top of page
  • Writer's picturePffft Tsss

Vabilo na naše zadnje letošnje srečanje

Spoštovani člani KKL-a,


Vabim vas na naše zadnje letošnje srečanje "za okroglo mizo", ki bo v četrtek, dne 8.12.2011 ob 19,00 uri (SEDMIH) v družbi Litostroj Jeklo, d.o.o. na Litostrojski cesti 44, kjer nam bo naš član mag. Marislav Gnamuš najprej predstavil Skupino Litostroj, nato pa bomo v sproščenem vzdušju poklepetali ob prihodu novega leta.


Miroslav Gnamuš prihaja iz Koroške iz Otiškega vrha od koder je v Ljubljano odšel s 15 leti. Najprej mu je bila namenjena glasba, po spletu dogodkov pa se je namesto na srednjo glasbeno šolo vpisal na srednjo tehniško šolo in postal inženir. 35 let kasneje je večinski lastnik podjetij v Skupini Litostroj (www.litostrojgroup.com ), ki z dvemi programi - znamkami deluje globalno (turbinski deli LITOSTROJ in preoblikovalna oprema - stiskalnice RAVNE), z dvemi pa v širši Evropi (obdelovalni stroji POTISJE in poslovno letalstvo GIO Aviation). V skupini je 750 zaposlenih, 180 v Srbiji, 150 na Ravnah na Koroškem, ostali v Ljubljani. Je eden redkih Korošcev, ki se je poslovno - kapitalsko vrnil na Koroško z reševanjem dveh odpisanih programov bivše Železarne, Težke livarne in Strojev, danes Litostroj Ravne d.o.o.. V podjetju Litostroj je zaposlen 20 let, z izvozom visokotehnoloških komponent in računalniško vodenih preoblikovalnih strojev na vse kontinente pa je skupaj s strokovnjaki dokazal, da Slovenija ni majhna. Nazadnje pridobljena dejavnost - letalstvo je posledica hobija, ki pa se ravno tako hitro razvija v resen posel, saj je podjetje GIO v zelo kratkem času uspelo prodreti na nove trge in razširiti poslovanje.


Miroslav Gnamuš je magistriral iz metalurgije na Univerzi v Ljubljani. Pet let je delal kot član skupine za razvoj superplastičnih lastnosti specialnih aluminijevih zlitin z rezultati, ki so dosegli svetovni odziv. Ima 20 let izkušenj na vodilnih delovnih mestih v livarnah sive, nodularne in jeklolitine, specializiranih za izdelavo zahtevnih komponent energetskih strojev, diesel motorjev in strojegradnjo, ki delujejo kot vodilne v segmentu komponent za hidroelektrarne. Pri razvoju lastnega nabora izdelkov je bil pobudnik in je prispeval k industrijski uporabi številnih raziskav iz različnih področij.


Je registriran raziskovalec in član lastne razvojne skupine Litostroj. Vrsto let je aktiven v Društvu Livarjev Slovenije, podpredsednik, in v drugih društvih (Društvo Slovensko - Japonskega prijateljstva, Slovensko - Ruski poslovni svet, Aeroklub Ljubljana ...).


Na priloženih fotografijah z Brunom Senno na F1 Budimpešta in z gospodarsko delegacijo v Ukrajini, 2011.


Več o podjetjih Skupine Litostroj si lahko pogledate na zgoraj navedenem spletnem naslovu.


Ljubljana, dne 30.11.2011


Predsednik:

Janko Arah

2 views

Recent Posts

See All
bottom of page