top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Vabilo

Updated: Jul 25, 2021

Spoštovani člani KKL-a,


JADRALSKA SEKCIJA KKL-a vas vabi na jadralno regato za pokal Marine v Izoli - 10. memorial Ivan Leksič v soboto, dne 26. maja 2012.


Dobimo se med 9. in 10. uro v Marini Izola, pomol B, števila 14.


Po regati se bomo ob 19,00 uri udeležili svečanega dviga modre zastave in večerne zabave z živo plesno glasbo, razglasitvijo rezultatov regate in podelitvijo nagrad.


Prijave do zasedbe mest na sedež kluba po e-pošti, faksu ali telefonu.


Za jadralsko sekcijo: Janko Arah


GOLFSKA SEKCIJA KKL-a vas vabi na golfsko srečanje

v sredo, dne 13. junija 2012 na golfskem igrišču Arboretum


Dobimo se ob 15,00 uri na golfskem igrišču Arboretum.


Vse golfske začetnike bomo najprej na kratko seznanili s to športno zvrstjo in njenimi pravili, nato pa bomo odigrali 9 jamic, pri čemer se nam bodo začetniki pridružili na golfišču kot strežniki.


Po odigranih 9 jamicah bomo v družabnem delu srečanja analizirali golfske užitke in podelili nagrade.


Prispevek udeleženca: 15,00 €.


Prijave na sedež kluba po e-pošti, faksu ali telefonu do 11.6.2012.


Za golfsko sekcijo: Janko Arah


PLANINSKA SEKCIJA KKL-a vas vabi na planinski izlet

v soboto, dne 9. junija 2012 na


Bukovnik - Velika Raduha

(čez Durce ali po drugi zavarovani poti)


Izhodišče: Bukovnik (1327 m); cilj: Velika Raduha (2062 m); ime poti: čez Durce; čas hoje: 2 h 25 min; zahtevnost: lahka označena pot; višinska razlika: 735 m; višinska razlika po poti: 735 m; priporočena oprema (poletje): čelada, vetrovka, palice, planinski čevlji, kapa.


Dostop do izhodišča:

Organiziran je avtobusni prevoz iz Ljubljane - parkirišče Hala Tivoli. Odhod avtobusa je ob 7.00 uri. Vrnitev v poznih popoldanskih urah. Stroške prevoza plača klub. Lahko se odločite tudi za lasten prevoz z osebnimi vozili. Za tiste je zbirališče na parkirišču ob cesti, od koder vodi pešpot do koče na Grohatu ob 9.00 uri.


Opis poti do izhodišča z osebnimi vozili:

Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali čez Kranjski rak) in naprej proti Logarski dolini, a le do vasi Solčava, kjer zavijemo desno proti Podolševi in Črni na Koroškem. Cesta, ki se vzpenja, nas čez čas pripelje na križišče, kjer zavijemo desno v smeri Črne. Višje pa nas cesta pripelje na križišče na gorskem prelazu Spodnje Sleme. Tu zavijemo desno v smeri koče na Grohatu in Bukovnika. Kmalu pridemo na naslednje križišče, kjer se levo (naravnost) odcepi za promet zaprta gozdna cesta na Grohata. Tu parkiramo na enem od manjših parkirišč ob cesti.


Opis poti:

S parkirišča se usmerimo na zgornjo levo cesto, ki že po nekaj deset metrih preči zapornico. Le nekoliko naprej pridemo do mesta, kjer se levo navzgor odcepi pešpot, na katero se usmerimo. Pot se sprva nekoliko vzpne, nato pa po večini v rahlem vzponu preči pobočja proti jugu. Med prečenjem prekoračimo večje število grap in kakšno bolj strmo pobočje. Ponekod nam je v pomoč celo lesen mostiček. Po dobre pol ure hoje pridemo iz gozda na gozdno cesto. Sledi le še nekaj korakov zložnega vzpona do koče na Grohatu. Pri koči se usmerimo levo na peš pot za oznakami Raduha. Pot nas najprej preko travnikov pripelje do pastirskih koč, kjer zavijemo v levo. Tu se prične pot nekoliko strmeje vzpenjati in nas kmalu pripelje do razpotja, kjer se usmerimo v levo za oznakami Durce. Desno pelje plezalna pot na Raduho. Nekateri se lahko odločite tudi za to. Nadaljuje se preko melišča pod Malo Raduho in zavije v desno, kjer se nekoliko strmeje vzpne. Pot ni pretirano težka, vseeno pa nam je v pomoč nekaj jeklenic. Kmalu prispemo do sedla Durce, kjer se usmerimo desno proti vrhu Raduhe. Leva pot pelje proti koči na Loki in Lanežu. Pot se nato vzpenja čez ruševje in nas pripelje na južna pobočja Raduhe, kjer pridemo ponovno do križišča. Tudi tukaj pelje leva pot proti Koči na Loki, mi pa se usmerimo desno proti vrhu. Pot se še naprej vzpenja skozi vedno redkejše ruševje in malo pod vrhom se nam z desne priključi še plezalna pot na Raduho. Od tu imamo do vrha samo še nekaj minut lahkega vzpona.


Kdor želi nas lahko počaka tudi na koči na Grohatu. Tako je izlet primeren za planince, manj izkušene planince, mlade, stare�. Hrana in pijača na poti naj bo v vaših nahrbtnikih. Po vrnitvi na kočo na Grohatu si bomo privoščili topel obrok in pijačo.


Za omenjeno bomo na avtobusu pobrali po 20,00 € na osebo. Potrudili se bomo da bo druženje prijetno.


Prijave zbiramo do ponedeljka, 5.6.2012.


Veselim se vaše udeležbe!

Za planinsko sekcijo:

Alenka Kresnik


Ljubljana, dne 23.5.2012


Predsednik:

Janko Arah


P.S.


Članarino za leto 2012, ki znaša nespremenjenih € 20,00, lahko poravnate z nakazilom na transakcijski račun kluba, objavljen tudi na naši spletni strani.

3 views

Recent Posts

See All
bottom of page