top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Prednovoletno srečanje v KULT316

Četrtek, 7. decembra 2017


Prednovoletno srečanje v KULT316


Prednovoletna srečanja članov našega kluba postajajo poleg koroškega večera s plesom najbolj prijeten in živahen dogodek v letu in upajmo, da bodo postala stalnica. Tako je bilo na prvem srečanju v začetku decembra 2015 v Drugi violini in tako je bilo tudi na drugem v KULT316 na Prušnikovi 74 v bližini šentviške cerkve. Pojasnimo, da KULT pomeni Center kulinarike in turizma, v katerem se študentje usposabljajo in urijo za svoje bodoče delo, 316 pa je nadmorska višina te zgodovinsko zelo zanimive stavbe, sicer pa je del Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Markantna dvonadstropna stavba je bila zgrajena v osemdesetih letih 19. stoletja kot dom katoliških obrtniških vajencev in je imela zelo pestro zgodovino od sirotišnice do opuščenosti in današnje imenitne podobe.


Kot lani je tudi letos bilo vse ”pod kontrolo” klubske kuharske sekcije, katere gonilna moč je Doroteja Omahen s svojimi pomočniki, zlasti Miro Vidmar in Dragom Kompanom. Kako je potekala priprava in kaj smo jedli in pili, poroča Doroteja v svojem zapisu, brez zadržkov pa lahko rečemo, da je jubilejna Dvajseta koroška kuharija odlično uspela, kar potrjuje razpoloženje okrog tridesetih udeležencev že med uživanjem odlično pripravljenih koroških jedi, še posebej pa po večerji. Bernarda Lasan je poskrbela, da je Drago Rudel prinesel s seboj kitaro in se izkazal kot izkušen in temperamenten ljudski godec, Marijan Štriker pa je z Bizeljskega pripeljal svojega nečaka, mladega harmonikarja in pevca Uroša Bizjaka. Dragu se je pri petju pridružil še drugi Drago, Kompan, in pesem je zaživela. Kmalu smo njima pritegnili vsi, in ni še bilo dogodka v našem klubu, na katerem bi se toliko, in lahko rečem tudi ubrano pelo. ”Vzeli” smo vse od Nmau čez izero do Adija Smolarja in silvesterskega poljuba. V veslem razpoloženju smo kar pozabili na deklico, ki je ”t'k žavostna”. Drago Rudel je celo razmnožil nekatera besedila, komu pa je prišel prav tudi pametni telefon. Nič se nam ni mudilo domov, tako da smo zaposlenim kar malo podaljšali delovni dan.


Za novoletno darilo je poskrbel predsednik Janko Arah, ki je na presenečenje vseh v imenu društva plačal začetno penino in prvo pijačo.

1 view

Recent Posts

See All
bottom of page