top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

KKL izlet na Javorje

Spoštovani člani KKL,


VABLJENI NA ENODNEVNI IZLET NA SLOVENSKO KOROŠKO v vas JAVORJE


v ponedeljek, dne 7. marca 2016


Odhod iz Ljubljane ob 9. uri, za lokacijo se še dogovorimo. Povratek: nočne ure


Vabljeni smo na obisk v PODRUŽNIČNO ŠOLO JAVORJE na veselo druženje ob otroškem programu in degustaciji preprostih domačih koroških jedi. Kuhali bodo otroci in gospa iz društva kmetic.


POŠ Javorje je najvišja osnovna šola v Sloveniji. Leži 1150 m nad morjem med Smrekovcem, Peco in Uršljo goro, na vzhodu pa se svet spušča v Šaleško kotlino tako, da so kraji Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Velenje približno enako oddaljeni. Učiteljica je gospa Bojana Hudrap, ki nas je povabila. Opis te posebne šole je v dveh dodatnih priponkah.


Na poti načrtujemo krajši postanek na Ravnah na Koroškem za kavico in morda rogljiček. Sledi program kratkega ogleda znamenitosti na planoti ob ravenski gimnaziji. Program bo pripravil tamkajšnji Turistično informacijski center na Ravnah. Med drugim bomo videli trenutno še posebej aktualno litopunkturo v parku, delo kiparja Marka Pogačnika, ki je v tem mesecu postal Unescov umetnik za mir.


Prevoz je odvisen od števila prijavljenih. Pričakujemo zasedenost malega avtobusa ali pa vsaj kombija, sicer pa se bomo na pot zanimivih doživetij odpeljali z osebnim avtom.


Cena: izračunali bomo dejanske stroške (prevoz, kava, rogljiček, enolončnica, …) in enakomerno razdelili na posameznika.


Prosimo, da se prijavite do vključno petka, 4. marca 2016,


Miri Vidmar na 041 391 259 ali mira.vidmar@gmail.com,


Zapisala Doroteja Omahen, vodja kulinarične sekcije KKL Koroška kuharija


0 views

Recent Posts

See All
bottom of page