top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Odklop - piknik v Mostecu

Spoštovana Korošica, spoštovani Korošec,


ODKLOP – PIKNIK V MOSTECU, majsko srečanje bo tokrat v naravi,

V ČETRTEK, 8. MAJA 2008 OB 18,00 URI (OB ŠESTIH)

v Mostecu na Večni poti v Ljubljani (iz smeri centra mimo živalskega vrta približno pol km do table na desni strani »Mostec«, nato pa do prostora za piknike.


Večer s prigrizkom in napitkom nam bo popestril koroški glasbenik

Rajko Stropnik.

Rajko Stropnik, avtor in izvajalec mnogih skladb, je bil rojen v letu 1946 na Prevaljah v Mežiški dolini.

Mnoge njegove pesmi opevajo življenje koroških Slovencev z obeh strani meje, tako na primer »Ko gledam Karavanke« iz leta 1976, kjer je nakazana vizija Evrope brez meja, ki je danes že realnost. Mnoge njegove pesmi opevajo koroške običaje, zato so tudi zapete v narečju, tako podjunskem kot tudi narečju, ki se govori v Mežiški dolini.

Kot avtor skladb in nekaterih besedil je kar enajstkrat sodeloval na mariborskem festivalu Popevka vesele jeseni. Na tem festivalu je bi kar trikrat nagrajen, tako za skladbe kot tudi besedila, zadnjikrat v letu 2007 za popevko Naš atej. Nekatere od njegovih popevk so postale prave uspešnice, zlasti popevka Anzej, popevka Moj dom, Jarmak in druge. Rajko Stropnik je še vedno zelo aktiven glasbenik, zadnjih 15 let nastopa v »Duo Evergreen«, po Slovenije, Avstriji in Nemčiji. V četrtek 8. maja pa bo Rajko Stropnik z nami v Mostecu.

Vabljeni, pridite, imejmo se fajn.


Piknik vas bo stal 9 €, v ceno je vključena jedača in pijača, dobro voljo prinesite s seboj.


Ljubljana, 29.04.2008


Predsednik: Janko Arah

5 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page