top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

KOROŠKA KUHARIJA

KULINARIČNA SEKCIJA Kluba Korošcev Ljubljana nadaljuje z delovanjem (!)

in sliši na ime "KOROŠKA KUHARIJA".


Povezuje nas kuhanje koroške hrane po starih receptih in druženje.

Po krajšem premoru člani Kluba Korošcev Ljubljana zopet nadaljujemo druženje ob kuhanju, le da sedaj to imenujemo, bolj po domače, "Koroška kuharija". Ostajajo vse pridobitve prejšnjih petih srečanj, ko nas je uspešno vodila naša članica Darja Kuhar Kotnik, ki ima obilo izkušenj v kuhanju koroških jedi. Še naprej nas bodo spremljali veseli zeleni predpasniki z napisom kluba in tudi lokacije nismo spremenili, to je Kuharski atelje v Miele centru. Oboje je izbrala Darja.


Le vodstvo se je zamenjalo in tako sedaj organiziramo jaz, Doroteja Omahen, in Mira Vidmar ter Evita Leskovšek. Trdno ob stani pa nam stoji Bernarda Lasan, ki skrbi, da so surovine po možnosti s Koroške in za okrasitev mize, za katero naše "stvaritve" na koncu použijemo. Tudi naš predsednik Janko Arah nas vsestransko spodbuja in nam srčno pomaga.


Zaradi preobremenjenosti (saj veste kako je z upokojenci...) sem se po temeljitem premisleku le odločila, da sprejmem ta izziv, saj me spodbuja in vznemirja misel na

obujanje starih koroških receptov, kakor me tudi veseli aktivno druženje članov kluba.

Srčno upam, da bo to tudi za mnoge naše člane zanimivo in se nam pridružite.


---------------------------------------------------

IZJEMOMA BO PRVA NASLEDNJA PRILOŽNOST DRUŽENJA ob kuhanju "KOTL'JADA" 24. maja 2015 v KOTLJAH in NE v Miele centru. Vabimo vas, da pomagate vrteti kuhalnico in se družiti ter zastopati naš ljubljanski klub na Koroškem v okviru Festivala solzic. Za prevoz se bomo dogovorili, pravi predsednik, ki bo tudi tam pomagal kuhati.

Prijave na: 00386 41 391 259 Mira Vidmar ali sms na 00386 51 317 700 Evita Leskovšek najkasneje do srede 20. maja

---------------------------------------------------


Predlagam še, da za junijsko KOROŠKO KUHARIJO rezervirate torek, 16. junija ob 17. uri v Kuharskem ateljeju v Miele centru na Brnčičevi 41, Ljubljana Črnuče (Industrijska cona Črnuče)


Zapisala Doroteja Omahen

Fotografije Doroteja Omahen

21 views
bottom of page