top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Srečanje za okroglo mizo

Spoštovana Korošica, spoštovani Korošec !

Naše zadnje letošnje srečanje za okroglo mizo bo


NA SPREMENJENI LOKACIJI !!!!!!!

v četrtek, dne 4. 12. 2008 ob 19.uri (OB SEDMIH) v ŠESTICI , Slovenska cesta 40, v Ljubljani.


V veseli december (in upamo, da bo tako tudi prihodnje leto) nas bo s pesmijo popeljala naša klubska članica – gledališka igralka in pevka

JERICA MRZEL.


Rojena je bila pred dobrim pol stoletja v Šmiklavžu v Mislinjski dolini. Maturirala je na gimnaziji v Ravnah, kjer so na njeno nadaljnjo poklicno pot odločilno vplivali profesor dr. Franc Sušnik, prof. Mrdavšič in seveda Prežihov Voranc.


Pot jo je nadalje vodila vse do bele Ljubljane, kjer je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Službeno pot je nato začela v Primorskem gledališču v Novi Gorici, nato pa je bila vrsto let članica Slovenskega narodnega gledališča Drama v Ljubljani. Zelo pogosto je nastopala v eksperimentalnih gledališčih. V številnih gledaliških in filmskih vlogah je pustila svoj pečat. Pripravila je kar nekaj samostojnih koncertov na temo slovenske poezije (Prešeren, Kajuh, Kosovel….). Je nosilka številnih domačih in mednarodnih nagrad s področja gledališča, radia in filma in petja. Pred nedavnim je bila tudi poslanka v Državnem zboru.


Jerica Mrzel vabi: Mojstri umetniške besede za otroke in mladino Jerica s sončnico na rami (poezija Srečka Kosovela za otroke), premiera bo v nedeljo 30.11.2008 ob 18. uri na malem odru GOML (KD ŠPANSKI BORCI). Vstop prost. Prisrčno vabljeni!


Pridite in s seboj pripeljite tudi prijatelje! In sredi Ljubljane bomo skupaj iskali » Kje so tiste stezice …..«


Ljubljana, dne 25. novembra 2008

Predsednik: Janko Arah


P.S. Če še niste poravnali članarine za leto 2008 v višini 20,00 EUR, vas prosimo, da to storite čimprej. Znesek nakažite na TRR kluba (SI56 0510 0801 0444 952).

2 views

Recent Posts

See All
bottom of page