top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Redno mesečno srečanje, v četrtek, dne 4. oktobra 2012 ob 20.00 uri

Spoštovani člani KKL-a,


Vabim vas na redno mesečno srečanje, ki bo


v četrtek, dne 4. oktobra 2012 ob 20.00 uri (OB OSMIH) v

v kavarni "KAVA-ČAJ" - SLAMIČ, Kersnikova ulica 1, Ljubljana,


na katerem nam bo KRISTIJAN JEZERNIK predstavil svojo knjigo DRZNE SANJE.


O sebi je zapisal:

Priznam, sem Korošec, Kristijan Jezernik, rojen v Črni na Koroškem v prvi petletki po vojni. To so bili sivi časi, časi pomanjkanja in vsakovrstne zamolčanosti. Po osnovnem šolanju in končani Gimnaziji na Ravnah na Koroškem mi je usoda mila namenila pot v širno belo Ljubljano, takrat še vso mozoljasto in zaspano. Po diplomi na biološkem oddelku Biotehniške fakultete sem začutil lakoto po znanju in po resnici, ki je je tukaj primanjkovalo z veliko žlico. Sledil sem vonju po svežini in nadaljeval na doktorskem program na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Nato pa sem odšel in odhajal v tuje svetove in spoznaval druge plati znanja in ugotavljal drugačne resnice. Brusil sem se in kalil po raznih univerzah, kliničnih centrih, raziskovalnih ustanovah Evrope in širnega sveta. Čas me je neizbrisno srkal in jemal družini, ki ji še danes zaradi dolgih odsotnosti dolgujem račun. Uka želja kača me je končno ustalila doma, na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Kot raziskovalec na področju celičnih in molekularnih ved sem zagrizel in se pregrizel do mnogih naših in tujih projektov in programov. V vseh teh pa se sprašujemo, kaj je krivo, da ni vse tako, kot bi za zdravo telo lahko bilo. Večne dileme, večna vprašanja z nikoli povsem zadovoljivimi rešitvami. Svoje znanje in izkušnje kot predstojnik enega od pred kliničnih inštitutov na Medicinski fakulteti (Inštitut za Biologijo Celice) in kot redni profesor na tej ustanovi, posredujem mlajšim, predvsem študentom medicine, dentalne medicine, farmacije, biokemije, biotehniških vedi in drugih študijev, predvsem doktorskim študentom.


Poleg stroke se ukvarjam še z mnogimi stvarmi. Letos sem se odločil, da napišem knjigo. To je delo o prvem pilotu doma iz Črne na Koroškem. Bil je drzna, samosvoja osebnost, ki ga je življenje pahnilo, v času pred, med, in po prvi svetovni vojni, v nadvse zanimive često težke okoliščine in med nadvse različne usode ljudi. Preživel je svoj kratki čas, niti 30 let, med ljudmi tam daleč na nemškem, doma v Črni in v soseki naših dežel. Srečal se je z nadvse pokončnimi osebnostmi, ki so ohranili zgovorne zapise (v različnih jezikih) o času in o vrednotah, ki so jih on in njegovi kameradi, mladi piloti, gojili in spoštovali. Kdo ve, kaj od tega, če sploh kaj, še nosimo njegovi dediči danes s seboj.


O vsem trem in še o mnogo čem se bomo lahko pogovorili na našem srečanju. Knjigo, ki sem jo naslovil "Drzne sanje" boste lahko dobili tudi na predstavitvi.




Ljubljana, dne 1.10.2012


Predsednik: Janko Arah


P.S.


Članarino za leto 2012, ki znaša nespremenjenih € 20,00, lahko poravnate z nakazilom na transakcijski račun kluba.

1 view

Recent Posts

See All
bottom of page