top of page
  • Writer's pictureRenata Picej

Okrogla miza 8.12.2022

Updated: Apr 26, 2023

GRAND PLAZA HOTEL & CONGRESS CENTER Slovenska c. 60 Ljubljana, ogled

VITALNO STARANJE ; znanost o dolgoživosti, Dr. Branka Javornik, predavanje

PREDNOVOLETNO SREČANJE ČLANOV


Kot izbrušen diamant se je najnovejši ljubljanski hotel, v samem centru mesta, umestil v prostor ob Slovenski cesti (Bavarski dvor) in zasijal s svojim nesimetričnim steklenim licem. Visoke karate prinaša hotelskemu lepotcu tudi njegovih pet zvezdic, ki izjemno kreacijo dopolnjujejo s skrbno filozofijo ponudbe in izbiro osebja, kar je vedno duša turističnega prestiža. Bojan Albreht lastnik hotela, z dolgoletno prakso v turizmu (direktor, takrat še Atomskih toplic, ki so danes Terme Olimia; bil je tudi iniciator prvega kopališkega kompleksa v Sloveniji, pa direktor TTG Slovenijaturist - turistične agencije pri Slovenskih železnicah, lastnik hotela Radisson Blu Plaza v BTC) preden je stopil na pot managementa, in predvsem, za začetek, kupil Zlatarno Celje.


Kar 22 nadstropij ima Hotel Grand Plaza Ljubljana in z višino 81 metrov, skupaj s svojim sosedom, hotelom Intercontinental, predstavlja severna mestna vrata. Le, da ima 200 sob več od njega – kar 354. Poleg tega ima 10 konferenčnih dvoran, ki za razliko od ostalih ljubljanskih hotelov ne ždijo po kleteh ali središčih stavb, temveč jih osvetljuje sončna svetloba in krasijo izjemni razgledi. Največja med njimi sprejme 450 gostov. Hotelski bar, fitnes (v zameno za navadno prazne hotelske bazene) in garaža za 120 vozil ga dopolnjujejo.


Zlatarna Celje je leta 2016 od avstrijske družbe Erste Group Immorent kupila zemljišče ob poslovni stavbi Telekoma Slovenija in leta 2019 pričela z gradnjo. Mejnika, ki bi označil odprtje hotela, premišljeno ni bilo. Soft opening pa poteka že od letošnjega avgusta. Da se lepo polni, smo se prepričali na lastne oči, ko smo se ob 19. uri zbrali pred oljko ob vhodu. Martin pa nam je dokazal, da osebje hotela zna z gosti.

Potem smo začeli ogled!


Ob koncu smo se namestili v dvorano Safir 1 in se posvetili 2. delu srečanja – Okrogli mizi z Dr. Branko Javornik. Dolgoživost in zdravoživost je vsekakor zanimiva tema! Poslušali smo in strigli z ušesi!Branka Javornik je Korošica, rojena v Slovenj Gradcu. Za njo sta Kemijska tehnična šola v Rušah in študij na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, ki jo je spoznala na vseh možnih nivojih: od študentke do mlade dame nemirnega duha, na radovednem plezanju po kariernih, akademskih stopničkah, vse do redne in nazadnje zaslužne profesorice. Ukvarjala se je z genetiko in biotehnologijo rastlin in gliv, zgolj navidezno dolgočasje, ki pa ji je prinašalo tudi veliko veselje, saj je odlično izbirala »objekte« proučevanja in tako se je seveda zlahka zgodilo, da se je na proučevalnih laboratorijskih steklih pojavila zanimiva stvar. Potem je preiskovala tudi žlahtenje hmelja ali pa je iskala odgovore na vprašanja ali je boljši makedonski ali črnogorski Vranec, kako je z Refoškom, Teranom, z avtohtonostjo slovenske oljke...


Branka Javornik je Korošica, rojena v Slovenj Gradcu. Za njo sta Kemijska tehnična šola v Rušah in študij na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, ki jo je spoznala na vseh možnih nivojih: od študentke do mlade dame nemirnega duha, na radovednem plezanju po kariernih, akademskih stopničkah, vse do redne in nazadnje zaslužne profesorice. Ukvarjala se je z genetiko in biotehnologijo rastlin in gliv, zgolj navidezno dolgočasje, ki pa ji je prinašalo tudi veliko veselje, saj je odlično izbirala »objekte« proučevanja in tako se je seveda zlahka zgodilo, da se je na proučevalnih laboratorijskih steklih pojavila zanimiva stvar. Potem je preiskovala tudi žlahtenje hmelja ali pa je iskala odgovore na vprašanja ali je boljši makedonski ali črnogorski Vranec, kako je z Refoškom, Teranom, z avtohtonostjo slovenske oljke...Potem smo seveda vzdignili kozarce in nazdravili! Na večer! Na klub! Na njegove sekcije! Na nas!


In čutiti je bilo novo, zlato energijo kluba, ki smo jo nenazadnje, na zadnji seji UO KKL, 6. decembra, dobesedno presejali iz pogorišča, ki ga je klubu zadala egoistična, škodljiva in nedopustna dejavnost naših treh članic, ki so pozabile, da je vsaka sekcija delo in izplen dejavnosti članov in vsled tega last KKL. Kulinarična sekcija se zdaj zlati na novih temeljih, ki smo jih zastavili, članice, ki so pozabile kaj je etika in morala (da o genih in izobrazbi ne govorim) pa bodo to verjetno spoznale z zamikom!Klub Korošcev Ljubljana ima nove cilje in člani so, tudi na srečanju v Hotelu Plaza, dokazali, da si novosti in predvsem novih srečanj želijo in veselijo! Pravzaprav zelo!

In spet bo fajn! KKL živi in cveti zaradi dela članov!

7 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page