top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Redno mesečno srečanje, v četrtek, dne 7. oktobra 2010 ob 20. uri (OB OSMIH) v ARENI STOŽICE

Spoštovani člani KKL-a,


Vabim vas na redno mesečno srečanje, ki bo


v četrtek, dne 7. oktobra 2010 ob 20. uri (OB OSMIH) v ARENI STOŽICE, kjer bomo poslušali gala tenorski spektakel


JOSÉ CARRERAS http://www.josepcarreras.com Josep Maria Carreras, bolje poznan kot José Carreras ima priviligirano mesto v glasbenem svetu. Rojen v Barceloni je glasbo študiral v domačem mestu. L. 1970 je začel svojo profesionalno kariero v Gran Teatre del Liceu.


Svoj glasbeni debi je hitro dosegel zaradi nastopov v prestižnih operah po svetu kot so: Theatre alla Scala of Milan, New York Metropolitan Opera House, San Francisco Opera, Vienna Staatsoper, London's Royal Opera House, Oper of Munich, Chicago's Lyric Opera; ter festivalih: Salzburg, Aix en Provence, Edimburgh in Verona. Sodeloval je z mnogimi slavnimi dirigenti kot so: Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Riccardo Chailly, Colin Davis, Giuseppe Sinopoli, James Levine, Carlo Maria Giulini, Leonard Bernstein and Zubin Metha ter s priznanimi režiserji: Franco Zeffirelli, Jean Pierre Ponnelle, Giorgio Strehler, Luigi Comencini in Harold Prince.


Njegov repertoar obsega več kot šestdeset oper, nastopal je za televizijo, filme. Njegova diskografija obsega več kot 150 posnetkov, 50 celih oper, oratorijev, sodobnih in klasičnih recitalov. Prodaja njegovih plošč je po vsem svetu dosegla platinaste in zlate naklade, skupaj ima prodanih 60 milijonov posnetkov po celem svetu. Širše občinstvo je dosegel ko eden izmed Treh Tenorjev ob boku Plácido Dominga ter Luciano Pavarottija s serijo masovnih koncertov, ki so se začeli l. 1990 in se nadaljevali do l. 2003. Carreras je prav tako poznan po svojem humanitarnem delu – v ta namen je ustanovil José Carreras International Leukemia Foundation, saj se je tudi sam boril s to boleznijo.


Glas José Carrerasa se smatra kot eden najlepših tenorskih glasov našega časa, v Ljubljani pa ga bomo lahko slišali s posebno gostjo, sopranistko Celine Byrne ter s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Davida Giméneza. Vabljeni na vrhunski gala koncert, ki bo v četrtek, 07. oktobra 2010, v novi dvorani Arena v Stožicah, v Ljubljani!


Program José Carrerasa bo dolg približno dve uri z 20 minutno pavzo.


Prijave po elektronski pošti, po faksu ali telefonsko do petka, 1.10.2010 do 12.00 ure. Vstopnice boste lahko prevzeli v poslovalnici Kompas na Pražakovi 4 (vhod je tudi iz Miklošičeve 11) v petek popoldne in ponedeljek ter torek ves dan. Društvo prispeva več kot polovico cene vstopnice, tako da boste za vstopnico plačali samo 20 €.


Ljubljana, dne 28.9.2010


Predsednik: Janko Arah


P.S. Članarino, ki znaša € 20,00, lahko poravnate z nakazilom na transakcijski račun kluba.

1 view

Recent Posts

See All
bottom of page