top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Utemeljitev nagrad Kralja Matjaža

Za podelitev priznanj:


mag. JANKO ARAH

Predsednik KKL, mag. Janko Arah je s klubom povezan tako intenzivno kot je povezan s svojo mladostjo, ki jo je preživel na Koroškem. Koroška je del njegovega življenja, klub pa vzvod preko katerega lahko od daleč – iz Ljubljane, vedno znova deluje v korist svoje rojstne dežele. Koroški način dela, pridnosti, prizadevanja in odpovedovanja ga je tako prevzel, da ga prav zaradi teh lastnosti prijatelji in poslovni partnerji danes še posebej cenijo. Človek, ki zase pravi, da ne pozna genov navadnega Slovenca, temveč priznava samo koroške gene, je danes prvi človek KKL, ki združuje toliko ljudi, Korošcev in prijateljev Korošcev, da bi nam članstvo zavidali vsi, ki so kjerkoli združeni v ime skupine ali dejavnosti. Ponosen na plemenitost svojih genov upravlja naš klub in mu nadeva krila za danes tako redki privilegij novodobne družbe: druženje ljudi in skupna radostna doživetja.


Priznanje KRALJA MATJAŽA dobi za: Predanost Koroški in koroškemu načinu življenja in za odlično organizacijo in vodenje Kluba Korošcev Ljubljana.


DRAGO VOBOVNIK


Univ. dipl. filozof in slavist, rojen Pohorc, ponosen nase in na svojo rodno grudo Ribnice, je sprejel Koroško za svojo »zibel«, iz katere je po »guštanjski samorastniški gimnaziji« poletel v svet in živel po različnih krajih Slovenije z nenehno navezavo na ožjo domovino. Zvestobo Koroški je nosil v sebi in jo izpričeval sprva v madinskih delovnih brigadah na Ravnah in vodenju mladinske organizacije na šoli, v glasilu Nova brazda in mnogih drugih dejavnostih, pa v Klubu koroških študentov – akademikov s svojim slovitim oktetom, mešanim pevskim zborom. folklorno skupino, filmsko sekcijo... Bil je dejaven v skupini Pavla Žavcerja – Tomaža, ki je že pred osamosvojitvijo Slovenije gojila vsestranske stike s takrat ponovno oživljenim Klubom koroških študentov v Ljubljani, ter pod vodstvom Staneta Virtiča začrtal gabarite današnjega Kluba Korošcev Ljubljana.


Priznanje KRALJA MATJAŽA dobi za: Neumorno vpetost v dejavnost druženja pod imenom Koroške ter vztrajno in aktivno sledenje ter dokumentiranje dejavnosti Kluba Košcev Ljubljana skozi čas.


RENATA PICEJ


Renata, ki se ji je Koroška zapisala v dušo, s temnozeleno svežino smrekovih gozdov pod materinsko razprtim gozdnim plaščem Uršlje gore in ljudmi, ki se še znajo smejati z očmi, je svet med Pohorjem in Peco vzela za svojo domačijo, kjer jo pričakuje večni azil njenega, po vandrovsko zasnovanega življenja, sestavljenega iz kontinentov, zemeljskih poldnevnikov in vzporednikov in množico ljudi. Daljne poti in mnoge zgodbe življenja so zasnova, iz katere vre njena neusahljiva želja in moč po kreiranju dogodkov in zgodb za ime Sekcije avanturistov znotraj našega kluba. Sama pravi, da je eno njenih poslanstev v vzbujanju lepote do življenjja pri ljudeh. V tiskani besedi, s svojimi filmi, od katerih so mnogi prejeli nagrade iz naslova turizma, in z besedami, s katerimi spremlja naše številne izlete in potovanja. Brez Renate, naša Miklavževanja, Božičevanja, Martinovanja, Pustovanja in še druge avanturistične zgodbe ne bi zapuščala doživetij, prelitih v lepe in nepozabne spomine.


Priznanje KRALJA MATJAŽA dobi za: Neumorno kreiranje in izvedbo turističnih zgodb pod okriljem Sekcije za avanturizem ter za posredovanje življenjskega optimizma in lepote življenja članom in prijateljem kluba.


VIDA SLIVNIKER


Naša članica, sicer pa akademska slikarka, Vida Slivniker iz Radelj ob Dravi se je v Sloveniji profilirala kot umetnica, ki svojo kreativnost izživlja v svojem širokem umetniškem opusu. Že kot študentka je prejela študentsko Prešernovo nagrado, pozneje tudi več drugih pomembnih in prestižnih priznanj doma in v tujini, njene slike pa so danes v javnih in zasebnih zbirkah v Angliji, Franciji, Kanadi, Tuniziji, ZDA in Sloveniji. Medtem, ko svoj individulani in profesionalni opus gradi kot svobodna umetnica, v svoji značilni ekspresivni gesti in uporabi prepoznavnih belih lazur neguje, nadgrajuje in plemeniti svojo umetniško-profesionalno platformo življenja z velikim posluhom za humanitarno dejavnost. Na splošno in še posebej dosledno znotraj Kluba Korošcev Ljubljana. Naša dejavnost in naše akcije, vsaj v tistem delu, ko gre za nagrade in nagrajevanja, nosijo velik in plemenit podpis Korošice Vide Slivniker.


Priznanje KRALJA MATJAŽA dobi za: Naklonjenost do dejavnosti Kluba Kooršcev Ljubljana in svoj nesebični umetniški prispevek ob številnih klubskih prireditvah, podpisanih iz naslova nagrad in priznanj.


ERNA VIRNIK


V današnjem času, ko je sleherni dan razdeljen med številne obveznosti posameznika in ko znotraj 24 ur dneva, ure in minute tečejo pretežno v korist utečenih življenjskih obveznosti in poslanstev, je čas, ki ga človek oddvoji za srečanje s prijatelji, znanci, rojaki,... toliko bolj dragocen in redek. Zato je posebne omembe vredna udeležba Erna Virnik na naših rednih klubskih mesečnih srečanjih, in javna pohvala s tega mesta ni zgolj pohvala za udeležbo, temveč tudi veselje nad dejstvom, da je Klub Korošcev Ljubljana tudi v začetku tretjega tisočletja s svojimi aktivnostmi tako atraktiven, da si za prisotnost na njegovih akcijah človek ŠE VZAME ČAS ...


Priznanje KRALJA MATJAŽA dobi za: Čas, voljo in naklonjenost do klubskih aktivnosti ter zvestobo Klubu Korošcev Ljubljana.

1 view

Recent Posts

See All
bottom of page