temveč bodo najboljšo enolončnico določili obiskovalci prireditve.


Zmagovalna enolončnica bo medijsko izpostavljena in bo eno leto veljala kot posebna koroška specialiteta, v tem času pa se bo ponašala z nazivom »Najboljša »župa« KOTL'JADE«. Štartnina znaša 10 EUR za člane KKL.


Kotl'jada se izvaja v nedeljo, 24. maja med 10 in 14 uro!

KKL bo imel na Kotl'jadi svojo kuharsko ekipo pod vodstvom Doroteje Omahen – vodje Sekcije za kulinariko in svetovalca za recepturo: predsednika kluba KKL, mag. Janka Araha. Prijavite se za vrtenje kuhalnice!


MILENIJSKA FOTOGRAFIJA – Holmec, nedelja, 24. maja ob 15. uri Je režirana fotografija, ki jo bo ustvaril priznani hrvaški fotograf Šime Strikoman. To pomeni, da se v želeni obris (obris solzice) začrtan na tla, v našem primeru pa bo položena čez državno mejo, postavijo ljudje, fotograf pa jih posname iz helikopterja ali gasilske lestve 50 m nad tlemi. Prosimo, da se za to priložnost oblečete v belo! Fotografije bo mogoče kupiti.

0 views

Recent Posts

See All
bottom of page